Da li imate preko 18 godina?

Film “Banditi u potrazi za mamom” stiže u bioskope

Prvo dugometražno ostvarenje Koste Ristića u bioskopima od 8. novembra.

Autor:
0
0

Film Banditi u potrazi za mamom je priča o tri brata i sestri i njihovoj borbi u današnjem društvu. Tragajući za mamom koji ih je napustila, ulaze u opasan svet ulice, u kom pronalaze svoju slobodu. Kao deo džeparoške bande ih hvata Policija, sve osim Kristijana koji ostaje sam i kome jedini zadatak postaje da oslobodi braću i sestre iz Doma. U sivilu Beograda, dečak pronalazi slobodu. Film Banditi u potrazi za mamom je inspirisan stvarnim životima malih Roma, i prikazuje njihovu realnost.

Reditelj Kosta Ristić je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti, gde završava i master studije Filmske i TV režije. Njegovi studentski filmovi Dijamant za Baja Kaliforniju, Ruža vetrova i Sloboda ili strip prikazani su na brojnim domaćim i međunarodnim filmskim festivalima.
Kosta je prošle godine bio na filmskoj radionici Vernera Hercoga na Kubi, gde je snimio kratkometražni film Dve otadžbine. Iste godine, film je prikazan na Kanskom festivalu u selekciji ACID Cannes.

Banditi u potrazi za mamom su njegovo prvo dugometražno ostvarenje i ujedno njegov diplomski master rad. Kosta o svom filmu kaže sledeće: „Ovaj film-igra bavi se opštim egzistencijalističkim i socijalnim temama kroz naivnu prizmu svojih tomsojerovskih junaka. To je priča o odrastanju i slobodi“.

Film Banditi u potrazi za mamom je na ovogodišnjem FEST-u dobio 3 nagrade. To su Nagrada žirija u takmičarskoj selekciji “Sroski film” i Politikina nagrada “Milutin Čolić” za najbolji film u nacionalnoj selekciji. Kristijan Garip je dobio nagradu za najbolji debi, jer je, po rečima žirija fenomenalno izneo film svojim umećem, šarmom i harizmom.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: