Da li imate preko 18 godina?

Nove pozorišne tendencije: “Granična lepota” u klubu Drugstore

Prvi put u klubu Drugstore: nova predstava Stevana Bodrože po dramskom tekstu Gorana Milenkovića, 16. maja od 20h.

Autor:
0
0

Granična lepota je predstava koju će javnost imati prilike da gleda ovog aprila, po prvi put u izmeštenom pozorišnom prostoru kluba Drugstore postaviće se temelj za stvaranje novog beogradskog teatra koji neguje umetničku interdisciplinarnost i okuplja mlade, kako afirmisane tako i još uvek neafirmisane umetnike. Teatar koji nastaje platforma je za nove izraze i služiće kao prostor gde se naizgled nespojive discipline, forme, institucije i autori sreću u promišljenoj razmeni i ukrštanju.

Nije neuobičajno, u pozorišnim sredinama širom sveta, da se veliki prostori, čija primarna namena nije teatar, koriste za teatarska dešavanja – to su po pravilu vrlo uspeli projekti koji otvaraju mogućnsti interaktivnog, i umetnički raznolikog delovanja.

Granična Lepota je ispovest jednog klabera koji se premišlja da li da, tokom sudbinske noći koju opisuje ovaj komad, zauvek ostane u ekstazi kluba, ili da se ipak vrati u sivu svakodnevicu.

Granična lepota je krik generacije koja se oseća kao “deo sveta”, i to po duhu i jeste, ali nema mogućnost da ode u svetske metropole o kojima mašta i zato svoj azil pronalazi u izmaglici klubova. Ovo je posveta clubbingu, oda jednom od poslednjih autentičnih rituala koji ljudsku dušu spasavaju od dezintegracije u čeljustima korportivne stvarnosti. Granična lepota je hibrid između filozofskog teatra i tehno žurke. Egzistencijalna mono-drama koja opisuje eliminacione krugove u kojima čovekova psiha, sa svakim novim ritmom postaje bliža istinskom damaru sopstvenog postojanja i smisla.

Granična lepota je skok u nepoznato.

Dobrodošli.

Stevan Bodroža, reditelj

Stevan Bodroža (foto: Nemanja Zdravković)

Podsećamo i da je predstava “I ostali…”  u režiji Stevana Bodrože uvrštena u ovogodišnju takmičarsku selekciju 63. Izdanja Sterijinog pozorja koji će biti održan od 26. maja do 6. juna u Novom sadu, dok  tekst Gorana Milenkovića u režiji Egona Savina svoju premijeru imala 27. marta u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Autorski tim: Glavni producent: Dragana Dobrić // Producenti: Ana Konjović, Andrea Tešanović, Aleksandra Pavlović // Reditelj: Stevan Bodroža // Protagonista: Željko Maksimović // Koreografija i scenska igra: Tamara Pjević // Digitalna scenografija / Dizajn svetla: Izvanredni Bob // Muzika: Petar Mirković // Art direkcija / Kostimografija: Dragana Dobrić // Ton majstor: Branislav Jovančević // Majstor scene: Nemanja Rašović // Dizajn: Marko Vuleta-Đukanov

Premijera nove predstave Stevana Bodrože po tekstu Gorana Milenkovića odigraće se 16. maja 2018. u 20h. Predstava će  se odigrati u klubu Dragstor (Bulevar despota Stefana 115). Novosti možete pratiti na Facebook event-u predstave

 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: