Da li imate preko 18 godina?

Foto-štafeta #69 – Utrnulost Matica Pandela

Izolacija, ladies and gentlemen.

5
0

Foto-štafeta je rubrika Before After portala u kojoj predstavljamo fotografe iz regiona i njihove foto knjige/serije fotografija. Svaki od fotografa prikazuje jedan svoj projekat, odgovora na niz od 8 istih pitanja i predaje štafetu sledećoj osobi po svom izboru. Ideja je da se predstavi fotografska scena regiona, pa i šire, kroz stvaralačku i kolegijalnu prizmu. Svaka osma štafeta je početak novog ciklusa pri kom se petlja prekida, i dodeljujemo je nekom novom. U jubilarnom desetom ciklusu još uvek smo u Sloveniji! Pretposlednja predaja štafete dogodila se izmedju Lucije Rosc i Matic Pandela i dosta dobro oslikava trenutak u kom smo.

Na slici je Matic, ph. Lucija Rosc

Ko si ti?

Ja sam Matic, živim u Ljubljani, u kući. Završio sam osnovne studije iz fotografije na VIST-u u Ljubljani i trenutno sam na masteru na Akademiji lepih umetnosti.

Šta je na fotografijama koje vidimo?

Vidimo moje intervencije i eksperimente u okviru fotografskog prostora.

Gde je ova serija fotografija nastala?

Ovo nije baš serija fotografija, više je grupa skica iz moje glave, koju pokušavam da sledim. Tako da nema tačnog početka, niti kraja, i još uvek traje. Ali skoro sve fotografije su napravljene u mojoj kući.

Kada se to dešavalo?

Tokom prethodne dve godine.

Čime si fotografisao?

Sve fotke koje vidimo ovde su napravljene mojim Canon 5D fotoaparatom.

Zašto si odlučio to da fotografišeš?

Mene zanima odsutnost na fotografiji. Odsustvo subjekta, pogleda ili značenja. Imao sam običaj da posmatram takve situacije u javnom prostoru, pa sam polako počinjao i sam da intervenišem i modelujem isto. Tako da sam “režirao” ove fotke gde ili nešto nedostaje ili ono što je prisutno nema pravu svrhu.

Koja ideja stoji iza ovog projekta?

Nazvao bih to utrnulost.

Kako si zadovoljan ishodom?

Zadovoljan sam. Hvala!

Sve fotografije iz ovog posta su vlasništvo Matic Pandela. Njegov Instagram zapratite ovde. Na istom mestu za dve nedelje pogledajte kome je Matic predao Foto-štafetu!

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: