Da li imate preko 18 godina?

Foto-štafeta #52 – Londonski delić Franja Matkovića

Treći fotograf osmog ciklusa Foto-štafete, Franjo Matković, iskoristio je London u borbi sa svojom introvertnošću. Pogledajte ko je pobedio!

Foto-štafeta je rubrika Before After portala u kojoj predstavljamo fotografe iz regiona i njihove foto knjige/serije fotografija. Svaki od fotografa prikazuje jedan svoj projekat, odgovora na niz od 8 istih pitanja i predaje štafetu sledećoj osobi po svom izboru. Ideja je da se predstavi fotografska scena regiona, pa i šire, kroz stvaralačku i kolegijalnu prizmu. Svaka osma štafeta je početak novog ciklusa pri kom se petlja prekida, i dodeljujemo je nekom novom. Osmi ciklus foto-štafete zahuktava se sa Franjom Matkovićem koji je štafetu uzeo od Senje Vild i odneo u London.

Na slici je Franjo, autor Senja Vild.

Ko si ti?

Franjo Matković, grafički dizajner i modni fotograf.

Šta je na fotografijama koje vidimo?

Djelići Londona.

Gde je ova serija fotografija nastala?

U Londonu.

Kada se to dešavalo?

Prošlog proljeća.

Čime si fotografisao?

Fuji X-Pro2.

Zašto si odlučio/la to da fotografišeš?

Koliko na jednom modnom snimanju nemam problema s kontaktom i komunikacijom s novim ljudima, toliko kad izađem na ulicu imam. Radi tog nekakvog straha nisam se nikada prije okušao u street fotografiji. Ovo je bila odluka da izađem iz svoje comfort zone, suočim se s tim i pokušam nešto dijametralno suprotno od mode.

Koja ideja stoji iza ovog projekta?

Ideja je bila da se suočim sa svojom introvertnošću i napravim seriju fotografija s ulica Londona, kako ljudi, tako i arhitekture.

Kako si zadovoljan ishodom?

Može se primjetiti da nedostaje ljudi (smeh). Ali ipak, smatram ovaj pothvat uspjehom jer sam proveo nekoliko dana šetajući gradom i fotkajući. Čini se banalno, ali već to je za mene veliki korak.

Sve fotografije iz ovog posta su vlasništvo Franja Matkovića. Njegov portfolio sajt pogledajte ovde. Na istom mestu za dve nedelje vidite kome je predao štafetu!

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: