Da li imate preko 18 godina?

Vikend u gradu

Počeo je februar, iako se čini da je proleće. Očekuju vas žurke, izložbe, predstave.

Autor:
1
0

KONCERTI/KLABING

Rođendanski HYGGE // 4 // Andreja i Marina

Četvrti rođendan je samo jednom, a Hygge ga slavi dva dana! Dobro proverena kombinacija naših omiljenih mesta, a izbor pesama posebno slavljenički. Spremamo i neka neviđena iznenađenja za sve, pa čak i za sebe same, jer još uvek ne znamo koja. Ali, biće ih! Vidimo se u Meduzi i Zaokretu! ;)

Hygge je danska reč za udobnost, opuštenost i ušuškanost, prijatnu i prijateljsku atmosferu, uživanje u društvu, razgovoru, piću i hrani, toplinu i prigušenu svetlost vatre, dobro raspoloženje, posvećivanje pažnje malim zadovoljstvima i sve ono što je lepo i čini nas radosnim.

KAD: Petak, 02. februar i Subota, 03. februar // 19h
GDE: Zaokret i Meduza 

Midnight Orient w/ As Smooth As All Night Long

first Midnight Orient of the year

As Smooth As All Night Long

https://soundcloud.com/ smoothassmooth

Entrance: 350 rsd

KAD: Petak, 02. februar // 23h
GDE: KC Grad 

Mystic Stylez & Friends : 2.Feb : Drugstore

FORWARD THINKING DANCE MUSIC
ACROSS TWO ROOMS.

BIG ROOM
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
FELONEEZY
JACKIE DAGGER
DJ FLIP
REGIS
ANDRIA

BLACK ROOM
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
33.10.3402
A//O (Live)
KӢR
STEVIE WHISPER

Ticket presale – 300 RSD – Zaokret
Doors – 500RSD

KAD: Petak, 02. februar // 23h
GDE: Drugstore Beograd 

Artefakt Live presented by TRIII

03. februara 2018. godine u klubu Drugstore, u režiji kolektiva TRIII, nastupiće tehno duo ARTEFAKT. Ovaj holandski dvojac, sa prebivalištem u Berlinu, čine Nick Lapien i Robin Koek.
Dobro poznati evropskoj publici, Artefakt su poslednjih nekoliko godina nastupali na gotovo svim značajnim festivalima, kao i klubovima i prostorima širom planete.
Prvo zajedničko izdanje su ubeležili za Field Records, a ubrzo nakon toga su objavili niz maxi singlova za Konstrukt, Delsin i Prologue i taj deo njihove karijere je prošle godine krunisan briljantnim albumom ‘Kinship’, koji predstavlja spoj njihovog iskustva stečenog kroz žive nastupe u kombinaciji sa iskustvom stečenim kroz dj karijere. Po njihovim rečima, album je baziran u okvir u kome istražuju zvučne kontraste i prelaze između prirode i urbanog okruženja kroz analogiju njihove dosadašnje studijske prakse: kao pejzaž prirode sa pobacanim oskudnim urbanim/betonskim veštačkim predmetima, naravno u zvučnom elektronskom tehno aranžmanu.
Domaća DJ podrška će biti članovi kolektiva TRIII, kao i talentovani Rope i deo Music Reactions tima RAR i Betomeng. Prvih 200 karata po ceni od 650 rsd mogu se nabaviti na svim prodajnim mestima Eventim Serbia.

KAD: Subota, 03. februar // 23h
GDE: Drugstore Beograd

Lite&Easy 70’s&80’s

Boney M, ABBA, Modern Talking, Kim Wilde, Culture Club, A-ha…i mnogi mnogi drugi hitići sedamdesetih i osamdesetih.

KAD: Subota, 03. februar // 20h
GDE: Džezva

Bas i Stega & Svemirci

Psihodelično koncertno putovanje bendova Bas i Stega i Svemirci u KC Gradu.
Posle skorašnjih nastupa u Pančevu, Gornjem Milanovcu, Jagodini i Novom Sadu nakon godinu dana ponovo nastupa u Beogradu. Ovom prilikom ova četvorka osvežena synthom izvodiće numere sa albuma “Nova Stvar” u obogaćenim aranžmanima ali i predstaviti public nove pesme koje će se naći na predstojećem albumu koji bend planira u 2018. godini. Muzika koju Bas i Stega izvodi je uglavnom instrumentalna i mešavina je više muzičkih pravaca koji uključuju Dub, Funk, Post Rock, Jazz i mnoge druge. Zasniva se na stabilnim ritmovima koji su podržani razigranim bas linijamaa sve je obojeno psihodeličnim zvukovima isprepletanih gitara.
Bas i Stega su Siniša Stupar – bubnjevi, Stevan Đorđević- bas, Marina Grujić- synth i Dragan Vlajić Gale- gitara i vokal.
//
Bend Svemirci izvešće svoju formu jam session-a za izvodenje nastupa sa uticajima funk-a, blues-a, rave rock-a, afro beat-a i eksperimentalne muzike. Postava se ustalila u sastavu Vladimir Đorđević-Vlaca, gitara (Lira Vega, Minilinija, Neočekivana sila), Radeta Vulić – Rade, bubanj (Disciplina Kičme), Demir Ahmetović – bas (Stuttgart online), Sana Garić – vokal,klavijature (Xanax, grupa Beograd) i Fedja Tom Franklin – perkusije (Fish in Oil).

Karte za koncert se mogu kupiti na ulazu po ceni od 300 rsd.

KAD: Subota, 03. februar // 20h
GDE: KC Grad

DEŠAVANJA

Fijuk sajam: Bombe Devedesetih i Ludi Srbi

Bombe Devedesetih dolaze na Sajam! I Ludi Srbi dolaze na Sajam!! Dođite u velikom broju jer jer ćete uživati u najvećoj trep senzaciji Srbije. Gudri, Daki, žak žak Žakila i ekipa će vas bombardovati hitovima počev od ponoći, a posle njih će ludovati Ludi Srbi sa poslovično ludim nastupom. Karte u pretprodaji možete nabavite kod Gudroslava lično (fb: Tone Brodar, insta: gudribombe90) po ceni od 300 din (samo 100 karata je dostupno u pretprodaji), a možete ih kupiti na samom događaju za 500 din. Ulaz na Sajam je, dakle, slobodan sve do 22h, kada počinje da se naplaćuje. Kao i do sada, od 17h vas čeka standardna nasmejana i druželjubiva ekipa malih izdavača i izlagača, od crtača, preko nakita i mode, pa sve do kolekcionara, pisaca i erudita sa kojima možete popričati po koju. Malo je reći da će sve da pršti!

Više informacija na eventu.

KAD: Petak, 02. februar // 17h 
GDE: Imago CUK

Izložba “Vid i Vidi_Yess ili Jok”, Joškin Šiljan

Pozivamo vas na otvaranje izlozbe “Vidi i vidi . Yess ili Jok”, umetnika Joškin Šiljana u Uličnoj galeriji, u petak 2. februara, u 20 časova. Paralelno se u Cuk Imago dešava Fijuk sajam: Bombe Devedesetih i Ludi Srbi. Očekujte spektakl!

Na izložbi če biti izloženi radovi iz serija Vid i vidi, Yess ili Jok, Snajke, Red brate red,… Kontinuirani istraživački sitoštamparski rad objavljen je u ateljeu AKC Matrijarišija u januaru 2018. godine u okviru rezidencijalnog boravka umetnika. Različiti pristupi mogućnostima medijuma sito štampe u rasponu nanošenja od jedne do 6 ili 8 boja, Sali su intenzivne grafije, koje su samo početak daljih upotreba uspešnih primena. Linijom, sopstvenim pismom i jarkim koloritom dolazi do prepoznatljivog šiljanskog efekta: „Joškin ima vesele boje, crta rečenice i pojmove čirilicom na srpskom, maternjem jeziku, citira mudrosti svoje baba Mileve“ (G. Stojčetović)

Joškin Šiljan je rođen 1953. godine u Pirotu kao Nebojša Stojković. Slikarstvom se bavi od 1987, dok zvanično izlaže od 1996. godine. Izlagao je na samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, među kojima i Zlatne palete na Prolećnoj izložbi ULUS-a 2006, kao i Velike nagrade za izložena dela u kombinovanoj tehnici na 14. Bijenalu naivne i marginalne umetnosti 2009. Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije i udruženja Art Brut Serbia.

KAD: Petak, 02. februar // 20h
GDE: Ulična galerija

Teško je biti slobodan

umetnici: Biljana Đurđević i boogie

Imam nemir. Sedim u 15 do 1 i ne znam šta ću sa sobom. Imam nemir. Mučiš me. Glupavo, jel da? Zašto si počinjao igru ako nećeš da se igraš? Kako ćemo se pomeriti odavde. To me brine.
Kožarić kaže da su njegove skulprture zarobljeni vazduh. Ne zrak, nego vazduh. Kaže vazduh je precizna reč. I mi smo oblikovali vazduh. Između nas. A onda si se izmakao i on se rasuo. I više se ne može vratiti.
Predvečerje je pravo vreme da se gleda slika. Vidi se esencija.  Možda je to problem. Suviše smo se kasno sastajali. Zadirali u noć. A nismo se pipali. Nego samo oblikovali vazduh.  Dan pre nego što si nestao poslao si mi sms da me ljubiš u stomak. To je bilo lepo. Nije nagoveštavalo da ćeš nestati. U redu je. Sada je u redu. Sloboda je teška. Moraš se nositi sa njom. To je odgovornost.

KAD: Subota, 03. februar // 13h
GDE: Navigator Art Gallery

Akcija za POLA PODA

🎉 Dobrodošli na, nadamo se poslednju, akciju za popravku poda u plesnoj sali 🎉

Kolektiv Magacina ima tu čast da još jednom pozove publiku na vikend sa Mimartom, Karkatagom, Hleb teatrom, Cirkusferom, Stanicom i Belgrade Raw

Tokom 3. i 4. februara u Magacinu u Kraljevića Marka moći ćete da pogledate nekoliko programa, ali i da posvedočite da je pod u plesnoj sali zaista dokrajčen 🔨

☀️ 3. februar ☀️
18h
OSVRT
Mimart mladi

Performans ,,Osvrt” ima za cilj da kroz tekst, poeziju, pokret i muziku prikaže osvrt na sve naše izbore, odluke, sećanja, kao i na naš celokupni život.

Izvođači: Kristina Sarić, Rade Obradović, Teodora Sarić
Scenografija: Kristina Sarić
Scenski pokret: Rade Obradović
Tekstovi i poezija: Rade Obradović, Kristina Sarić, Teodora Sarić
Koncept: Teodora Sarić, Rade Obradović, Kristina Sarić

odmah zatim

PUKOTINA
Nektan art

Izvođenje i koncept – Marija Stefanović i Marco Nektan
Koreografija – Marco Nektan

Nektan art je teatar pokreta sa jakim uticajem performans arta, Butoha i Rituala. Performans Pukotina postavlja pitanje odgovornosti individualne i društvene, ali takodje preispituje moralnost u odnosu na duboko iskreno stanje svesti jednog pojedinca. Koliko društvo stvara pritisak na pojedinca, a kolike su stvarne potrebe? Da li je život dar ili nametnuto stanje?

☀️ 4. februar ☀️
19h
Cirkusfera + Hleb teatar + Olivera Milojević
CIRKUSFERINA VAZDUŠNA BRIGA I JEDAN ČOVEK U BORBI ZA POD

Ekipa sa redovnih vazdušnih treninga i jedan Vojko žongler objavili su rat sili teže koja nas sputava i veže.
Sav profit ove bitke ulaže se u rekonstrukciju prvog bezgravitnog poda u Srbiji, Evropi i SVETU.

20h
JAGUZE

Ideja o zajedničkom uvežbavanju i kombinovanju twerk i folklornih elemenata, pravljenju koreografija i dominaciji na dance floorovima na domaćem i gastoskim terenima nastaje u maju 2017. Brzo se oko nje okupila grupa od šest stalnih članica, ali treninge posećuje mnogo širi krug twerk prijatelja namernika. Naše najredovnije instruktorke su zvezde online twerk tutorijala Keaira Lashae i Nicole Steen, mada pratimo i hiphop i dancehall tutorijal scenu, turbo folklorne ansamble, tradicionalnije afričke plesove i vaskoliku mejnstrim muzičku produkciju.
Svoju prvu koreografiju grupa pravi uz podršku Ane Dubljević na numeru ,,Karera” Dare Bubamare.
Do sada su Jaguze imale 2 javna nastupa. Prvi u okviru festivala Novo Doba u Kvaki 22 i drugi u okviru crowdfunding kampanje Kondenz festivala u klubu Petak.

+ ČELIČNI PROFILI
Karkatag kolektiv

Čelični štafelaji i čelična platna, sigurna ruka i vešti pokreti vatrenom kičicom.
Oduvek ste želeli da crtate čelikom po čeliku. Da li je to nova ili prastara tehnika? Da li je to multimedija ili zanat?
Na marginama gala dobrotvorne akcije za prikupljanje sredstava za pola plesnog poda Kulturnog centra Magacin povucite svoji prvi var i u čeliku ovekovečete vaše crtačke vizije.
Ekskluzivno u vašem gradu, 4.2.2017. u Magacinu u Kraljevića Marka, dva aparata za zavarivanje i dva čelična štafelaja vama na usluzi.
Materijal i živi modeli obezbeđen. Sav prihod od nastalih radova ide u fond plesnog poda!

+prodajna izložba radova

🔥Fizički doživljaj zadovoljstva🔥
Koreograf Marko Milić izlaže vizuelne radove iz predstave Fizički doživljaj zadovoljstva koja je premijerno prikazana 27. decembra u Ostavinskoj galeriji.
🔥Nomad Dance Advocates 🔥
Stanica Servis za savremeni ples izlaže grafike Katarine Popović koje su nastale u okviru 10. Kondenz festivala, tj. događaja za zagovaranje za bolje uslove rada u oblasti savremenog plesa.
🔥Belgrade Raw🔥
Fotografski kolektiv Belgrade Raw donirao je fotografije koje možete kupiti tokom 4. februara

 

KAD: Subota, 03. i 04. februar // 18h 
GDE: Magacin u Kraljevića Marka

Pozorište Tri groša, Beograd
EDIT: Monodrama sa cirkuskim i kabaretskim elementima

Igra: Milena Živanović
Pisac teksta: Sara Radojković
Reditelj: Ana Popović
Kompozitor i pijanista: Jug Marković

„Teško je živeti dva života u jednom“, poverava nam se Edit Pjaf u tekstu mlade i talentovane spisateljice Sare Radojković.

U toj rečenici sažeto je nadljudsko životno iskustvo mrvice koja je nosila cipele broj 34. U njenim prodornim i sveobuzimajućim pesamama prepoznajemo kaldrmu pariških ulica i duh varijetea iz tridesetih godina XX veka, kao i veličanstvenost mjuzik holova koji su okupljali elitu u svojim gledalištima.

Prijateljica Žana Koktoa, kuma Marlene Ditrih, mentorka Šarla Aznavura i Iva Montana, inspiracija za čitavu jednu epohu, Pjaf je postala pariški mit tako što je ostala verna ulici i karnevalu, kako u svojim pesamama, tako i u ličnom doživljaju života. Volela je strasno i bez rezerve, a plenila svojom jednostavnošću, setnom čežnjom i slobodom da bude samo svoja, i na marginama društva i pod svetlom reflektora.

Autorski tim predstave, inspirisan bajkom o prljavoj devojčici sa ulice koja se vinula do svetske slave, dočarava njeno svesno sagorevanje u ljubavi. Baš kao što je Sveta Tereza, Editina duhovna zaštitnica, rekla: „U životu nisu bitna velika dela, već velika ljubav“.

KAD: Subota, 03. februar // 20h
GDE: Bitef Teatar

PROMOCIJE

Promocija knjige Rakija

Posle četiri godine terenskog, praktičnog i teorijskog istraživanja, dvojica sociologa i istoričar napisali su knjigu o našem nacionalnom piću, rakiji. Knjiga posmatra rakiju kao proizvod tradicije, kulture i istorijskog trajanja srpskog naroda. Svesni pojave da se nacionalni identitet sve više vezuje za turističko-gastronomske sadržaje, knjigom smo želeli da približimo ovaj deo kulture našeg naroda drugima, ali i onima čije je rakija nacionalno piće, nama samima. Knjiga sadrži preko 400 fotografija i skoro 400 strana na kojima se mogu naći naučne činjenice, ali i zanimljivosti i saveti.

KAD: Petak, 2. februar // 19h
GDE: Manakova kuća

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: