Da li imate preko 18 godina?

LJUBAVNICI i IZGNANICI u Fabrici

Premijera audiovizuelne instalacije inspirisane romanom "ZOO ili pisma ne o ljubavi" Viktora Šklovskog.

Autor:
1
0

U klubu “Fabrika” kod Pančevačkog mosta večeras će biti postavljena dramska audio vizuelna instalacija FORMALISTIČKI PANOPTIKUM ‘ŠKLOVSKI’ u režiji Branislave Stefanović.

Delo zasnovano na dramatizaciji epistolarnog romana ‘ZOO ili pisma ne o ljubavi’ prati kratko izbeglištvo Viktora Šklovkog u Berlinu početkom dvadesetih godina prošlog veka. Viktor i Alja (Elza Triole – mlađa sestra Ljilje Brik, muze Vladimira Majakovskog) su protagonisti ove priče o rusima u emigraciji, zarobljenima između jednog aktuelnog i drugog budućeg totalitarnog sistema.

“Viktor Šklovski i Alja (Elza Triole – mlađa sestra Ljilje Brk, muze Vladimira Majkovskog) junaci su ljubavnog “romana” (koji to nije) o ruskim emigrantima (koji to nisu). Iz Rusije njih dvoje, nošeni vihorom rata (1914.) i revolucije (1918.) dospevaju u Berlin. Tuđa zemlja, tuđi ljudi, tuđa kultura, dvoje sličnih i pitanje: ostati, otići ili vratiti se u svoju domovinu”, navodi autorka Branislava Stefanović.

Mesto nekadašnje klanice BIM Slavija pretvoreno je u multidisciplinarni prostor Fabrika, u kome će se odigrati ova site-specific predstava/instalacija, u kojoj uz mlade glumice Sonju Isailović, Kristinu Savkov i engleskog glumca i reditelja Paul Murray-a, glavnu ulogu ima i Akademski ženski hor Collegium Musicum, koji predvodi dirigentikinja Dragana Jovanović.

Uloge tumače Sonja Isailović (Alja), Kristina Savkov (Ruski jezik), engleski glumac i reditelj Paul Murray-a (Viktor Šklovski – tvorac formalne metode) i Akademski ženski hor Collegium Musicum (Hor Ruski Narod) kao kolektivni junak sa dirigentkinjom Draganom Jovanović.

Produkcija: Heartefact fund, klub ‘Fabrika’, Akustičkom laboratorijom ETF-a i soba64 – Laboratorija za doživljaj zvuka FDU. Projekat je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Premijera će se održati u nedelju, 03. juna, sa početkom u 20.30h u Fabrici (Bulevar Despota Stefana 115, ulaz iz Poenkarove ulice). Prva repriza zakazana je za ponedeljak, 04. jun 2018. Ulaznice su dostupne na prodajnim mestima Eventima.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: