Da li imate preko 18 godina?

Luke Black

Prvi singl i premijera spota

0
0

Sudeći prema tome kako je počela ova godina, muzički sladokusci bi trebalo da se spreme na celogodišnji švedski muzički sto. Za one koji uvek vole da otkriju nešto novo, evo intervjua sa jednim mladim momkom iz Srbije. Njegovo ime je Luke Black, i on je naš prvi solo izvođač sa ekskluzivnim ugovorom za Universal Music Group. Od danas je u Srbiji i širom sveta dostupan njegov debi singl “D-Generation” uz tri remiks verzije.

Luka Ivanović – Luke Black rođen je 1992. godine, a autorskom muzikom bavi se već 10 godina. Njegov debi singl “D-Generation”, melanholična elektro himna, inspirisan je “(de)generacijom” današnjeg društva. Spot za D-generation od danas možete pogeldati na njegovom kanalu LukeBlackVEVO.

Spot za singl D-generation doživeo je MTV premijeru. Koliko tebi to znači kao mladom umetniku na početku karijere i koja su tvoja očekivanja nakon toga?

LB: S obzirom da sam bio tinejdžer 2000-tih godina, bez video klipova na internetu, MTV je predstavljao kanal kome se molim da se pojavi spot i pesma koje želim da vidim i uvek sam sanjao da će se jednog dana i moj video prikazati na njemu. To je uvek bio dom za artiste i veoma sam zahvalan što su me ugostili.

online-Luke-Black-Universal-Music-(1)

Objasni šta stoji iza naziva D-generation, o kome se tu radi? Ko pripada toj (de)generaciji?

LB: Generacija 21. veka, marginalizovana, nesigurna, emotivno minimalizovana… Nekad sam mislio da je to gluma, ali prilično sam siguran da su te stvari nažalost duboko usadjene. Naziv je zapravo igra rečima, (A,B,C) D generacija, kao marginalizovana, i DEgeneracija kao uništena.

Reci mi nešto o spotu za singl? Kako je nastao, koju estetiku si hteo da odraziš u njemu? Da li u procesu stvaranje pesme već zamišljaš odgovarajući spot?

LB: Spot sam radio sa svojim dragim prijateljem VASSOm i došli smo na ideju da spot izgleda estetski kao pokretna fotografija, i to uglavnom ID fotografija (lična karta), odnosno različite boje koje oblikuju i opisuju sve moje ličnosti. Uvek zamišljam vizualizaciju muzike ali to ne znači da će to uvek biti video za pesmu, ali će se ta ideja nekako prožeti kroz finalni rezultat.

Koliko muzika koju privatno slušaš utiče na muziku koju stvaraš? Da li postoje neki uzori koji nisu iz sveta muzike, ali utiču na tvoje stvaralaštvo?

LB: Na žalost trudim se da ne slušam mnogo muziku, baš da bih izbegao inspiraciju i uticaj, ali isto tako ne mogu bez muzike, stoga kupim uticaje i od minimalnog opusa muzike koje slušam.
Što se tiče druge vrste umetnosti, inspirišu me slikari, npr. ‘Starry Night’ je imala uticaja na jednu moju pesmu. Uglavnom istražujem kulturne pokrete i autobiografije umetnika.

Šta nas očekuje posle izlaska D-generation?

LB: Dosta stvari radim trenutno, i mnogo toga se priprema. Nakon D-generation uslediće još dosta singlova i mnogo većih projekata.

Kako se osećaš povodom toga što si potpisan za Universal Music Serbia? Koje su prednosti kada si deo velike izdavačke kuće, a koje su mane?

LB: Veoma sam uzbudjen, ovo je još jedna od onih stvari koje sam zamišljao kao mali. Sve ide po planu, nisam izgubio kontrolu nad kreativnim procesima što je glavna stvar. Ako mane postoje onda treba tek da ih osetim.

Luke-Black-Promo-Universal-Music-03

Da li sam pišeš tekstove, kakav kreativni proces je tu u pitanju, koliko se tome posvećuješ?

LB: Tekstove pišem potpuno sam i insprisani su stvarnim dogadjajima i emocijama. Kreativni proces se kreće ovako: Doživim nešto lepo, ružno, prosvetljujuće i onda to povuče neku melodiju za sobom koja povuče tekst i muziku. I najbolje znam da li treba da nastavim sa time ako stvaranje prati te emocije, a ako ne onda očigledno toj pesmi nije sudjeno da se ostvari.

Koje je tvoje mišljenje o trenutnoj sceni u Beogradu, i Srbiji?

LB: Još uvek nisam izašao iz crnine u koju sam ušao kada sam shvatio da je muzika u Srbiji mrtva. Polako oblačim svetlije boje ili detalje, ali su to vrlo mali koraci.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: