Da li imate preko 18 godina?

ФОРМА – FORMA

Gir Store se prvi put transformiše u galerijski prostor.

Autor: Fotograf: Nemanja Knežević

Izložba ФОРМА – FORMA, grupe mladih autora, otvara se u 19h, u GIR Storu 18. oktobra 2017. godine, kao novo poglavlje ovog prodajnog prostora, koje se ovim događajem po prvi put afirmiše i kao galerijski ambijent. 

U okviru izložbe ФОРМА – FORMA, kao svojevrstan osvrt na savremenu umetničku scenu, predstaviće se 10 umetnika mlađe generacije, čiji radovi, ispituju mogućnosti (i granice) apstraktnog i figurativnog likovnog izraza, kroz različite medije i likovne izraze. Izložba je prodajnog karaktera i traje do 18. novembra.

Osnovna ideja izložbe, kao što i samo ime sugeriše, predstavlja formu kao tehničko i formalno sredstvo koje povezuje različite tehnike i individualne autore. Kroz ovu izložbu, umetnici predstavljaju svoje viđenje i suočavanje formalnih elemenata u različitim medijima koji uključuju: grafike, fotografije, kolaže, digitalne radove, skulpturu, kao i site-specific instalacije.

Iako je reč o različitim materijalima, tehnikama i dimenzijama, prikazani koncept ispituje mogućnost savremenog apstraktnog i figurativnog izraza u različitim okvirima forme uklapajući se u širu koncepciju ovog jedinstvenog prostora.  Ujedno, koncept izložbe predstavlja i svojevrsni osvrt na savremenu umetničku scenu novije generacije umetnika.

Idejom unije svih umetnosti, GIR Store teži razvoju umetničkog tržišta i mapiranju domaće umetničke scene. Izložba je prodajnog karaktera i predstavlja dobru priliku da se domaća publika upozna sa savremenom umetničkom scenom umetnika mlađe generacije.

Učesnici izložbe su:  Dragana Krtinić, Gorana Bačevac, Gorana Stojkov, Helena Tošić, Jovana Čajović, Marija Knežević – Mariah Scary, Marina Milanović, Milica Mijajlović, Nemanja Knežević i Stefan Jovanović.

GIR Store // Trešnjinog cveta 5

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: