Da li imate preko 18 godina?

Dani domaćeg filma

Autor:
0
0

Filmski centar Srbije i Filmkultura, udruženje za edukaciju u oblasti audiovizuelne kulture pokrenuli su incijativu pod nazivom «Dan domaćeg filma», posvećenu promociji domaćeg filmskog stvaralaštva.

Kako navode u Filmkulturi, koja za cilj ima obrazovanje i stimulaciju kritičkog mišljenja, ”Dan domaćeg filma održavaće se jednom mesečno u 11 gradova Srbije i tokom 12 meseci biće predstavljeno ukupno 14 filmskih ostvarenja domaćih autora. Filmovi koji će biti prikazani nisu ranije imali široku bioskopsku distribuciju, a zaslužuju da budu prikazani pred što brojnijom publikom. Nakon svake projekcije, gledaoci će imati priliku da razgovaraju sa nekim od članova autorskog tima.”

Program startuje u prvoj nedelji aprila, kada su planirane projekcije u Beogradu, Novom Sadu, Pančevu, Gornjem Milanovcu, Arilju, Šapcu, Smederevu, i Vrnjačkoj Banji.

Prvi filmovi biće prikazani 2. Aprila i to projekcijama filmova “Kosma” Sonje Blagojević u Negotinu, “Albertov put” Predraga Bambića u Nišu i “Run for life” Mladena Matičevića u Leskovcu.

O narednim projekcijama možete da se informišete na fejsbuk stranici Filmkulture facebook.com/filmkultura

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: