Da li imate preko 18 godina?

Vikend u gradu

Preuranjeno proleće u Beogradu.

Autor:
0
0

KLABING / KONCERTI 

Lil Taty “Homerun” EP release party / Petak 9. mart

*Info:

• Release party of Lil Taty’s new EP “Homerun” – supported by family & friends.

*Lineup:

• DJ Lil Taty (Meanbucket / MURK)
soundcloud.com/lil_taty1

• Bolelee (SNIF / MURK / WAXX TRAX)
soundcloud.com/bolelee

• Piece of Shh (Brickwall Brigade / TAPAN)
soundcloud.com/pieceofshh

• SAUD
soundcloud.com/saud

*Genres: BASS, DUB, CLUB, HYBRID, TECHNO, HOUSE, ELECTRO, BREAKS…

*Tickets: FREE pre ponoći / 300 RSD posle

KAD: Petak, 09. mart // 23h
GDE: Šećer

Donna Leake & Ece Duzgit (London, UK) w/ local support

Nakon uspešnih nastupa na Boiler room-u, Dimensions-u, Dekmantel-u i Southernsoul festivalu, pravo iz Londona u goste nam stižu Donna Leake i Ece Duzgit!

Donna Leake i Ece Duzgit su neuobičajena pojava na britanskoj klupskoj sceni. Poznate po svojim žanrovski fluidnim nastupima, rezidentkinje čuvenog Brilliant Corners kluba u Dastonu i Love Vinyl prodavnici ploča iz istočnog Londona, redovno oduševljavaju publiku svojim setovima.

Njihove kolekcije ploča su poput kofera za putovanje ne samo kroz prostor, već i kroz vreme, što su pokazale i na mnogobrojnim inostranim nastupima vodeći publiku kroz transcedentalna putovanja od latino ritmova, afro džeza, nemačkog post-panka, psihodelične muzike Kambodže 60-tih itd.

Svoju DJ karijeru započele su puštajući u lokalnim prodavnicama ploča i klubovima da bi se ubrzo zatim probile i na internacionalu scenu. Nakon toga počinju da nastupaju na svim većim dogadjajima širom Velike Britanije i Evrope. Delile su pult sa izvodjacima kao što su Mr. Bongo, Moodyman, Jayda G, Joey Negro, Sadar Bahar, Hunee, Soichi Terada, Henry Wu i mnogi drugi.. Takođe su česti gosti čuvenog Casper bara u Budvi kao i Southern Soul festivala u Crnoj Gori.

KAD: Petak, 09. mart // 23h
GDE: KC Grad 

Genesis na Spratu w/ Sidney Deane & samosmireno

Genesis na Spratu w/ Sidney Deane & samosmireno

Afro / Funk / Disco / House / Baile / Various

KAD: Petak, 09. mart // 19h
GDE: Sprat

RUNO with Kӣr, Mangulica FM, 33.10.3402 & Andria

In Serbian folklore, the sheep is considered a blessed animal that “popped out of paradise”. It is believed that sheep can predict a weather change. Parts of the sheep serve as a medicine in folk medicine.

LINEUP
Kӣr LIVE
Mangulica FM LIVE
33.10.3402
Andria

Artists with a vision of having their own herd who never found that perfect meadow will now have a platform for doing so courtesy of recent political climate and overall conclusion of the political authorities that young people and arts is all that matters and all of city’s funds should be redistributed solely to this project. Everything else is on hold and no one else will get a dinar till we see what the local scene is capable of.

Runo is a space for calling out the traditional and contemporary with the help of synths, bells, horns and cables. We’ll learn new words like opaklija, kožuv, prusla, škopac and skaf.

Kӣr | After releasing two cassetes last year, a Live recording from Medika Zagreb on the legendary Crème Organization and „Mramorje“ EP on Yerevan Tapes, Drugstore’s resident Live act, Kӣr, came up with the idea of leading this sheepaholic party series.

Mangulica FM | Although really a pig, Mangulica’s tunes are now played on flutes and cell phones of many Serbian shepherds.

33.10.3402 | Drugstore’s resident trip of counting sheep with tunes published on L.I.E.S, ESP Institute, Kunstkopf and Second Circle.

Andria | A lamb.

TICKETS
200 RSD before midnight
400 RSD after midnight

KAD: Petak, 09. mart // 23h
GDE: Drugstore Beograd

Andrija Milošević // subota // 10.03. // 20h // Kaldrma bar

U subotu, Andra roka melodičan haus
pow pow powww
#doDJiranije

KAD: Subota, 10. mart // 20h
GDE: Kaldrma bar

Čilić sa Matijom Ilić // Subota, 10.03. // Meduza

Laid back vibes provided by Matija Ilić (aka Sumatran)

Free entry

20:00-00:00

KAD: Subota, 10. mart // 20h
GDE: Meduza

As Smooth As u Dvorištancetu

As Smooth As u Dvorištancetu

Sertac Ogul, koji nastupa pod pseudonimom As Smooth As, poznat je po seriji žurki “Midnight Orient” koje su ugostile mnoga poznata imena kao što su Acid Pauli, Noema, Oceanvs Orientalis, Kaan Düzarat, Schwabe, Brka, Kristijan Molnar..

U subotu 10. marta se laganim tempom kreće iz Dvorištanceta i melodijama idemo od Balkana, preko Bliskog istoka, pa sve do Južne Amerike.

Ulaz je slobodan.

KAD: Subota, 10. mart // 20h
GDE: Dvorištance

Emmanuel – Arts, Anetha – Blocaus

Music Reactions će vas desetog marta sprovesti kroz portal Katedrale techna, Drugstora, do undergrounda! Po prvi put u Beogradu, imaćete priliku da čujete Emmanuela i Anethu.

Emmanuel (ARTS) – “Pravi umetnik jeste onaj koji uspe se da se izdvoji iz “mase”” je moto kojim se vodi ovaj mladi producent . Kao neko iz publike, shvata da je ona bitan deo kulture klabinga,tako da su njegovi nastupi raznoliki,  on prati vajb koji publika pruža i kombinuje ga sa svojim raspoloženjem u set.Njegov sopstveni label ARTS koji ima 4 platforme – Arts Ltd, Arts Collective, Arts Transparent i Arts Digital Series jeste ono po čemu je svetski prihvaćen.

Emmanuelov LP ‘Rave Culture’  gura granice techno kulture na drugi nivo.

“Rave culture” popunjavanja onaj  prostor  sadašnje rave scene koji niko drugi nije pokušao da popuni, u smislu moći ,eksperimentisanja, ulaganja duše. Emmanuel se trudi da ispoštuje rad “stare škole”. Ovaj LP je njegovo najveće dostignuće i ima za cilj da pokaže ko je on u potpunosti. Uprokos njegovom mladom životnom dobu,produkcija  na kakvoj on radi je zrela i kao takva je   uspela  da parira produkciji nekih od velikana underground techno i house scene. Emmanuelov rad je podržan od strane Sven Vatha, Ben Simsa, Ben Klocka ,Marcel Dettmana, Regisa ,…

Anetha (BLOCAUS)

Mlada dama inspirisana spojem novog talasa i elektronske muzike, koja kroz svoje  setove  provlači hipnotizirajuće melodije jačine acida. Anetha je umetnik koji spaja kultne trake iz devedesetih sa mladjom i novijom publikom.

U poslednjih nekoliko godina nastupala na renomiranim mestima u Francuskoj kao i širom sveta, na mestima kao sto su su Concrete and Veather Festival u Parizu, Khidi u Tbilissiju, Korner u Tajpeju, Grel Forelle u Austriji, Faustu u Seulu, Reaktoru u Amsterdamu i Berghainu u Berlinu. Anetha takođe ko-rukovodi Blocaus labelom, a može se reći da je njena traka Acid Train bila puštana kroz mnoge sound sisteme od onih kućnih ,preko klubskih do onih festivalskih.

Pored Emmanuela i Anethe, desetog marta, imaćete priliku da čujete rezidente Music Reations-a RAR-a i Betomenga.

KAD: Subota, 10. mart // 23h
GDE: Drugstore Beograd

DEŠAVANJA

Ulična galerija
9 – 23. mart 2018.

Pozivamo vas na otvaranje izložbe “Odrazi” Lee Levi i Jelene Jaćimović u Uličnoj galeriji u petak, 9. marta u 20 časova. Istovremeno se u Cuk Imago odvija Fijuk sajam!

O izložbi

‘’ODRAZI’’

Odraz, odsjaj – slika predmeta u ogledalu, vodi ili glatkoj površini – ispoljena posledica, rezultat nekog uticaja – pokret pri otiskivanju od podloge.

Teorija odraza – materijalistička teorija saznanja, spoznaje prema kojoj se objektivna materijalna stvarnost odražava u ljudskoj svesti.

Izložba ‘’Odrazi’’ je prvo zajedničko izlaganje dve autorke – Jelene Jaćimović – Jachim 992 i Lee Levi, sličnog senzibiliteta i pristupa radu. ‘’Odrazi’’ su skup ilustracija na kojima su kroz niz scena prikazane različite ljudske osobine, raspoloženja, osećanja i unutrašnje borbe pojedinaca. Njihovi crteži su pretežno lični – odražavaju kritički stav autorki, ali se u njima jednako može pronaći bilo ko od posmatrača, i protumačiti ih na svoj način, što i jeste osnovni cilj autora izložbe.

O autorkama

Jelena Jaćimović – Jachim992 je ilustratorka rođena 1992. godine u Beogradu. Završila je osnovne i master studije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na odseku Primenjena grafika (smer Grafika i knjiga). Aktivistkinja je i strastveni biciklista. Svojim radovima podržava i promoviše slobodu izražavanja, dok u isto vreme kritikuje društvene norme koje čine da se osećamo zarobljeni u sopstvenoj koži.

Lea Levi je diplomirani arhitekta i ilustratorka, rođena 1991. godine u Beogradu. Učesnica je više umetničkih konkursa, i kreativnih radionica, kao i grupnih izložbi. Inspiraciju za ilustracije crpi iz različitih situacija svakodnevnog života. One najčešće predstavljaju zabavne karikature jarkih boja neretko sa (auto)kritičkim pristupom.

Vidimo se!

Izložba “Odrazi”, Lea Levi i Jelena Jaćimović – Jachim992

KAD: Petak, 09. mart // 20h
GDE: Ulična galerija

Vintage Sajam 2018 u centru Beograda. Vikend shoping

Posle zimske pauze ponovo se održava vaš omiljeni VINTAGE SAJAM na dobro poznatom mestu u Wurst Platz Bar, Makedonska br.4. Ako želite do brendiranih komada odeće i obuće zgrabite drugarice za ruku i u shoping. Čekamo vas u nedelju 11.03.2018 od 12-19h.‼️

KAD: Nedelja, 11. mart // 12h
GDE: Wurst Platz

 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: