Da li imate preko 18 godina?

Foto štafeta #24: Sekvence Alekse Bartola

Treća Foto štafeta četvrtog ciklusa stigla je do Alekse Bartola i njegovih uspomena.

Foto štafeta je rubrika Before After portala u kojoj predstavljamo fotografe iz regiona i njihove foto knjige/serije fotografija. Svaki od fotografa prikazuje jedan svoj projekat, odgovora na niz od 8 istih pitanja i predaje štafetu sledećoj osobi po svom izboru. Ideja je da se predstavi fotografska scena regiona, pa i šire, kroz stvaralačku i kolegijalnu prizmu. Svaka osma štafeta je početak novog ciklusa pri kom prekidamo loop i dodeljujemo je nekom novom. Treća Foto štafeta četvrtog ciklusa od Pavla Odavića prelazi u dnevnik Alekse Bartola.

Na slici Aleksa Bartol

Ko si ti?

Trenutno, neurotika i nostalgija.

Šta je na fotografijama koje vidimo?

Kupanje u moru uspomena iz prošlih života.

Gde je ova serija fotografija nastala?

Srbija, Crna Gora, Amerika, Španija, Bosna.

Kada se to dešavalo?

2015 / 2016 / 2017.

Čime si fotografisao?

Malo Zenit 12xp, malo Minolta 90ex, malo Kodak cameo. I šta god mi je bilo pri ruci.

Zašto si odlučio to da fotografišeš?

Loše pamćenje, lična satisfakcija, foto dnevnik, ljubav.

Koja ideja stoji iza ovog projekta?

Od kada znam za sebe drzim fotoaparat u ruci i imam nenormalnu potrebu da zabeležim baš svaki trenutak svega što mi se dešava. Gomile fotografija koje sam kroz godine napravio su nešto što me čini srećnim i što me podseća. Nedavno se sve nekako promenilo i odlučio sam da krenem nekim drugim putem, ali ne samo u životu nego i u onome što stvaram. Tako sam došao do ove serije, u stvari izdvojenih fotografija mog života, kojih ima još koliko hoćeš, ali se dosta razlikuju od onoga što radim trenutno. One oslikavaju moju prošlost i njima zatvaram jedan ciklus nečega što već dobro poznajem, pre ulaska u nešto novo.

Kako si zadovoljan ishodom?

To je isto kao da me pitate da li sam zadovoljan svojim dosadašnjim životom… Nekim danima vrlo, nekim vrlo ne.

Sve fotografije iz ovog posta su vlasništvo Alekse Bartola. Pogledajte Aleksin Instagram profil ovde. Na istom mestu za dve nedelje pogledajte kome je Aleksa predao štafetu!

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: