Da li imate preko 18 godina?

Kluz + “The Locals” + NYE = <3

Arhitektura

0
0

Zgrada Kluza je izgradjena 1908. godine za potrebe prostora Oficirske zadruge. Projektovali su je arhitekte Svetozar Jovanović, Danilo Vladisavljević i Vladimir Popović. Zamišljena je kao robna kuća za oficire i njihovo osoblje, po čemu je prvobitno i nazvana. Tek posle Drugog svetskog rata dobija ime Kluz, kako se i danas zove.

kluz-1

U vreme izgradnje, ovo je bila jedna od najmodernijih predratnih gradjevina u Beogradu i druga po redu namenski izgrađena robna kuća, i kao takva važi za jednu od najvažnijih zgrada beogradske arhitekture iz prve dekade dvadesetog veka.

kluz-4

Izmedju SKC-a i Beograđanke, u centru Beograda, objekat je poslednjih nekoliko godina najčešće prazan, prljavih prozora i pomalo setnog dojma, što stvara nostalgični vajb oko ove poznate jugoslovenske robne kuće nekadašnjeg visokog rejtinga. Nakon procesa privatizacije završila je u vlasništvu Ceptera koji još uvek za nju nema konkretan plan, te se zgrada, kada nije zaključana, koristi par puta godišnje isključivo u svrhe održavanja manjih izložbi i događaja skromnih organizacionih kapaciteta.

kluz-7

Nakon prolaska kroz vetrobran glavnog ulaza, obloženog ogledalima koja kaleidoskopski reflektuju posetioce, dospeva se u prostrani enterijer koji stvara malo drugačiji osećaj od zapuštene spoljašnosti. Iako očigledno van funkcije i prazan, ne može se poreći aura nekadašnjeg sjaja koja iz ove velike dvorane isijava.

kluz-10

Galerije na dva sprata, po vertikali povezane eskalatorima, pružaju se cirkularno oko impozantnog atrijuma u čijem centru se nalazi ogromni kristalni luster, koji preko dva nivoa stvara ambijent za dogadjaje mnogo većih ambicija od praznine koju trenutno hostuje.

kluz-13

Možda se baš zato ekipa novogodišnje žurke “The Locals” odlučila da u pozađu napuštenog svetlucavog konteksta okupi šest DJ kolektiva aktuelne beogradske scene, koji će na dočeku 2015. godine pokušati da pokažu koliko potencijala ova zgrada krije, čak i u svojim kulisama.

Žurka će se dešavati u skladišnom delu Kluza, koji nikada do sad nije korišćen u svrhu zabave. Na dva nivoa biće smeštene tri bine: na prvoj Kišobrani i Banda Panda, na drugoj – Vatra i Friday Swag i na trećoj – Mystic Stylez i All that Bass. Svojevrsna sinergija gradskih struja, kolektiv kolektiva, “The Locals” predstavlja prvi konkretan korak organizovanog delovanja u pravcu jačanja lokalne DJ scene.

kluz-18

Informacije o kartama:

Promotivni kontigent od prvih 100 karata po ceni od 990,00 RSD
Karte u pretprodaji po ceni od 1.200,00 RSD do 25.decembra
Karte u prodaji po ceni od 1.500,00 RSD do 31.decembra
Cena karte na ulazu je 1.800,00 RSD
Karte u prodaji u Zla Shtek radnjama i svim Win Win prodavnicama u zemlji.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: