Da li imate preko 18 godina?

TOP 12 DIZAJNERA

Najzanimljivije na 36. PERWOL FASHION WEEK-u

Autor:
0
1

U sredu, 22. oktobra počinje 36. PERWOLL FASHION WEEK. Od brojnih dizajnera i modnih kuća koji će se predstaviti na beogradskoj nedelji mode, izabrali smo one koji privlače najviše interesovanja.

Ana Ljubinković

Kolekcijom za sezonu proleće-leto 2015. Ana Ljubinkovic obeležava 10 godina svog rada i svečano otvara 36. Perwoll Fashion Week. Ana Ljubinković sa jasnim korenima u likovnoj umetnosti, a uvek svoja i posebna, nastavlja da iznenađuje, njene modne kolekcije uvek ostavljaju bez daha, u svojoj originalnosti i bajkovitom pristupu odevnim predmetima. Skulpturalne forme, jake boje, dezeni i igra detalja pomesano sa ručnim radom kroz bajkovit pristup je nešto što je zajedničko za ove kolekcije. Anu je tesko svrstati u modni trend ili formu, Ana je trend!

Sreda 22. oktobar Belexpocentar, Spanskih Boraca 74a 17:30h

Marina Design / HR

MARINADESIGN je hrvatski modni brend, osnovan 2000. godine. Marina teži minimalizmu sa avangardnim pristupom. Jasno sečene forme sa geometrijskim uporištem, izvedene na elegantan i pomalo nežan način je ono sto spaja njenu oštrinu i avangardnu liniju forme.

Četvrtak 23. oktobar Zona 45 revija regionalnih dizajnera 19:30

marina

Young Squat / SLO

Kolektiv sastavljen od modnih i grafičkih dizajnera, pomešan u kreativnoj direkciji ovog kolektiva je poseban pečat koji Squat nosi. Kreativni inovativni pristup iz razlicitih oblasti spojen u modne celine čini ovaj kolektiv posebnim i različitim, u isto vreme. Tako spajajući nespojivo sa formom, bojom i oblicima uvek postižu inovaciju naizgled jednostavnim formama.

Četvrtak 23. oktobar Zona 45 revija regionalnih dizajnera 19:30

squat

Lidiya Georgieva / MAK

Lidiya Georgieva je pariška dizajnerka Makedonskog porekla. Sa praksom u modnim kućama kao što su Balmain i Rocha, formira svoje kolekcije noseći prepoznatljiv dizajnerski pečat. Čudnovato divlje slike postiže kombinacijom lakih materijala. Raznovrsne inspiracije, kao i igranje sa materijalima daju Lidiji čudnovat akcenat na slobodi forme.

Četvrtak 23. oktobar Zona 45 revija regionalnih dizajnera 19:30

lidyia

George Styler

Neobičan i neponovljiv, uvek interesantan! Nakon veoma zapaženog učešća na London Fashion Week-u u februaru 2014. godine George će se predstaviti i kod nas. GS se bavi konstantnim istrazivanjem u kombinovanju materijala i tehnikama pri spajanju istih, obraćajući pažnju na detalje kao i tehnike pletenja i štrikanja. Upravo to povezeju savremeni izgled sa nekadašnjim motivima i načinima izrade odevnih predmeta. Konstatntno inovativan sa tradiocijalnom notom pri formiranju potpuno novih formi, nastavlja da iznenađuje sa svakom novom kolekcijom.

Četvrtak 23. oktobar Zona 45 revija regionalnih dizajnera 19:30

george

Milica Vukadinović

Milica se prepušta u potpuno mešanje stilova boja i oblika, dobijajući nove forme. Kombinovanjem geometriskih oblika, kako i materijala, dolazi do novih i zanimljivih komfornih rešenja koje su nas privukle.

Petak 24.Oktobar Belexpocentar, Spanskih Boraca 74a Tekxtil, 19:00h

milica-vukadinovic

Hampus Berggren

Hampus Berggren je dizajner muške linije mode, poreklom iz Švedske, koji je nedavno diplomirao na Central Saint Martins koledžu u Londonu. Njegov dizajn spaja mekane forme sa minimalnim čak i pomalo uniformnim izgledom, sa akcentom na detalje u vidu geometrijskih oblika.

Petak 24.Oktobar Belexpocentar, Spanskih Boraca 74a Tekxtil, 20:30h

bergen

Dejana Momčilović

Dejana Momčilović je diplomirala je na Kraljevskoj akademiji lepih umetnosti u Antverpenu. Svoj modni izraz oblikovala je radeći sa poznatim belgijskim dizajnerima: A. F. Vandevorst, Dries van Noten, Vera & Violetta Pepa… No, kroz svoj brend hrabro koketira sa formama i bojama, a nota ženstvenosti prati njen rad kroz uvek inovativne krojeve.

Subota 25. Otobar Glerija Štab, Crnogorska 10 (ispod Brankovog mosta), 20:00h

dejana

Klasa

Ivana Lazarević / Sanja Stepanović / Teodora Zivković / Katarina Bogdanović / Zorana Stojanović / Sanja Manakoski / Ivana Stojanović / Monika Ratković / Jelena Antanasijević / Senka Kljakić

Klasa je skup deset mladih dizajenera koji razvijaju individualne kolekcije pod jednim brendom. Izrazito talentovani, više puta nagradjivani i jako hrabri u svojoj zamisli formiraju stil koji je simplifikovan, ali prefinjen.

Subota 25. Otobar Glerija Štab, Crnogorska10 (ispod Brankovog mosta), 20:00h

klasa

Ivana Murišić

Stalnim eksperimentisanjem sa materijalima u čudnovatim formama koje je inspirišu, Ivana sazreva kao dizajner i uvek postiže inovativne oblike. Kombinovanjem materijala kroz geometriske forme, pletenjem i preklapanjem materijala stiže do skoro scenskog izgleda isprepletanog maštom sa veoma ženstvenim dojmom.

Subota 25. Otobar Glerija Štab, Crnogorska10 (ispod Brankovog mosta), 20:00h

ivana

Ana Vasiljević

Autentičan dizajn miminimalnog karaktera i izvučenih detalja u krojevima, tako i akcentima u jarkim bojama koje su stavljene ispred monohromatckih valera. Romantizovana ideja sa oštrom formom i mekanim padom, Ana Vasiljević pravi poseban kontrast u aninom dizajnerskom potpisu.

Sreda 29.oktobar, Glerija Štab, Crnogorska10 (ispod Brankovog mosta) 21:00h

ana

Bata Spasojević

Bata Spasojević već veoma poznato ime na našoj modnoj sceni, zatvara ovogodišnji 36. Perwoll Fashion Week. Njegov brend pod nazivom INDIVIDUAl nosi dizajn inspirisan futurom, novim formama, roken rolom ali opet nekako šiku svojoj eklektici. Osvežavajuća kombinacija materijala, a opet potpuna nosivost je konstanta u dizajnu ovog brenda.

Petak 31.Oktobar, Beton Hall, Karadjordjeva 2/4 19:30h

bata


program

Lajkuj:

Komentari:

Ostavite komentar:

Slični članci: