Da li imate preko 18 godina?

Foto-štafeta #13 – REASSEMBLED

Šesta Foto-štafeta drugog ciklusa pripala je fotografkinji Vedrani Vukojević, koja nam je predstavila svoju seriju modnih fotografija.

Foto štafeta je rubrika Before After portala u kojoj predstavljamo fotografe iz regiona i njihove foto knjige/serije fotografija. Svaki od fotografa prikazuje jedan svoj projekat, odgovora na niz od 8 istih pitanja i predaje štafetu sledećoj osobi po svom izboru. Ideja je da se predstavi fotografska scena regiona, pa i šire, kroz stvaralačku i kolegijalnu prizmu. Svaka osma štafeta je početak novog ciklusa pri kom prekidamo loop i dodeljujemo je nekom novom! Šestu Foto štafetu drugog ciklusa od fotografkinje Slađe Crnogorac prešla je u ruke Vedrani Vukojević.

Ko si ti?

Vedrana.

Na slici je Vedrana Vukojević

Na slici je Vedrana Vukojević

Šta je na fotografijama koje vidimo?

Diplomska kolekcija studentkinje Fakulteta primenjenih umetnosti Milice Luković. Modeli su Marija Simić, Teodora Čogurić i Marko Riboškić.

Gde je ova serija fotografija nastala?

Na Beogradskom sajmu.

000018310008

Kada se to dešavalo?

Krajem juna.

Čime si fotografisala?

Canon AE-1.

Kao odgovor na pitanje Slađe Crnogorac “O čemu se radi u tvom najnovijem filmu?” Vedrana je objasnila: “Dve poznate tinejdžerke jutjuberke Tara i Miljana odlaze u kuću na jezeru da snime novi vlog, sa njima polazi i Miljanina mlađa sestra koja je njihova sušta suprotnost. Mit o Narcisu i Ehu, koliko ljudi danas zapravo žive zbog sebe, a koliko zbog svog virtuelnog dvojnika u kog su zaljubljeni. Koliko tehnologija menja naše društvo i koliko nas brzo kroti?”

Zašto si odlučila to da fotografišeš?

Najviše se pronalazim u modnoj fotografiji, samim tim je saradnja sa Milicom došla prirodno i spontano.

000018320014

Koja ideja stoji iza ovog projekta?

Početna ideja Milicine kolekcije jeste razdvajanje polova i ponovno spajanje kako kaže sam naziv. Izražena je igra seksualnosti kroz crtež i destruktivnost samih modela, to se toliko ne vidi na fotografijama. Zbog toga mi je bilo bitno da napravimo i video, kojim smo jasnije preneli atmosferu kolekcije.

Kako si zadovoljan ishodom?

Odabrala sam ovu seriju jer sam sa njom konačno objedinila moje dve najveće ljubavi, film i fotografiju. Od sada planiram samo tako da radim, gde usmerim fotoaparat, tu želim da se nalazi i kamera. Pre neki dan je pala zadnja klapa na mom prvom kratkom igranom filmu, sada se selim u montažu i spremam dva nova modna filma.

Sve fotografije iz ovog posta su vlasništvo Vedrane Vukojević. Njen instagram pogledajte ovde. Kome je Vedrana dala štafetu pogledajte na istom mestu za dve nedelje!

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: