Da li imate preko 18 godina?

Daljina Mine Piščević

Izložba rasterskih grafika na staklu, pod imenom "Daljina", biće postavljena u galeriji Transformart od 2. do 14. decembra 2017. godine.

Autor:
2
0

Izložba rasterskih grafika na staklu Mine Piščević otvara se u galeriji Transformart u ulici Svetog Save br. 8 u subotu 2. decembra 2017. godine, a početkom u 20 časova.  Mina će se predstaviti radovima nastalim u toku 2017. godine u tehnici po kojoj je prepoznatljiva i naziva „fotografika“. Izložba traje do utorka 14. decembra 2017. Publika će imati priliku da vidi zanimljivu postavku radova na staklu i pratećih intervencija u prostoru, kojom autorka nastoji da istraži i unapredi uobičajene forme izlaganja likovnih radova.

Radovi iz najnovijeg Mininog ciklusa, pod nazivom Daljina, predstavljaju poetizovne pejzaže, detalje prirode, vešto izabrane gradske vedute i detalje enterijera sa ponekim – gotovo zalutalim, ljudskim likom. Večni i tihi, ovi prizori simbolično stoje naspram urbane svakodnevice iz koje autorka odlazi u svet prirode i umetnosti kako bi u njima pronašla mir koji savremenom urbanom čoveku nedostaje. Izborom sižea i tehnikom transponovanja fotografije u rastersku garfiku koja se zatim štampa na transparetnoj staklenoj podlozi, umetnica postiže igru udaljavanja i približavanja u kojoj se otkrivaju neočekivani uzajamni odnosi i naslućuje težnja za trajnijim vrednostima.

Galerija Transformart je nov umetnički prostor u Beogradu i osvežavajuća pojava na beogradskoj likovnoj sceni. Pored uobičajene izlagačke delatnosti galerija nastoji da neguje istraživački pristup u izlaganju dela kao i da razvija nove trans medije i forme. U tom duhu će i ova izložba biti upotpunjena inovativnom opremom radova a posebno intervencijom u prostoru koja uključuje radove u porcelanu koje je umetnica izvela u saradnji sa ateljeom i galerijom za umetničku keramiku Blatobran. Produkciju izložbe pomogla je rganizacija Kulturforum ODKR.

MINА PIŠČEVIĆ (Beograd, Srbija, 1987). Diplomirаlа je 2010. godine nа Fаkultetu primenjenih umetnosti, Odsek zа grаfički dizаjn. Bаvi se fotogrаfijom, grafikom, instalacijom u prostoru. Izlаgаlа je nа više samostalnih i grupnih izložbi i projekata. Vodila KRZD – Kreativnu radionicu za decu u DKC Majdan u Beogradu, osnivač je i kreativni koordinator udruženja ‘’Kulturforum’’. Član je ULUPUDS-a od 2014. sa statusom slobodnog umetnika. Učesnica na umetničkoj koloniji o Produkt dizajnu kao i na samostalnoj izložbi “Scaled”, u Handžu, Kina 2015.

Zahvaljumo na podršci: Kulturforum odkr, Blatobran gallery, Dina dizajn

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: