Da li imate preko 18 godina?

Kohei Yoshiyuki: Park

Infrared sexy sedamdesete

0
0

Drugog po redu, u našoj rubrici Fotografija, predstavljamo japanca Koheija Yoshiyukija, i njegovu knjigu The Park, prvi put objavljenu 1980. godine. 

5

Fotografije iz knjige The Park napravljene su u tri tokijska parka (Shinjuku, Yoyogi i Aoyama) tokom ranih sedamdesetih godina. Koristeći blic i infrared 35mm film, Yoshiyuki je krišom fotografisao hetero i homoseksualne parove tokom njihovih tajnih seksualnih susreta.

U ljubavnim scenama na koje je nailazio često je bila gužva, naime Yoshiyuki bi često prvo ugledao voajere koji su pre njega naišli na parove koji intimiziraju, pa bi mu se tek nakon toga ukazao prizor koji je fotografisao.

6

Autor teksta knjige The Park, Vince Aletti, smatra da nije seks na Yoshiyukijevim fotografijama ono što je šokantno, već istovremena nemarnost i napregnutost fascinacije voajera; muškarci koji su toliko opsednuti ovim činom, da u tim trenutcima, za njih bukvalno ništa drugo ne postoji i ništa drugo nije važno. Takođe, osećaj da bismo svi do jednog mogli u tome da se pronađemo kada bismo se oslobodili straha.

3

Yoshiyuki tvrdi da su parovi koje je fotografisao najčešće bili potpuno nesvesni prisustva voajera, i shodno tome, i prisustva njega samog, kao fotografa. Često su ti nemi posmatrači prilazili toliko blizu da su čak pokušavali i da ih dotaknu, a neki bi zbog tog neizdrža ulazili i u teške fizičke okršaje. Yoshiyukijev cilj bio je da sve to zabeleži, noćne igre rizika od spolja i seksualna ispitivanja iznutra.

2

Pogledajte celu knjigu u duotonu, reizdatu 2007. godine:

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: