Da li imate preko 18 godina?

Foto-štafeta #47 – Pokretne slike Jakova Munižabe

Peta štafeta sedmog ciklusa našla se u objektivu Jakova Munižabe koji nam prenosi lepote sa snimanja na koje je proteklih godina putovao.

Foto-štafeta je rubrika Before After portala u kojoj predstavljamo fotografe iz regiona i njihove foto knjige/serije fotografija. Svaki od fotografa prikazuje jedan svoj projekat, odgovora na niz od 8 istih pitanja i predaje štafetu sledećoj osobi po svom izboru. Ideja je da se predstavi fotografska scena regiona, pa i šire, kroz stvaralačku i kolegijalnu prizmu. Svaka osma štafeta je početak novog ciklusa pri kom se petlja prekida, i dodeljujemo je nekom novom. Peta predaja štafete u sedmom ciklusu desila se izmedju Staše Bukumirović i Jakova Munižabe.

Na slici Jakov, slikala Jelena Angelovski

Ko si ti?

Jakov Munižaba.

Šta je na fotografijama koje vidimo?

Uglavnom mesta na koja su me neki dobri ljudi vodili.

Gde je ova serija fotografija nastala?

Na filmskim snimanjima mahom. U Srbiji, Grčkoj, Francuskoj, Surinamu, Meksiku i mislim Portugaliji.

Kada se to dešavalo?

U poslednjih dve godine, možda je poneka fotka starija.

Čime si fotografisao?

Zenit 122, Canon a-1, Olympus Mju2.

Zašto si odlučio to da fotografišeš?

To su sve ona mesta za koja se kaže da su tako lepa da se sama slikaju. Lako čovek primeti nešto lepo kada ode negde gde je sve drugačije. Pokušavam da gledam Beograd tim očima tek od skora.

Koja ideja stoji iza ovog projekta?

Sopstvena likovna gimnastika. Zapravo ovo nije planirani projekat.

Kako si zadovoljan ishodom?

Svaka fotka je ishod za sebe. A film je takav da nikada nisi potpuno siguran tačno kako će i da li će stvar uspeti. I onda te prijatno iznenadi.

Sve fotografije iz ovog posta su vlasništvo Jakova Munižabe. Zapratite Jakova na Instagramu ovde, a njegov Imdb ovde. Na istom mestu za dve nedelje pogledajte kome je predao štafetu!

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: