Da li imate preko 18 godina?

HOUSE OF CARDS 3

Nova sezona serije

0
0

U petak, 27. februara Netflix pušta svih 13 novih epizoda treće sezone ludački popularne serije House of Cards. Tokom prve dve, gledali smo Franka Underwooda kako uz pomoć svoje supruge Claire lukavo, manipulativno i beskrupulozno krči put do pozicije predsednika Amerike. Upravo tu ga i zatičemo na početku nove sezone, koja je, čini se po obilnim recenzijama na netu – već procurela.

Nakon kraja druge sezone, kada je Frank konačno postigao sve što je nameračio, kritičari su se s pravom zapitali kako će scenaristi rešiti novu okolnost u kojoj su glavni likovi smešteni. Održavanje moći nije ni blizu filmično kao hrljenje ka njoj, pogotovu kada je u centru zbivanja čovek koji u žiži javnosti spletkari i zavodi ceo kongres. Pošto je većina nas oberučke prihvatila izbacivanje celokupnih sezona i pogledala ih narkomanski, u cugu – malo je verovatno da bismo mogli da ponovimo šta se sve do sad izdešavalo i rekonstruišemo Underwoodov sumanuti put do trona. No, dobri ljudi iz Huffington Posta napravili su šemu koja pregledno razlaže ko je kome, šta i zašto.

HouseOfCardsExplainer

Ako vam i ovo ne okida sećanja na dosadašnje događaje, predlažemo da pročitate tekst koji je Vuk Bošković napisao po završetku prethodne sezone, u kom razlaže i analizira sve što se do sada desilo. Ako vam nije jasno otkud to da sutra izlazi svih 13 epizoda biće da vas je zaobišao čitav fenomen Netflix, dovodite sebe u opasnost žanrovskih scena kada stariji članovi rodbine otkrivaju nepregledan svet smartfon interfejsa. No, Vuk je upravo uoči House of Cards pisao i o Netflixu, a sve o tome pročitajte ovde. A onda se naspavajte, dug vikend bindžovanja je pred nama.