Da li imate preko 18 godina?

Foto štafeta #26: Blender Kristine Petković

Peta Foto štafeta četvrtog ciklusa našla se u blenderu Kristine Petković.

Foto štafeta je rubrika Before After portala u kojoj predstavljamo fotografe iz regiona i njihove foto knjige/serije fotografija. Svaki od fotografa prikazuje jedan svoj projekat, odgovora na niz od 8 istih pitanja i predaje štafetu sledećoj osobi po svom izboru. Ideja je da se predstavi fotografska scena regiona, pa i šire, kroz stvaralačku i kolegijalnu prizmu. Svaka osma štafeta je početak novog ciklusa pri kom prekidamo loop i dodeljujemo je nekom novom. Peta Foto štafeta četvrtog ciklusa od Đorđa Vidojevića prešla je u blender Kristine Petković.

Ko si ti?

U realnom svetu sam Kristina Petković i bavim se arhitekturom, a u virtuelnom Petkovitz, i tu se bavim svim ostalim.

Na slici Kristina Petković, ph. Marija Cvetković

Šta je na fotografijama koje vidimo?

Jedan mali blender usputnih impresija. Često kadriranje i izbegavanje suvišnih stvari koje kvare ravnotežu u doživljaju, emocijama i fokusu. Nekad i namerno izvan stvarne ‘slike’ realnosti i kreiranja neke nove.

Gde je ova serija fotografija nastala?

Takođe blender različitih mesta: Beograd, primorje Crne Gore, Sankt Peterburg, Milano…

Kada se to dešavalo?

2018… 2010? Recimo.

Čime si fotografisala?

Od analognih: Zenit E, Mometta junior. A od digitalnih aparata: Canon SX160, telefoni Samsung S6, Htc One. Opet blender.

Zasto si odlučila to da fotografišeš?

Želja da uhvatim trenutak koji je u meni izazvao emociju. To je sada već automatska stvar da ono sto oči vide, vidi i objektiv aparata. Kao da je aparat postao deo mene, i momentalno ga vadim iz džepa kada mi nesto privuče pažnju.

Koja ideja stoji iza ovog projekta?

Ova serija fotografija je eksperimentisanje. Sa različitim aparatima.. Bajatim filmovima.. I upravo ta iskrena zelja da ugrabim i zapravo produžim život trenutku ili stvorim neki novi. Ona je dovoljno jaka, da se desi i to, da kasnim prvi dan na posao i ugazim u psećji izmet pokusavajući da uhvatim kadar.

Kako si zadovoljna ishodom?

Za ovaj blender sam birala fotografije za koje sam ponovo doživela emociju kao i dok sam fotkala. Kad ih vidim, lepo mi je. U ovom slučaju, što se mene tiče, ishod nije konačan. Tako da sam prilično zadovoljna.

Sve fotografije iz ovog posta su vlasništvo Kristine Petković. Pogledajte Kristinin Instagram ovde. Na istom mestu za dve nedelje pogledajte kome je Kristina predala štafetu!

Lajkuj:

Komentari:

  1. tejr says:

    Kako divan osećaj za kadar!

  2. Jole says:

    Stvarno moćno i mnogo lepote u slikama

  3. Ljuba says:

    Kris RULEZ!!!

  4. Pokemon says:

    Petkovitz kida!

Ostavite komentar:

Slični članci: