Da li imate preko 18 godina?

Vikend u gradu

Prvog vikenda u martu čitajte kratke priče i lansirajte se, kroz izložbe i aftere, na izbore.

Autor:
0
0

KONCERTI/KLABING

Ilija Ludvig // Petak 2. mart, 21h // Sprat

Bilo je samo pitanje trenutka kada će Ilija zasvirati na Spratu. I gle čuda! Taj trenutak je tu, pred vama!
Usred predizborne šutnje, usred grada, Ilija će se iznova uspinjati stepenicama sopstvenog stvaralaštva, prožimajući sve pore našega društva, iznova u potrazi za čovekom, za bliskošću, na odisejskom tragu istinskog prijateljevanja, ljubavi koja nikada ne umire!

Može li? Hoće li uspeti i ovaj put? Koja je godina? Ko je predsednik?
Saznajte u petak, u Spratu, uz pivce, vince ili već nešto treće.

KAD: Petak, 02. mart // 21h
GDE: Sprat

TROLE (Body’n’Balls) All Night Long Klub 20/44

Petak 2. Mart 23-06h
================
TROLE (body’n’Balls) All Night Long
================
300RSD

KAD: Petak, 02. mart // 23h
GDE: Klub 20/44

DRAM-EN-BEJS DOGAĐAJ SEZONE: ALIX PEREZ PRVI PUT U BEOGRADU

Svetski poznati producent i di-džej Alix Perez, prvi put će nastupiti u Beogradu, u pratnji MC-ja SP, u petak 2. marta u klubu DOT (Francuska 6), u okviru serijala žurki Roll the Drums. Ovom ekskluzivnom nastupu pridružiće se i domaća podrška: Džonidža, Don Dada, Bitz i Rim Runner.

Alix Perez jedan je od najrevolucionarnijih i najinovativnijih producenata i di-džejeva svoje generacije. Debi album “1984” izdao je 2009. godine za izdavačku kuću “Shogun Audio”. Album je dobio brojne pozitivne kritike i poštovanje izdavača, izdvojio ga u odnosu na druge izvođače i doneo mu saradnju sa najistaknutijim imenima u elektronskoj muzici, poput Noisia, Foreign Beggars, dBridge, EPROM, Peven Everett i drugima. Izdao je dva studijska albuma, nekoliko EP-ja, veliki broj singlova i remiksa, a 2016. godine je osnovao sopstvenu izdavačku kuću “1985 Music”.

KAD: Petak, 02. mart // 23h 
GDE: DOT

MATADOR PONOVO PRED BEOGRADSKOM PUBLIKOM

Zbog veoma loših vremenskih uslova, događaj se premešta u Belexpocentar

Jedan od najtraženijih live act izvođača, Matador, nastupiće u subotu, 3. marta u Belexpocentru (Španskih boraca 74a), s obzirom na to da je zbog ledenog talasa i zahtevne produkcije promenjena prvobitno planirana lokacija (Hangar kod Luke Beograd). To će biti njegov treći nastup u Beogradu, za dve godine, već tradicionalno u organizaciji Blender-a. Pored ovog irskog producenta i di-džeja, kao podrška, na bini će se naći mladi predstavnici domaće elektronske scene Ilija Đoković, Nikola Mihailović i Roxa.

David Lynch, koji stoji iza projekta Matador, odrastao je uz muziku izvođača kao što su Stevie Wonder i Diana Ross i bendova poput Guns N’ Roses i Oasis, a jedan od njegovih omiljenih albuma je „Dark Side of the Moon“ grupe Pink Floyd. Elektronsku muziku otkrio je veoma rano, slušajući mikseve Dave Clarke-a i Richie-ja Hawtin-a. Ubrzo se zaljubio u novootkriveni zvuk i u šesnaestoj godini kupio je prvi gramofon.

Ovaj strastveni kolekcionar ploča di-džej karijeru počeo je u malim klubovima u Irskoj. Posle nastupa velikih svetskih zvezda (Richie Hawtin, Jeff Mills i Groove Armada) u rodnom Dablinu, shvatio je da želi da se bavi muzičkom produkcijom i upisao je studije za inženjera zvuka. Znanje koje je stekao pomoglo mu je da se otisne u produkcijske vode, a specifičan tehno zvuk i dobre tehničke veštine učinile su da njegov talenat brzo bude prepoznat, pa je mali klub u Dablinu zamenio žurkama na Ibici.

Kao vodeći producent pozicionirao se posle EP izdanja „Spooks“ i nekoliko zapaženih remiksa. Usledio je niz projekata za „Minus“, „Plus 8“, „Cocoon“ i „PercTrax“. Njegov mračan i minimalistički pristup savršeno se uklopio u stil renomirane izdavačke kuće „Minus“, koju je osnovao Richie Hawtin, što mu je omogućilo značajan napredak u karijeri i učinilo ga priznatim izvođačem, kako među kolegama, tako i publikom širom sveta.

U 2014. godini proglašen je za najboljeg live izvođača na Ibici, a dve godine kasnije pokrenuo je sopstvenu izdavačku kuću „Rukus“, koja je debitovala EP izdanjem „The Enemy“. Na tom projektu je sarađivao sa čikaškom legendom Felix-om Da Housecat-om. Dobitnik je DJ Awards za najbolji Electronic Live Performer 2016. godine, a njegovo ime prisutno je na listi najboljih koji objavljuje Resident Advisor.

– Didžejing je nešto čemu se nisam toliko posvećivao neko vreme, ali vratiću se u budućnosti. Produkcija i live nastup meni idu ruku uz ruku. Volim publiku, putovanja i da upoznajem nove ljude. Ima nečeg posebnog kada uz sve to još i puštate svoju muziku. Na kraju se sve svodi na to – prezentovanje svoje muzike, to je moja prva ljubav – rekao je Matador u intervjuu za DJMag.

Osim ljubavi prema muzici, ovaj irski audio inženjer, producent i live act izvođač, gaji veliku ljubav prema kuvanju. Pre nego što se u potpunosti posvetio muzičkoj karijeri radio je kao kuvar u nekoliko restorana sa Mišelinovom zvezdicom, gde su mu predviđali blistavu budućnost glavnog šefa. Srećom po veliki broj poštovalaca njegovog rada, odlučio se za elektronski zvuk.

Karte za beogradski live nastup Matadora, u produkciji Blender-a, nalaze se u prodaji putem mreža Eventim i Gigstix, po ceni od 1290 dinara za parter i 1790 dinara za VIP.

KAD: Subota, 03. mart // 22h 
GDE: BelExpo centar 

Dreammachine

Na talasu toplog kontinentalnog vazduha stiže Dreammachine da melodijom i ritmom otera zimu i zver sa istoka, zauvek. Ostavite zimsku garderobu kod kuće i pripremite se za putovanje kroz prostor, vreme i najdivnije snove.

Vožnja mašinom za snove je besplatna do 1 sat iza ponoći, nakon toga cena žetona isnosi 300 rsd.

KAD: Subota, 03. mart // 22h 
GDE: KC Grad 

YES : Vitanov & Whisper : 03/03 : 20/44

YES RESIDENTS ALL NIGHT LONG BACK TO BACK SESSION.

———-
VITANOV
https://soundcloud.com/ vitanov
STEVIE WHISPER
https://soundcloud.com/ steviewhisper

STARТ 23:00 — 300RSD AFTER 00:00
———-

PRETENTIOUS CLUB NIGHT CELEBRATING
HYPNOTIC REPETITIVE MUSIC TO DANCE TO.

KAD: Subota, 03. mart // 23h 
GDE: Klub 20/44 

50Grass goes Intergalactic // Subota 3. mart, 19h // Zaokret

KAD: Subota, 03. mart // 19h
GDE: Zaokret

Lansiranje / Лансирање #02

Lansiranje is a new thematic party series known for out-of-this-world Stargate meets Star Trek scenery and diverse lineups. The party will be held on two stages specially named for this occasion as Venusian Horizons and Quasar. The girls behind the collective have their hands deep into the theme and they prepared a special note to all visitors:

“Helmets on! Blastoff! We’re opening portals to outer dimensions.
In one earthly night, you’ll travel through several cosmic planes, ride asteroids. We’ve prepared two launching stations to ensure a safe take-off:
————————– ————————– ————————– —
/ / / V E N U S I A N H O R I Z O N S
M a t e j R u s m i r
L u u k d e J u u n g
N e u t r o n

Q U A S A R / / /
R i k a l o s k i
dddxbbb
T a r a s
————————– ————————– ————————– —
Feel free to stop by the lil cosmic dust pit on your break from flying for a space dust refill – they say it’s essential for a good flow.”

Tickets:

Presale: 300 RSD @ ШШ БАР – Shsh bar

On spot: before 00h – 300 RSD
after 00h – 400 RSD

KAD: Subota, 03. mart // 23h 
GDE: Drugstore Beograd

DEŠAVANJA

Promocija časopisa KUŠ! + DJ set Filja Šapić / PET / 2.3.

KUŠ! ili Kulturno-Umetnički Špajz je online časopis koji se bavi promocijom kulture i umetnosti.

Za vas smo pripremili mali bioskop, radionice na kojima ćemo se upoznati, razgovarati o književnosti, pozorištu, filmu, muzici, filozofiji, likovnim i primenjenim umetnostima, ali i različite igrice koje ce vam približiti rad i oblasti interesovanja časopisa KUŠ!

Program promocije:
17h: Projekcija filma Fantastična planeta (1973) i razgovor sa KUŠ!-ovim filmskim kritičarem Nenadom Teslom
19h: Radionice, upoznavanje i druženje sa KUŠ!-ovim redakcijskim timom koji čine mladi stučnjaci iz različitih oblasti kulture
20:30h: Dj Set: Filja Šapić

Poletite sa KUŠ!-om!
Dobro došli!

KAD: Petak, 02. mart // 17h
GDE: Polet 

IZVAN – Izložba fotografija Marije Matić i Milice Tasić

Serija IZVAN predstavlja fotografsku zabelešku dijaloga autorki, koji traje godinama. Njime jedna drugu hrabre na iskorak van. Van očekivanog, ucrtanog, ukalupljenog, svedenog, izvan reda vožnje, grada, sistema, kompromisa. Na izlet, na sudar dva horizonta, na vrh. Na mirenje malih unutrašnjih svetova sa velikim Van.

Marija Matić i Milica Tasić upoznale su se ’93. godine na jednom igralištu van grada. Ponekad misle da su i dalje na tom igralištu. Ovo je njihova prva zajednička izložba.

Izložba je prodajnog karaktera.

KAD: Petak, 02. mart // 20h
GDE: Kvaka 22

Premijera: Prostor za revoluciju za 29.rođendan BITEF teatra

BITEF TEATAR će obeležiti svoj 29. rođendan 3. marta 2018. godine premijerom plesne predstave ,,Prostor za revoluciju / Revolutionary Room”, u koreografiji Isidore Stanišić i izvođenju BITEF dens kompanije. Produkcija: BITEF teatar.

Predstava ,,Prostor za revoluciju” svojevrsni je osvrt na obeležavanje sto godina od Oktobarske revolucije, ali je zapravo promišljanje o današnjem svetu i društvenom poretku u kojem živimo.

Danas, kada nam kao pojedincima ideja radničkog društva izgrađenog na socijalnoj solidarnosti opstaje još jedino u formi maglovite nostalgije, dok ono empatijsko sopstvo koje pronalazi svoj integritet u duhu zajedništva sada biva otelovljeno emotikonom, sam pomen promene društveno-političkog sistema u kome živimo prouzrokuje ubeđenje da je ipak mnogo lakše zamisliti kraj sveta nego kraj kapitalizma. Bilo da je reč o posledicama izneverenih političkih očekivanja svih revolucija koje su jedino doprinele smenjivanju vladajućih struktura i sve više povećavale klasni jaz, ili da je reč o sveopštoj transformaciji današnje međuljudske ljubavi u interesno pregovaranje između poslovnih partnera diktirano zakonima tržišta, jedno pitanje uvek opstaje: gde je nada? Na čijim plećima danas postoji?

Savremena plesna predstava “Prostor za revoluciju” propituje mogućnost suštinske (unutrašnje, moralne, personalne i misaone) reforme pojedinca koji srlja u narcisoidnu ideologiju novog doba, a zatim i suštinske reforme društvenog poretka. Čak i kada uspemo, kao pojedinci današnjeg neoliberalnog i kapitalističkog društva, da samosvesno istrajavamo u odbacivanju hipnotičkih ideologija samo-pomagajuće (self-help) aktuelizacije i popularizacije samih sebe, i time uviđamo prisustvo letargičnog, melanholičnog, beznadežnog i depresivnog realizma koji svi živimo, pred nama i dalje ostaje važan izazov: možemo li da se sa takvim okolnostima (emotivno) suočimo? Da li nam to odgovara? Kako učiniti da takav izazov ne ostane izolovani slučaj svakog od nas, već zajedničko pitanje koje nas se svih tiče?

Muziku za predstavu komponovala je Darja Janošević, dramaturg je Igor Koruga, a u predstavi igraju Ana Ignjatović Zagorac, Nataša Gvozdenović, Boris Vidaković, Tamara Pjević, Miona Petrović, Jakša Filipovac i Nikola Živanović.

Predstava počinje u 20.00 sati i traje sat vremena.

Prva repriza: 10. mart u 20.00 sati
————————– ————————– ——————-

DRAGA PUBLIKO- POŽURITE DA KUPITE SVOJU ULAZNICU JER JE U PRODAJU PUŠTENO SAMO 30 ULAZNICA ZA PREMIJERNO IGRANJE..

Cena pojedinačulecnice=600,,00 dinara

Radno vreme blagajne BITEF teatra: od 18.00 do 20:00 sati (danima kada se igraju predstave)
Rezervacije telefonom: +381 69 899 24 00 (od 10.00 do 14.00 sati i od 18.00 do 20:00 sati)
Rezervacije e-mailom: blagajna@bitef.rs
Popusti:
– 50% popusta na cenu ulaznica za studente (uz indeks), đake i penzionere
– 30% popusta na cenu ulaznica za organizovane grupe, članove klubova čitalaca: Laguna, Vulkan i Arhipelag
Ticket URL: http://teatar.bitef.rs/ blagajna/

KAD: Subota, 03. mart // 20h
GDE: Bitef Teatar

Promocija knjige “Umorni kao psi” Miloša K. Ilića

Na promociji će, pored autora, govoriti urednici Vladimir Arsenić i Srđan Srdić. Miloš K. Ilić (1987-2051) piše prozu i radio drame. Izdao zbirku priča “Priče o pivu” (2008).

KAD: Nedelja, 04. mart // 19h
GDE: Meduza

Fridum

Prvi rođendan u martu, pa proslavimo ga zajedno :)

KADA: Nedelja, 4. mart // 20:00
GDE: Meduza

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: