Da li imate preko 18 godina?

RESONATE CONFERENCE / top 5

Predavanja koja ne smete propustiti na Resonate festivalu ove godine!

6
0

1. Matthew Collin – sreda, Kinoteka 14:00

Matthew Collin broadcasting for the BBC from Tskhinvali, South Ossetia, 2006

Ovaj novinar je autor kultne knjige Altered State u kojoj se bavi istorijom acid house scene i britanskom rave scenom uopšte. Domaćoj publici je poznat i zbog This is Serbia Calling u kojoj se bavi podjednako interesantnim fenomenom – Srbijom pod Miloševićem. Njegov poslednji naslov je Pop Grenade i predstavlja kolekciju reportaža koje pokrivaju rad muzičara aktivista kao što su Pussy Riot i Public Enemy, ali i obrađuje tehno scenu Berlina i psihodeličnu Tursku.

2. Mariska de Groot – sreda i subota, Galerija Zvono 18:30

mariscka de groot

Obezbedite svoje mesto u galeriji Zvono jer Mariska sprema veoma interesantno predavanje koje je ujedno i performans, na temu fenomenologije i istorije optičkog zvuka. Analognim instrumentima pretvara svetlo u zvuk, a svakom instalacijom traži novi način da predstavi ovaj princip. Izvesno je da će njen rad imati reference na prethodne izume. Koprodukcija Mirage festivala “Nibiru: Planet of crossing” će se održati u dva termina, u sredu i subotu.

3. Squarepusher – petak, Kinoteka 16:40 ⁄ subota, Magacin Depo 22:00

squarepusher

Squarepusher voli klišee, ali samo kao predmet istraživanja. Postavio je sebi pitanje o stanju elektronske muzike, skorašnjim nasilnim prodorom u pop kulturu. Interesuje ga da li situacija može biti mračnija. Počeo je kao opskurni drum’n’bass DJ, ali su ga jazz uticaji doveli do statusa precizno histerične tamne zvezde elektronske muzike. Možda i najveća zvezda ovogodišnjeg Live dela programa, predstaviće se vizuelno impresivnim nastupom, ali i sigurno interesantnim predavanjem.

4. Pierre Bastien – utorak, Kinoteka 14:00 ⁄ sreda, Dom omladine 20.00

PierreBastien_HerbertGairhos

Bastien je ušće muzike i mehanike. Njegov interes je kreiranje novih kompozicija novim instrumentima. Polazi od metronoma, spaja ga sa predmetima iz svoje okoline, pa pravi zvuk i prizor koji ga čine jednim od najinteresantnijih eksperimentalnih muzičara današnjice. Pierrick Sorin, Issey Miyake, Robert Wyatt i Aphex Twin njegovi su sledbenici, pa ste i vi pozvani da postanete.

5. Joshua Noble –  Petak, Kolarac 15.00

joshua noble

Joshua filozofira o interakciji kompjutera i čoveka. Bavi se dizajnom, kodiranjem i poezijom. Nema klasično obrazovanje kada je reč o kompjuterskim naukama, niti je tradicionalno učen kada je o dizajnu reč. Bavio se lingvistikom, književnošću, matematikom, logikom, kognitivnim naukama, pa poželeo da napravi interaktivnu instalaciju i tako počeo da se bavi programiranjem. Nakon što je mnogo godina proveo seleći se sa jednog kraja sveta na drugi, sada je stalno zaposlen i pravi protitipove automobila, kupatila, satova, klupa…

02

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: