Da li imate preko 18 godina?

Foto štafeta #20 – Imanja i nemanja Alme Drnovac

Šesta štafeta trećeg ciklusa pripala je Almi Drnovac, a ukoliko Vam nedostaje more - na pravom ste mestu.

2
0

Foto štafeta je rubrika Before After portala u kojoj predstavljamo fotografe iz regiona i njihove foto knjige/serije fotografija. Svaki od fotografa prikazuje jedan svoj projekat, odgovora na niz od 8 istih pitanja i predaje štafetu sledećoj osobi po svom izboru. Ideja je da se predstavi fotografska scena regiona, pa i šire, kroz stvaralačku i kolegijalnu prizmu. Svaka osma štafeta je početak novog ciklusa pri kom prekidamo loop i dodeljujemo je nekom novom. Šesta štafeta trećeg foto ciklusa prešla je od Tadeja Vaukmana u ruke Alme Drnovac.

Ko si ti?

Alma Drnovac.

Na slici Alma, Ph. Lorina DuiÜ

Šta je na fotografijama koje vidimo?

Na fotografijama su osobe koje su najviše utjecale na mene i moj rad u posljednje vrijeme kao inspiracija, motivacija, a prije svega potpora. Osim prijateljstva, na fotografijama je more, puno mora.

 

Gde je ova serija fotografija nastala?

Većina ih se provlači po istarskim obalama, od otoka Suska i Levana specifičnim po pješčanim plažama, do Pule, otkud dolazim i Štinjana, mjesta pokraj Pule gdje se na tvrđavi Punta Christo održavaju ljetni festivali. Osim te tvrđave u Puli i njenoj okolici ih je još podosta u dobrom stanju pa do njih odlazimo u šetnje ili na kupanje na plaže pod njima, tako da se često nađu u pozadini mojih fotografija.

Kada se to dešavalo?

Posljednja dva ljeta.

Čime si fotografisala?

Prvo Canonom AV-1 koji je jako dugo sjajno vršio svoju dužnost, ali sam ga ovo ljeto zamjenila Yashicom T4 zbog njene fantastične leće i činjenice da može uvijek biti tu negdje pri ruci.

Zašto si odlučila to da fotografišeš?

Kako rijetko planirano fotografiram, ova serija je izabrana iz mojeg foto dnevnika, te je tako priča o načinu života, slobodi, ljetu u rodnom gradu i prolaznosti vremena, ali i prikaz mojeg nastojanja da iz “običnog” napravim nešto sanjivo, to jest da ni iz čega napravim “nešto”. Od tuda je nastalo i ime serije: Imanja i nemanja.

Koja ideja stoji iza ovog projekta?

Ideja čuvanja trenutaka.

Kako si zadovoljna ishodom?

Zadovoljna sam, uspomene se bilježe, dijele među nama, to je najvažnije.

Sve fotografije iz ovog posta su vlasništvo Alme Drnovac. Nadjite Almu na Instagramu ovde. Kome je Alma predala štafetu pogledajte na istom mestu za dve nedelje!

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: