Da li imate preko 18 godina?

Pet izvođača iz Srbije na MENT-u

Tokom tri festivalska dana nastupiće više od 60 izvođača uz zanimljiv konfencijski program na kojem će učestvovati predstavnici najpoznatijih evropskih festivala i uglednih booking agencija.

Autor:
1
0

MENT showcase festival i muzička konferencija najavljuje svoje 6. izdanje za početak februara! Od 5. do 7. feburara na više od 10 lokacija u Ljubljani nastupiće više od 60 izvođača iz više od 20 evropskih zemalja.

Na ovom izdanju festivala nastupiće 5 izvođača iz Srbije: legenda beogradske underground disko scene DJ Brka, pop bend Buč Kesidi koji je upravo objavio novi album i rasprodaje sve koncerte po Srbiji, mladi sve aktuelniji pung-garage bend Šajzerbiterlemon koji je nedavno nastupio i na Hali Gali eventu, majstori jazz fuzije Naked i mladi hip-hop kolektiv Zicer inc.

Od drugih izvođača izdvajamo Dekmantel Soundsystem iz Holandije organizatore istoimenog festivala, Skinny Pelembe novu mladu zvezdu iz Velike Britanije, Dakh Daughters ukrajinski muzički pozorišni projekat o kome je nedavno pisao i New York Times, Molchat Doma iz Belorusije sa više od 3 miliona pregleda na Youtubu. Naravno tu su i drugi izvođači iz regiona: slovenački pop noise bend 7AM, Malidah, Pantaloons za koji kažu da su mešavina trubača iz Guče i savremene londonske jazz scene, makedonski mladi funk bend Funk Shui, hrvatsku Kliniku Denisa Kataneca koja je nastupala  i u Srbiji, bend Nemanja i bivšu članicu hrvatskog benda Vlasta Popić koja sada nastupa pod imenom ŠećeЯ i mnogi drugi. Sve trenutno potvrđene izvođače na MENT 2020 možete naći na sajtu festivala.

Što se konferencijskog programa tiče i kod njega će biti u fokusu jedna od najpopularnijih reči današnjice „održivost“. Pa će se tako predstaviti jedan od najvećih slovenačkih muzičkih festivala Metal Days koji će prezentovati svoj petogodišnji plan da postanu najodrživiji muzički festival u Evropi. S druge strane Sally-Anne Gross sa Univerziteta u Westminsteru i dugogodišnja menadžerka pričaće o različitim pristupima razvoju održive muzičke karijere i pronalasku balansa između bavljenja muzikom i privatnog života.

I u konferencijskom programu skrećemo vam pažnju na teme koje su i nama na ovom području najinteresantnije, a u kojima učestvuju i muzičari i muzički profesionalci iz Srbije. Tako će prvi put van okvira Srbije biti predstavljen novi projekat kolektiva Kišobran, Noćne more i benda Vizelj Hali Gali, koji se sa velikim uspehom već dva puta održao u beogradskom klubu Drugstor. Biće priče o uspešnoj realizaciji ovog događaja i okupljanju muzičke scene Srbije ali i o tek objavljenoj kompilaciji na kojoj se nalazi 9 novih pesama, rađenih specijalno za ovu komiplaciju 9 mladih srpskih bendova.

Takođe na istom panelu će biti predstavljen i maldi hip hop kolektiv iz Srbije Zicer inc. Od tema koje posebno interesuje region pričaće se o Ex-Yu muzičkom tržištu i to sa stanovišta live nastupa i turneja po regionu, izdavačkih kuća s posebnim osvrtom na tek osnovanu Regionalnu Asocijaciju Nezavisnih Izdavača Balkana – RUNDA.

Među brojnim važnim licima, lista učesnika takođe uključuje i veliki broj predstavnika nekih od najpoznatijih evropskih festivala poput: Le Guess Who? (NHolandija), Colours of Ostrava (Češka), Pohoda Festival (Slovačka), INmusic Festival (Hrvatska), Pop Kultur (Nemačka), Sziget Festival (Mađarska), Bol Festival (Rusija), Monkey Week (Estonija), Moscow Music Week (Rusija), MetalDays (SIovenija) i mnogih drugih

Konferencija će takođe ugostiti i predstavnike brojnih uglednih booking agencija poput: Paradigm Agency, ATC Live, Earth Agency, BLiP Agency, Powerline Agency, Kokako Music i mnogih drugih.

Foto: Kaja Brezocnik

Karte za festival možete kupiti u pretpradoaji i to PRO PASS (festival + konferencija) i ovogodišnji novitet, PRO PASS S HOTELOM (B&B Hotel Ljubljana Park). Ako na MENT 2020 dolazite vvozom ili autobusom, pošaljite svoju kartu s vidljivim datumima na assist@ment.si pre 31. januara naredne godine i dobiće te CHOO CHOO PRO PASS (25% popusta na vaš PRO PASS). Za više informacija posjetite sajt MENT-a.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: