Da li imate preko 18 godina?

Foto-štafeta #49 Stefana Đorđevića: Kolos – Downhill Underage

Sedmi ciklus Foto-štafete završava se u rukama Stefana Đorđevića, s kojim idemo do Bora i upoznajemo njegov skejt tim.

0
0

Foto-štafeta je rubrika Before After portala u kojoj predstavljamo fotografe iz regiona i njihove foto knjige/serije fotografija. Svaki od fotografa prikazuje jedan svoj projekat, odgovora na niz od 8 istih pitanja i predaje štafetu sledećoj osobi po svom izboru. Ideja je da se predstavi fotografska scena regiona, pa i šire, kroz stvaralačku i kolegijalnu prizmu. Svaka osma štafeta je početak novog ciklusa pri kom se petlja prekida, i dodeljujemo je nekom novom. Za sam kraj sedmog ciklusa, štafeta je od Dušana Grubina došla do Stefana Đorđevića i njegove fotografije iz serije “Kolos – Downhill Underage”, koje ćete već 21. marta moći da pogledate u galeriji U10 u Beogradu na njegovoj prvoj samostalnoj izložbi.

Na fotografiji Stefan Djordjevic, slikala Jelena Gavrilović

Ko si ti?

Stefan Đorđević.

Šta je na fotografijama koje vidimo?

Serija fotografija o skejt timu “Kolos” iz Bora, čiji sam bio jedan od osnivača.

Gde je ova serija fotografija nastala?

Najvećim delom u Boru, ali i na skejt turnejama po Srbiji i okolnim zemljama.

Kada se to dešavalo?

2011. – 2016.

Čime si fotografisao?

Isključivo fotografišem analogno. Tada sam koristio Nikon FM2, Mir 35mm, Fuji Superia X-tra 400.

Zašto si se odlučio to da fotografišeš?

Nikad se nisam odlučio, prirodno i spontano sam fotografisao stvari koje su nam se dešavale. Ideja o seriji se desila dosta kasnije, kada sam shvatio da imam veliki broj fotografija i da je strast prema fotografiji prerasla skejtbording.

Koja ideja stoji iza ovog projekta?

Ideja o individualnosti pojedinca, kao i individualnosti grupe, u sredini malog mesta i društva gde se pojedini ne pronalaze u stvarima koje su im dostupne. Želja da se bude drugačiji i da se osećaš slobodnim, da je sve moguće kada imaš ekipu sa istom vizijom i strašću prema tome šta te ispunjava.

Kako si zadovoljan ishodom?

Srećan sam što sam upoznao sve ove ljude i što smo prijatelji svih ovih godina.

Sve fotografije iz ovog posta su vlasništvo Stefana Đorđevića. Pogledajte njegov sajt ovde. Zapratite ga na Instagramu ovde. Na istom mestu za dve nedelje vidite ko započinje osmi ciklus!

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: