Da li imate preko 18 godina?

DUK Intro – Svirka ispred silosa i market u Čačku

Autor:

U subotu 10. juna, u okviru ovogodišnjeg DUK-a, održaće se proslava povodom oslikavanja silosa u Čačku (bivšeg Žitoprometa). Program obuhvata arts & crafts market domaćih brendova, ali i svirke dva benda i DJ-eva. 

Za ljubitelje tvrđeg zvuka na platou ispred silosa naći će se bend Reflection iz Gornjeg Milanovca. Osnovan početkom 2017. godine, Reflection je žanrovski teško opisati jednom rečju. Njihova muzika je mešavina melodičnog emo screamo hardcore-a koja im daje prepoznatljiv zvuk i energiju.

Drugi bend koji će nastupati te subote je kragujevačka Larska. Ovaj trio kombinuje različite uticaje (stoner/grunge/psych/shoegaze/hard core/desert rock) u neobičnoj postavci – bubnjevi i dve bas gitare. Njihov masivni zid zvuka uz pregršt upotrebe efekata u osnovi podseća na dobro poznate sastave iz ’70ih i ’90ih, ali sa svežim i autentičnim pečatom. Nakon svirke, muzički program se nastavlja uz DJ-eve. Događaj je i pre-party Uzlet festivala koji se održava 28. i 29. jula u parku Mladosti u Čačku.

Čačanske silose oslikaće muralisti Vuk Đurić Endo, duo Sobekcis i nemački artist Kartel.

Događaj je podržao MOST music, klaster evropskih muzičkih organizacija, koji se bavi povezivanjem i jačanjem balkanske scene sa naglaskom na world music, i Grada Čačak, a održava se u okviru manifestacije Nacionalna prestonica kulture „Čačanska rodna”. Ulaz je besplatan, market počinje od 18:00, muzički program do 20:00.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: