Da li imate preko 18 godina?

Foto štafeta #8 – Granica između CGI-a i fotografije

Ove nedelje restartujemo Foto štafetu i započinjemo drugi ciklus! Štafetu je dobio beogradski fotograf koji se potpisuje kao Audrey Štecinjo, povodom čega je predstavio svoju seriju fotografija pod nazivom "HPI".

Foto štafeta je rubrika Before After portala u kojoj predstavljamo fotografe iz regiona i njihove foto knjige / serije fotografija. Svaki od fotografa prikazuje jedan svoj projekat, odgovora na niz od 8 istih pitanja i predaje štafetu sledećoj osobi po svom izboru. Ideja je da se predstavi fotografska scena regiona, pa i šire, kroz stvaralačku i kolegijalnu prizmu. Svaka osma štafeta je početak novog ciklusa pri kom prekidamo loop i dodeljujemo je nekom novom!  Drugi krug započinje autor koji svoj rad prezentuje online pod imenom Audrey Štecinjo. 

Ko si ti?

Audrey.

Na slici Audrey, Ph. Ana Šulkić

Na slici Audrey, Ph. Ana Šulkić

Šta je na fotografijama koje vidimo?

Poznati oblici u nešto drugačijim okolnostima.

Gde je ova serija fotografija nastala?

I dalje nastaje, u mom studiju.

20170310-DSCF2167 copy

Kada se to dešavalo?

Radim to već više od dve godine, intenzivno od kada su ove fotke postale težište mog portfolia pri Stocksy United-u.

Čime si fotografisao?

Trenutno Fuji xt2, medjutim neke fotografije sa početka serije su fotografisane sa više različitih kamera koje sam u tom trenutku imao na raspolaganju: Fujifilm xpro2, Fujifilm t10, Canon 5d Mark 2…

Zašto si odlučio to da fotografišeš?

Fotke su počele da nastaju u periodu kada sam bio stalno zaposleni grafički dizajner. Prve fotografije iz serije su i bile grafički uobličena priča za sebe, koja se odmah mogla printati u smislu da je nosila određenu poruku. Vremenom se ta naracija skoro potpuno izgubila i svela na multiplikaciju objekata, komponovanih tako da zadovoljavaju neke moje estetske pretenzije i postaju podloga za dalju grafičku razradu. Ove fotografije prodajem i kada ih fotkam imam predumišljaj o tome kako ih neko može upotrebiti, znam kako bih ih ja iskoristio u komercijalnom dizajnu.

20161121-DSCF3398 copy

Koja ideja stoji iza ovog projekta?

Zabavno mi je to opipavanje granica između CGI-a (computer generated imagery) i fotografije, odnosno kako se manipulacijom svetla i negiranjem teksture realnih materijalnih predmeta studijski prostor može poistovetiti sa interfejsom 3d softvera, a fotka postati monohrom render solida. Voze me boje.

20170104-DSCF7739 copy

Kako si zadovoljan ishodom?

Zadovoljan sam kako serija raste, a planiram da u budućnosti iz minijatura pređem na neke fizički veće predmete kako bi se se sve to na neki način zaokružilo.

Sve fotografije iz ovog posta su vlasništvo Audrey Štecinja. Pogledajte njegov sajt ovde, a Stocksy portfolio ovde.
Kome je Audrey predao štafetu pogledajte na istom mestu za dve nedelje!

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: