Da li imate preko 18 godina?

Dobitnik Zlatne palme otvara 24. Festival autorskog filma

Ovogodišnji festival biće održan od 23. do 30. novembra na najvećem broju lokacija do sada.

Autor:
0
0

Film japanskog reditelja Hirokazu Korede Kradljivci svečano će otvoriti 24. Festival autorskog filma 23. novembra. Festival će trajati do 30. novembra 2018. godine.

Ova krimi-drama predstavlja priču o socijalno ugroženoj porodici, koja živi na ivici egzistencije u predgrađu Tokija. Da bi preživeli, bave se sitnim krađama i upravo posle jedne takve, nailaze na napuštenu devojčicu i prihvataju je kao člana svoje porodice. Iako su siromašni i u konstantnoj borbi za opstanak, kada su zajedno, svi izgledaju kao vrlo srećna porodica. Njihove tajne počinju da se otkrivaju nakon jednog incidenta i tada njihov porodični sklad biva ugrožen.

Pored ovogodišnjeg dobitnika Zlatne palme na festivalu će biti prikazano još ostvarenja koja su obeležila kanski i druge svetske festivale. Među njima su novi film Žan Lik Godara Slikovnica, novi film reditelja filma Šaulov sin Lasla Nemeša pod nazivom Zalazak sunca, koji je prikazan na upravo završenom Venecijanskom festivalu, kao i uvek kontroverzni Gaspar Noe sa filmom Klimaks. Na Festivalu autorskog filma biće i nekoliko domaćih premijera među kojima su Granice kiše Nikole Mijovića i Vlastimira Sudara i Teret Ognjena Glavonića.

Ovogodišnji FAF će se održavati na najvećem broju lokacija do sada. Kao i prethodnih godina, festival će imati raznovrstan program koji čine ostvarenja sa najprestižnijih svetskih filmskih festivala. Publiku će zaintrigirati kako nagrađena, tako i nova ostvarenja stranih i domaćih reditelja.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: