Da li imate preko 18 godina?

Premijera filma „Da li ste videli ovu ženu?“ na Festivalu autorskog filma

Autor:

Nakon svetske premijere u Veneciji, debitantsko ostvarenje Dušana Zorića i Matije Gluščevića Da li ste videli ovu ženu? biće prikazano i pred beogradskom publikom. Domaća premijera biće održana u subotu, 26. novembra u 19 časova u mts Dvorani u okviru takmičarskog programa 28. Festivala autorskog filma.

„Srećni smo što smo deo festivala čija smo verna publika bili i pre studiranja režije. Neke od filmova naših najdražih reditelja smo imali priliku da gledamo upravo na Festivalu autorskog filma, a sada mi imamo tu čast da predstavimo svoj film publici,“ istakao je ovaj rediteljski dvojac povodom srpske premijere svog dugometražnog debija.

Da li ste videli ovu ženu? je priča o sredovečnoj ženi Draginji, koja kroz tri različita života pokušava da iskoči iz svoje kože. Glavnu ulogu u filmu tumači hrvatska glumica Ksenija Marinković. U pratećim ulogama pojavljuju se Isidora Simijonović, Boris Isaković, Vlasta Velisavljević, Goran Bogdan, Jasna Đuričić, Radoje Čupić, Olga Odanović, Milica Mihajlović, Ivana Vuković, Miloš Timotijević, Isidora Minić, Alex Elektra i drugi.

Dušan Zorić i Matija Gluščević studirali su filmsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, i do sada su se publici predstavili svojim kratkim filmovima Strano telo (2018) i Loop (2017), koji su imali premijere u Veneciji i Lokarnu.

Ulaznice za srpsku premijeru filma Da li ste videli ovu ženu? u prodaji su od utorka, 8. novembra na blagajni mts Dvorane i online putem servisa tickets.rs.

Festival autorskog filma (FAF) biće održan od 25. novembra do 2. decembra u nekoliko bioskopskih dvorana u Beogradu: mts Dvorana, Dvorana Kulturnog centra Beograda, Dom omladine Beograda, Jugoslovenska kinoteka, Dom kulture „Studentski grad“ i bioskop Cine Grand Rakovica.

Više o programu na sajtu festivala www.faf.rs i putem društvenih mreža Facebook i Instagram.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: