Da li imate preko 18 godina?

Volim Sijetl

Domaći dizajn brend Volim Sijetl predstaviće novu kolekciju odevnih predmeta kao i seriju grafika različitih autora.

Autor:

Volim Sijetl je dizajn koncept koji kombinuje likovnu i primenjenu umetnost kroz aplikaciju savremenih likovnih kompozicija na predmetima industrijskog i grafičkog dizajna. Nastao je u umetničkom krugu i pojavljivao u mikroserijama, sporadično na svake dve-tri godine. Ovaj put Volim Sijetl predstavlja novu kolekciju kao i 14 digitalnih grafika koje potpisuju Yann Lepentrec, Fat Kid Beny, Milica Balubdžić, Dulait, ESH, Mariah Scary i Biskoteka, dok je za art direkciju zadužena Mariah Scary. Sa Biskotekom smo, povodom nove kolekcije razgovarali na temu …

3

Po kom ritmu si izbacivao nove kolekcije?

Sve je zavisilo od toga koliko u tom trenutku imam energije i vremena, jer to mi je zapravo bio pet project.

U konačnom proizvodu se oseća ležernost i nonšalancija koju imaš prema celom projektu?

Možda se oseća jer je svaki put nastajalo toliko neusiljeno, iz čiste i lepe inspiracije i zajedničkog truda. I proizvodnja i fotkanje su bili u familijarnoj atmosferi.

Svaka kolekcija izgleda sveže, jer nisi uslovljen, nemaš pritisak da praviš tri kolekcije godišnje.

Meni je super što mogu da napravim nešto potpuno autonomno, po svom ukusu i da istovremeno sarađujem sa prijateljima i ljudima čiji mi se rad dopada, tako se desi najbolja moguća stvar.

To su uvek bile veoma male, limitirane serije, hoće li i dalje biti tako?

Uvek su bile ultra limited editions, 20 komada majica jednog printa, jer mi i nismo hteli da se trudimo da to ide dalje od uskog kruga sa kojim smo već povezani, i to je bila fina ekskluzivnost, da imamo super dobar proizvod koji je intiman. Sada ćemo prvi put da počnemo da radimo konzistentno, i neću čekati da sledeću kolekciju uradimo za dve-tri godine već ćemo stalno izbacivati mikrokolekcije. To će i dalje biti male edicije, ali sada, kako smo svi malo odrasli, došlo je do toga da pravimo neku strategiju održivog rada, eksel tabelu, da vodimo računa šta smo prodali…

 

12

Koji ti je omiljeni piece?

To je uvek tricky … moj smiley face mi je omiljeni (smeh).

Hoće li na otvaranju biti gosti iznenađenja?

Ne smem to da odam, reći ću samo jednorog (smeh).

Otvaranje će se održati u petak 8. jula 2016 godine od 19:00 časova u galeriji Fondacije Kosara Bokšan i Petar Omčikus u ulici Mihizovoj br.11 u Beogradu. Svi radovi su na prodaju, pop up showroom je otvoren za posetioce od petka 8. do nedelje 10. jula 2016. U subotu i nedelju galerija će biti otvorena od 14:00 do 19:00 časova. Koktel na otvaranju omogućuje SALTO pivo. Cena printova i majica je 2500 dinara.