Da li imate preko 18 godina?

New Music Friday: Years & Years, Niall Horan, Ólafur Arnalds

Još jedan petak nove muzike: jedna numera, jedan folk singl i jedan indi album za plesanje.

Autor:
0
0

Još jedan niz predvikend preporuka: od indi popa, do folka; od Islanda do Velike Britanije. Novu muziku vam dostavljamo i biramo u saradnji sa Universal Music Serbia.

Years & Years  – “Palo Santo” (album)

Četiri godine nakon izlaska njihovog debi albuma “Communion“Years & Years nam predstavljaju svoje drugo studijsko izdanje “Palo Santo“.Albumu su prethodili uspešni singlovi “Sanctify“ i “If You’re Over Me“. Frontmen benda Olly Alexander kaže da su glavne teme albuma seks, homoseksualnost i krivica koja dolazi sa njima, te da je na albumu želeo da se oslobodi negativne energije. U tradicijama Južne Amerike, palo santo ili sveto drvo, baš tome služi. Years & Years su na albumu sarađivali sa puno producenata, među kojima su pop veterani Greg Kurstini Kid Harpoon(Florence + the Machine, Jessie Ware).

Album “High as Hope” od danas u Srbiji dostupan na servisima Deezer i Google Play, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama, preko ovog linka. 

Niall Horan – Finally Free (singl)

Niall Horan prošle godine kao solo izvođač predstavio publici albumom „Flicker“koji se popeo na sam vrh Billboard Top 200liste. Na folk-pop albumu su se našli i top 20 hitovi “Slow Hands“i “This Town“, a sada nam predstavlja svoj novi singl “Finally Free“koji će se naći na saundtreku animiranog filma “Small Foot“. Horan kaže da je odlučio da snimi pesmu nakon gledanja kratkog klipa iz filma koji ga je potpuno oduševio.

Singl “Finally Free” od danas u Srbiji dostupan na servisima Deezer i Google Play, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama, preko ovog linka

Ólafur Arnalds – “saman” (numera)

Islandski multi-instrumentalista Ólafur Arnalds, široj publici poznatiji kao kurator saundtreka hit serije “Broadchurch“, nam predstavlja “saman”, traku koja će se naći na njegovom četvrtom studijskom izdanju “re:member“. Interesantno je da pored instrumenata koje stalno koristi za stvaranje muzike, ovaj put napravio kompjuterski softver kojim je pored muzike radio i naslovnice albuma i singlova. Prvu ideju kako će album zvučati nam je dao u aprilu kada je izbacio vodeći singl “re:member“, a nedavno je izbacio singl i spot “unfold“na kom kao vokal gostuje talentovani SOHN.

Singl “saman” je od danas u Srbiji dostupan na servisima Deezer i Google Play, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama, preko ovog linka

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: