Da li imate preko 18 godina?

Srpski Da Vinčijev kod, film “Ključ”, uskoro u bioskopima

Autor:
0
0

Film “Ključ” reditelja Marka Sopića premijerno će biti prikazan u utorak, 22. februara, u 20:00 u Kombank dvorani. Odmah nakon premijere, publika će imati priliku da pogleda film u bioskopima širom Srbije.

Glavne uloge u filmu tumače Sonja Kolačarić, Radivoje Raša Bukvić i Branimir Bane Popović uz podršku izuzetnog glumačkog tima koji čine Mirko Vlahović,  Rastko Janković, Boris Komnenić, Ljubomir Ljuba Bandović, Džek Dimić, Isidora Građanin, Jelica Kovačević…

Pričom i kvalitetom produkcije okarakterisan kao domaći Da Vinčijev kod, film Ključ, donosi intrigantnu temu borbe za veoma vrednu Vizantijsku relikviju – Konstantinovo blago, zaostavštinu Despota Stefana.

Svetu relikviju, koja predstavlja simbol vrhunske moći, želi da poseduje tajna organizacija katoličke crkve. Za taj zadatak angažuje mafijaškog bosa (Branimir Popović) i njegovu „vojsku“ i aktivira svoje ljude koji se nalaze u svim strukturama društva, uključujući i policiju.

Glavna junakinja filma Vera (Sonja Kolačarić) iznenada dolazi u centar te borbe, a vrtlog događaja zahvata i njen intimni život, jer se između nje i Nenada (Raša Bukvić), čiji je zadatak da zaštiti svete relikvije, naporedo razvija i ljubavna priča.

Borbu za sveto istorijsko blago odvija se u centru Beograda dok život ljudi teče uobičajenim tokom, među zidinama magičnog Kotora, na pustim putevima Zlatibora i u šumama Durmitora, u haosu noćnih klubova, među zgužvanim čaršavima senovitih spavaćih soba i u moćnoj tišini crkvenih zdanja, a ostavlja krvave tragove, uništene karijere, slomljena srca i niz posmrtnih kovčega.

Uzbudljivi scenario za film Ključ koautorski je rad Bojane Đoković i Miladina Ševarlića, direktor fotografije je Aleksandar Jakonić, a autor muzike Nikola Burovac. Producent filma je Milenije Perišić, a izvršnu produkciju potpisuje produkcijska kuća Film Star.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: