Da li imate preko 18 godina?

Glumac Mladen Sovilj otvara 9. Bašta Fest

Autor: Fotograf: Marija Strajnić

Deveti Bašta Fest, koji se održava od 30. juna do 3. jula 2022. u Bajinoj Bašti, ove godine će otvoriti glumac Mladen Sovilj. Time se nastavlja ranije uspostavljena tradicija da mladi glumac ili glumica, koji je doživeo/la veliki uspeh u prethodnoj godini, otvara novo izdanje ovog festivala kratkometražnog igranog filma.

Mladen Sovilj poznat je po ulogama u ostvarenjima “Neposlušni” Mine Đukić, “Izgrednici” Dejana Zečevića “Reži” Koste Đorđevića, “Heroji” Gorana Nikolića, serijama  “Južni vetar”, “#Samo kažem”, “Branilac” i “Klan”, a na predstojećem izdanju Bašta Festa publika će moći da ga vidi u kratkim filmovima “9-5” Maše Šarović i “Osma zapovijed” Darija Lonjaka.

“Bašta Fest je uveliko dokazao koliko je značajan. Današnji uspesi autora koji su rasli na ovom festivalu nam to govore više od svega. A srž ovog festivala je ipak nešto što nije tako lako dokazivo na papiru, to je nešto što mora da se udahne uživo na licu mesta. Lepa energija, božanstven ambijent, hrabra selekcija filmova i gomila mladog i lepog sveta koji je, znao ili ne znao šta će sa sobom, došao tu da mu bude lepo. Mladim ljudima mora biti lepo, iako nas navikavaju na drugačiji tretman”, kaže Mladen Sovilj o Bašta Festu.

Prethodnih godina Bašta Fest otvorili su Nikola Rakočevič, Slaven Došlo, Marko Janketić, Hana Selimović, Milan Marić, Isidora Simijonović, Filip Đurić, Ivana Vuković, i Milica Janevski.

Takmičarski program 9. Bašta Festa činiće 25 kratkih igranih filmova iz 16 zemalja, od čega pet domaćih, koji čine uzbudljiv i raznovrstan takmičarski program. U četiri dana publika će imati priliku da vidi filmove iz: Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Austrije, Francuske, Kine, Kanade, Egipta, Belgije, Čilea, Rusije, Libana, Portugala, Poljske i Italije.

Muzički program festivala predstaviće najoriginalnija imena domaće klupske scene, a na zatvaranju će nastupiti sve popularniji beogradski bend KOIKOI, čiji je član i glumac Marko Grabež.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: