Da li imate preko 18 godina?

Mladost u Ostavinskoj galeriji

Izložba dve mlade umetnice biće otvorena tokom predstojećeg vikenda, 15. i 16. decembra 2018. godine.

Autor:
0
0

Pod sloganom “Mladost nije glupa i nada se!” odražaće se prva samostalna izložba Sare Nišević i Nevene Stanković, a u pitanju je niz analognih fotografija i pesama koje su nastajale u periodu kade je bilo potrebe i kada se vreme složilo sa tim.

Ono što ovu izložbu  čini posebnom jeste to što književni radovi koji će na njoj biti izloženi pripadaju jednoj od dve umetnice umetnice koja se u svom dosadašnjem radu bavi vizuelnom umetnošću, a fotografije potpisuje ona čija je primarna delatnost pisanje.

Svaka od pesama, razgovora i kratkih priča je posvećena ljudima koji su bitni i onima koji su to nekada bili.

Fotografije su stvorene u saradnji  sa mladim ljudima ovog grada. Onih koji se bore i  stvaraju dok traje ova tranzicija u kojoj se svi  nalazimo.

 

“Čitajte češće, 
volite jače,
izbacite drogu,
unesite alkohol, 
odveži pertlu, 
zaveži! “/Morska so

Pošto je digitalizacija života umnogome prisutna, autorke su pokušale da talente razvijaju i spajaju sa onim istinskim-analognim. Izbegavajući da pribegnu tradiciji, čiji je odjek prisutan na ovim prostorima, ipak su je čvrsto držale u naručju.

View this post on Instagram

Kopaonik avgust 2018

A post shared by Sara Nišević (@genericsara) on

Fokus ižobe je na onome sto može biti deo popularne kulture, ali ne iziskuje potpuno pažnju čitalaca i posmatrača – jer ko danas čita i pažljivo posmatra – te ti radovi možda i nemaju potrebu da budu komercijaliovani, ali imaju potrebu da budu izloženi.

“M, dođi da mi pričaš o onome što možda ne znam
A ti shvataš da volim saznanja nova,
Dođi, rado bih da budem svoja!”/Jun

Izložba se otvara u 19:30h, u subotu 15. decembra, u Ostavinskoj galeriji

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: