Da li imate preko 18 godina?

NEBOJŠA GLOGOVAC izložba fotografija

Izložba, koju je priredila Maja Medić, biće otvorena 21. decembra u Filmskoj galeriji Kulturnog centra Beograda.

Autor:
0
0

Kulturni centar Beograda, na kraju godine u kojoj nas je prerano napustio velikan našeg glumišta Nebojša Glogovac, organizuje izložbu kojom osvetljava deo njegove čudesne i nezaboravne karijere. 

Od prvih pojavljivanja u Mijačevoj Velikoj pljački, TV seriji Bolji život i filmu Vukovar, jedna priča, nizale su se brojne uloge koje su mu donele, pored drugih, i četiri godišnje nagrade Jugoslovenskog dramskog pozorišta, dve nagrade „Miloš Žutić“, dve nagrade Sterijinog pozorja, nagradu „Zoran Radmilović“, kao i nagradu „Car Konstantin“, šest Gran Prija na Filmskim susretima u Nišu i na kraju Zlatnu arenu u Puli za ulogu u filmu Ustav Republike Hrvatske reditelja Rajka Grlića.

Sa snimanja filma “Klopka”, autorka fotografije Maja Medić

U KCB će biti izloženo više od 40 fotografija iz velikog broja filmova i predstava u kojima je Nebojša Glogovac ostvario svoje najznačajnije uloge. Izložba će biti otvorena 21. decembra u 19:00 časova u Filmskoj galeriji Dvorane KCB-a uz razgovor sa autorkom postavke i fotografkinjom Majom Medić i rediteljem Rajkom Grlićem. Posle razgovora besplatno će biti prikazan film Ustav Republike Hrvatske u znak sećanja na jednu od maestralnih i poslednjih Glogovčevih uloga.

Zbog ograničenih kapaciteta besplatne ulaznice za razgovor i projekciju filma mogu se preuzeti na blagajni Dvorane Kulturnog centra Beograda, radnim danom od 16 do 21.00, zaključno sa četvrtkom, 20.12. 2018.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: