Da li imate preko 18 godina?

10. PDP konferencija

Print, Design, Photography - od 11. do 14. oktobra u Novom Sadu

Autor:
0
0

Istaknuti predstavnici svetske dizajn scene Patrick Thomas – grafički umetnik i dizajner iz Berlina i Mitch Paone – osnivač i kreativni direktor DIA Studija iz Njujorka biće deo ovogodišnje jubilarne 10. PDP konferencije koja će u Novom Sadu biti održana od 11. do 14. oktobra!

Zainteresovani će imati priliku da prisustvuju predavanjima i pogledaju izložbe Spassky Fischera iz Pariza, Miloša Rakojvića Sholima iz Beograda i Constantina Demnera iz Studio Elastika iz Beča i drugih autora iz Velike Britanije, Holandije, Bosne i Hercegovine.

PDP konferencija biće održana na više lokacija u Novom Sadu. Svi zainteresovani imaće priliku da prisustvuju predavanjima i radionicama u dvorcu Eđšeg, u Studentskom kulturnom centru Fabrika kao i da učestvuju na radionicama u Kulturnom centru Lab ili pogledaju izložbe u izložbenom paviljonu Rektorata Univerziteta u Novom Sadu. To naravno nije sve – najave ostalih učesnika i izložbi slede uskoro!

PDP (Print, Design, Photography) je konferencija kreativnih medija koja već deset godina okuplja dizajnere, fotografe i druge vizuelne stvaraoce sa ciljem da putem predavanja, radionica i izložbi edukuje publiku u oblastima kreativnih medija, kao i da putem konkursa promoviše rad studenata i mladih autora.

Tema ovogodišnje konferencije je INCIDENT kroz koju će učesnici i publika zajedno istraživati fenomene, kriterijume i katalizatore uspešnosti. INCIDENT ima za cilj da pokaže da uspeh ne dolazi brzo i lako, ali da je pokušaj da se dođe do njega najvrednije iskustvo. Kroz zabavan i blago disonantan način, 10. PDP konferencija će usmeriti svoje aktivnosti na to da mladim ljudima pokaže da se nove stvari dešavaju i da je moguće oformiti domaću dizajn scenu koja će biti jednako snažna kao scene drugih relevantnih zemalja.

Ovogodišnji četvorodnevni multidisciplinarni program obuhvatiće predavanja, radionice, audio-vizuelne performanse i predstavljanje autora i radove sa ovogodišnjeg konkursa. Kao i do sada, ulaz na PDP konferenciju je u potpunosti besplatan za sve posetioce.

Više od 90 mladih će imati priliku i da učestvuje na radionicama koje će držati Mitch Paone; Patrick Thomas; profesor na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu, Mane Radmanović i umetnicki direktor iz Rige Pavel Kedich. Broj učesnika na radionicama je ograničen i potrebno je popuniti prijavu na zvaničnom web-sajtu PDP konferencije.

Program ovogodišnje PDP konferencije započeće audio-vizuelnim i džez performansom osnivača i kreativnog direktora jednog od najdinamičnijih dizajn studija iz Njujorka Mitcha Paone u četvrtak 11. oktobra od 20 časova u Studentskom kulturnom centru Fabrika.

Tokom ovog performansa Mitch Paone iz DIA Studija će na nekonvencionalan način približiti publici vezu između džeza i dizajna objašnjavajući je idejom da kao što veliki džez umetnici moraju prvo savladati tehniku sviranja na određenom instrumentu, tako i dizajneri moraju savladati tehniku rada pre nego počnu sa improvizacijama. Upoređujući muzički ansambl sa timom dizajnera koji zajedno kreiraju nešto novo, Mitch će se, uz podršku predstavnika novosadske muzičke scene, postarati da PDP publika uživa u jedinstvenom muzičkom programu prvog dana PDP konferencije!

Tokom četvorodnevne posete Novom Sadu, Mitch će održati i predavanje sa temom kinetičke tipografije i brendinga u petak, 12. oktobra  od 19 časova u dvorcu Eđšeg i i jednodnevnu radionicu u subotu, 13. oktobra u Kulturnom centru LAB.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: