Da li imate preko 18 godina?

Fijuk

Preporučujemo ljubiteljima sito štamparskih delicija!

Autor:

Fijuk Sajam malih izdavača, prostor za izlaganje i komunikaciju sa publikom, nastao iz sopstvenih potreba, osvešćenih i zadovoljenih, već treći put se organizuje u vašoj blizini. Umetnici i kolektivi koji izlažu pripadaju rubnom izrazu koji retko imate prilike da vidite. Iskoristite mogućnost da se upoznate s njihovim radom i kupite unikate, knjige i stripove, zatim plakate izrađene u tehnici sitoštampe, muzička izdanja i još mnogo toga, a sve to već od 150 dinara.

novembar sajam

Na komotno velikom prostoru, predstaviće se preko dvadeset izlagača iz zemlje i regiona, a ovoga puta i specijalni gosti iz Portugala, sitoštamparski kolektiv Arara!

Centar Urbane Kulture – Imago u petak 27. novembra od 17 časova posetiocima Fijuk sajma otvara mala vrata kod Ulične galerije, dok će glavni ulaz iz Dečanske biti zatvoren.

Očekuju vas Novo Doba, LOM, Besna Kobila, Komiko, FIjuk, Beopolis, Fabrika knjiga, Centar za Libertenske studije, Miloš Petrović (Naša Kuća), To bi ti volela, Anarhija – Blok 45, Belgrade Raw, Aleksandar Denić, Studiostrip, Art Brut Srbija, Omča, Black Syrup, Aparatčik – poluproizvodi, Baraba – Književno – izdavačka zadruga, Ammonite records, Shlitz comics, Avakari Dreamass, Color triangle recording, Slušaj Najglasnije (Bratstvo duša), i drugi.

Izložba – Oficina Arara

Arara, egzotična šarena papiga iz ukrštenica, sleće na Fijuk sajam.
Oficina Arara je portugalski kolektiv oformljen 2010. godine u Portu. Ova grupa autora iz različitih umetničkih oblasti okupirala je atelje u sklopu napuštenog industrijskog hangara u kojem organizuju radionice, koncerte, izložbe i razna druga dešavanja. Pretežno se bave izradom ručno štampanih knjiga, plakata, grafičkih radova, stripova i omota za muzička izdanja. U aktivnosti ovog koletiva povremeno se uključuju brojni prijatelji, autori i umetnici iz šire portugalske i međunarodne scene. Radovi kolektiva Arara često su postavljani u javnim prostorima.
Arara će predstaviti kako autorske radove svojih članova tako i druga dela nastala u kolaboraciji sa raznim autorima, a uz izložbu biće postavljen i prodajni štand u sklopu Fijuk sajma.

fijuk

Muzički matine program počinje uz Dj Limenu i njenu vrlo prevrtljivu pms listu, a posle 20h Mr Caki zagrejaće prekoncertnu atmosferu.

Koncerti:

Mrtvi
Zaboravite vaša traganja i/ili pitanja o živoj fluorescentnoj svetlosti, ovo nije ni telo niti neizvesna infonoda, već samo fleka apatične patine na lešu nasumične personifikacije crne rupe.

Izvanredni Bob aka McKenzie je muzičku karijeru započeo u srednjoj školi kao bubnjar grupe Samostalni Referenti. Nakon bespotrebnog gubljenja vremena na džez odseku u “Stankoviću” Bobiška počinje da svira u noise grupi Off (kasnije Mrka Kapa prim. aut.), krajem devedesetih, gostuje na albumu grupe Mravi, i svira u grupi Fonograf. Osećaj dezorjentisanosti preovladava počekom novog milenijuma i rezultira samostalnim noise projektom sa kojim Bob nastupa u Beogradu, Puli, Ljubljani, Cirihu, Hagu, da bi sredina prve dekade kulminirala saradnjom sa Johnny-jem Rackovicem u projektu Nation of Satan, sa kojim su nastupali po beogradskim i novosadskim galerijama. No, danas, Bob donosi nepatvoreni post noise zvuk saturisan u cerebralnoj gami, u najboljem ključu svojih uzora: Točka, Banane I Kikirikija.

 

U pratećem programu: strip radionica koju vodi Studiostrip, sito-štampa uživo (radovi Miloša Petrovića, Asteriana i Igora Hofbauera) kao i šivenje, takođe uživo.