Da li imate preko 18 godina?

Izložba posvećena Dejvidu Bouviju

Više od 100 fotografija Brajana Rašića biće izloženo u Jugoslovenskoj kinoteci.

Autor:

Jugoslovenska kinoteka će od 27. maja do 21. avgusta biti domaćin velike izložbe posvećene liku i delu muzičara i multimedijalnog umetnika D​ejvida Bouvija, pod nazivom BELGRADE TO BOWIE!

Bowie-SLOW (1)

Belgrade to Bowie je projekat posvećen nedavno preminulom superstaru Dejvidu Bouviju, u čijoj je osnovi izložba fotografija Brajana Rašića, svetski poznatog muzičkog fotografa, koji je više od dve decenije bio jedan od Bouvijevih zvaničnih fotografa, i imao prilike da zabeleži najzanimljivije trenutke, kako sa brojnih turneja ovog velikog umetnika, tako i iz privatnog života.

3008

Dejvid Bouvi/foto: Brajan Rašić

Više od 100 Rašićevih fotografija biće izloženo u novoj zgradi Jugoslovenske kinoteke tokom gotovo tri meseca trajanja izložbe, uz vrlo uzbudljiv prateći program koga će činiti pre svega radovi petnaestak domaćih umetnika kojima je Bouvi bio direktna inspiracija (Simonida Rajčević, Aleksandar Gligorijević, Mateja Petković, Nemanja Jehlička, Goran Milanović, Marko Lađušić, Svetlana Sakan, Željka Mićanović Miljković, Nino Maljević, Goran Vitanović, Filip Mikić, Stevan Lončarević …).

Pred toga svakodnevno će se prikazivati filmovi u kojima je Bouvi igrao, biće organizovane brojne aktivacije, tribine i radionice.

Brajan Rašić je rođeni Beograđanin, koji se proslavio u Londonu kao muzički fotograf, gde živi i radi još od 1979. godine. U svojoj dugogodišnjoj karijeri, Brajan je fotografisao neverovatan broj umetnika, pre svega muzičara svih muzičkih žanrova popularne muzike. Našoj javnosti je najviše poznat kao zvanični fotograf legendarnih Roling Stonsa, ali nije previše poznato da je više od 20 godina Brajan fotografisao i Dejvida Bouvija.

Dejvid Bouvi i Brajan Rašić su se upoznali početkom 80-ih godina, i od tog perioda Rašić je imao prilike da zabeleži neke od istorijskih momenata ovog velikog umetnika. Tokom trajanja izložbe, Jugoslovenska kinoteka će biti mesto gde ćete moći da uživate u trenucima raznih Bovijevih faza, zabeleženim kamerom Brajana Rašića.

Brajan i Bovie

Dejvid Bouvi i Brajan Rašić

Zahvaljujući velikoj podršci Raiffeisen banke, koja je pokrovitelj ove izložbe, Beograđani će naredna tri meseca u Jugoslovenskoj kinoteci moći da uživaju u momentima iz raznih Bouvijevih faza, zabeleženim kamerom Brajana Rašića.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: