Da li imate preko 18 godina?

Zona Industriale

Nova vračarska kafeterija

0
0

Proleće na Vračaru počelo je otvaranjem nove kafeterije pod imenom Zona Industriale. Svratili smo da pogledamo ambijent i probamo kafe koje prave.

Na talasu popularnosti donjedorćolskih kafeterija, inspirisanih industrijskim stilom i ofucanim betonom napuštenih prostora, uređen je i ovaj prostor, pa otuda i ime – Zona Industriale. Dodouše, uz razumljivu razliku – male doze vračarske upeglanosti. No, ovaj prijatni ambijent samo je pozadina za kafe koje možete lagano popiti ili brzinski pokupiti.

U ponudi imaju sveže prženu 100% arabiku, kao i različite nove blendove i četiri zemlje – Brazila, Kolumbije, Kostarike i Gvatemale. U Zoni rade barmeni obučeni upravo za služenje kafe, uz kompletan podrazumevajući program – crtanje na kafi, krema ne pena.

Arabica je najstarija i najpopularnija vrsta kafe. Zrno arabike je duguljastvo i zelenkasto i ima nizak sadržaj kofeina od oko 1 do 1.7%. Većinu sarti arabike je teško uzgajati i kultivisati. Ukus arabike ima karakterističnu kiselost, a aroma vuče na šljivu, cimet, gorku čokoladu.

Jutro možete početi i ceđenim sokovima od jabuke, đumbira, cvekle, dok predveče, u Zoni i baštici ispred možete popiti odlična španska vina.

industriale5

Zona Industriale nalazi se u Njegoševoj 49, radi svakog radnog dana 7:30 do 22h, a vikendom od 8:30 do 22h.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: