Da li imate preko 18 godina?

27. FAF u čast Gorana Markovića

Na programu 27. FAF-a ljubitelje filma očekuju najbolja savremena ostvarenja koja teže traganju za dubljom, istinitijom i kompleksnijom slikom današnjeg sveta i čoveka.

Autor:
Dvadesetsedmo izdanje Festivala autorskog filma (FAF) biće održano od 26. novembra do 3. decembra 2021. godine.
Ovogodišnji festival posvećen je filmskom delu Gorana Markovića, jednom od najznačajnijih autora jugoslovenskog i srpskog filma, posebnog po svojim angažovanim filmovima, koji se kreću od oštre društvene kritike, do humora i izuzetne komunikacije s publikom.
Na festivalu će biti održano više događaja koji će govoriti o njegovom delu, u kojima će učestvovati i sam autor, dok će na otvaranju festivala Goranu Markoviću biti uručena Nagrada za životno delo Festivala autorskog filma.

Autor ovogodišnjeg vizuelnog identiteta posvećenog reditelju Markoviću je Slavimir Stojanović. Beogradski dizajner, vizuelni umetnik, pisac i profesor, rekao je da „ideja za plakat proizilazi iz same autorske prirode filma, njegovog stvaranja i neophodnog rušenja pravila do autentičnog umetničkog dela. Kolažiranje iseckanih filmskih traka koje kreiraju inicijal A od Autorskog, kao prvog slova umetnosti, kao anarhične pobune talenta, ispostavljeno je kao logična metafora atributa kvalitetnog autorskog filma, uz to, na trakama su fotografije Gorana Markovića iz raznih epoha njegovog stvaralaštva kao omaž maestru autorskog izraza“.

Na programu 27. FAF-a ljubitelje filma očekuju najbolja savremena ostvarenja koja teže traganju za dubljom, istinitijom i kompleksnijom slikom današnjeg sveta i čoveka, a koja se ne mogu pronaći u redovnim bioskopskim repertoarima. Publika će ove godine kroz raznolike programske celine festivala, glavni i takmičarski program, kao i Hrabri Balkan, Bande a Part, ACID i druge, osetiti posebnost, autentičnost i snagu autorskog filma.

Centralna lokacija festivala će biti Kombank Dvorana, dok će se program odvijati i u ostalim salama u Beogradu, ali i u drugim gradovima Srbije. Kao i prethodnih godina, publika će festival moći da prati i na onlajn filmskoj platformi MojOFF.

Kompletne informacije o programu naći će se na sajtu festivala.

*naslovna fotografija: Specijalno vaspitanje – Goran Marković / fotograf: Rodoljub Jovanović.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: