Da li imate preko 18 godina?

Knjiga “Dragi u visokom dvorcu” u knjižarama

Krimić o pokušaju ekranizacije romana Philipa K. Dicka u režiji jugoslovenske tajne službe.

Autor:
1
0

Krenula je druga sezona serije Čovek u visokom dvorcu, a u štampanom obliku izašao je roman Dragi u visokom dvorcu Ilije Kurjaka, navodno zabranjeni krimić iz sredine osamdesetih koji sa trideset godina zakašnjenja konačno predstavljen javnosti. U ovom romanu prikazan je pokušaj ekranizacije ovog romana Philipa K. Dicka u režiji jugoslovenske tajne službe.

dvorac

Kurjakov roman je proteklih trideset godina proživljavao sudbinu romana The Grashopper Lies Heavy Hawthornea Abendsena, rukopisa koji je predmet intrige u Dickovoj knjizi. Danas ga možemo držati u rukama, premda nije poznato ko se krije iza pseudonima Ilija Kurjak.

Amazon je preuzeo projekat ekranizacije Dickovog romana u formi serije od BBCja. Zanimljivo je da i Kurjakov roman iz 1985. godine takođe anticipira ekranizaciju ovog romana u formi serije, ali je smešta u jednu znatno širu kinematografsko-obaveštajnu zaveru.

Dragi u visokom dvorcu je već stekao respektabilan status među srpskim dickheadima pa se i našao među izdanjima Bobana Kneževića čija je kuća izdala brojna Dickova dela među kojima je i Iza Čoveka u visokom dvorcu, knjiga u kojoj je sabrano sve ono što je sačuvano od nedovršenog nastavka kultnog romana i eseji o piščevom radu.

Posle web-izdanja na sajtu Before After, usledio je izlazak i knjige. Roman se može poručiti online ili naći u knjižari Beopolis.

dragi-knjiga

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: