Da li imate preko 18 godina?

Vikend u gradu

Od galerije do aftera.

Autor:
0
0

KONCERTI/KLABING

Jackie D


KAD: Petak 8. decembar // 19h
GDE: Zaokret

Forward Transition at Drugstore w Jackie D, Phillie P, Little Lu

Mystic Stylez presents: Forward Transition

DJs:
• Special Guest
• Jackie D (Mystic Stylez / Teklife)
• Phillie P (Mystic Stylez / Ice City Records)
• Little Lu (Downtown Airlines)

• Tickets TBA

CLUB MUSIC ONLY

KAD: Petak 8. decembar // 23h
GDE: Drugstore

Poletova rođendanska žurka

Dragi naši,

Na krilima novog umetničkog duha letimo zajedno sa vama već dve godine. Originalnim konceptom i kulturno-umetničkim i zabavnim sadržajima stvorili smo autentičnu gradsku oazu, u kojoj slobodno dišemo stvarajući jedinstvenu atmosferu i energiju.

Pozivamo vas, sa velikim zadovoljstvom, da nam se pridružite na proslavi Poletovog drugog rođendana gde ćemo se družiti sa umetnicima koji su sa nama proveli prethodnih godinu dana, ali i sa svima vama bez kojih Polet ne bi bio ovo što je danas .

Tokom tri dana, 8, 9. i 10.12, očekuje vas mnogo dobre muzike, poezije i plesa , baš kao do sada.

Dobro došli!

Urednički tim Galerije Polet

KAD: Petak, 08. decembar – Nedelja, 10. decembar // 20h
GDE: Polet

MjuzNews dovodi Albiona na brod 20/44

Muzički portal MjuzNews je ove godine započeo seriju žurki i koncerata pa smo tako u njihovoj režiji imali prilike da slušamo pariški duo Les Yeux Orange na prepunom brodu 20/44 u januaru i koncert Luka Bleka u Kulturnom centru GRAD u julu. Za svoju drugu žurku koju organizuje u saradnji sa klubom 20/44, MjuzNews je u goste pozvao dugo priželjkivanog disko didžeja iz Stokholma, Albiona.

Ukoliko ste ikada slušali holandsku internet radio stanicu Intergalactic FM onda ste verovatno naleteli na Albionov miks na jednom od kanala posvećenom spejs disko zvuku. Albion je didžejingom krenuo da se bavi od malih nogu, da bi do svoje publike došao u poslednjih 15 godina preko tri serije mikseva koje su se emitovale na Intergalactic FM-u, Mixtura, Astronomix i Vendetta. Već više od 10 godina se smatra jednim od najvećih digera zaboravljenog diska i jednim od najvećih poznavaoca opskurnih ćoškova ovog žanra. 2013. godine je osnovao festival Camp Cosmic koji se odigrava svakog leta u šumama Švedske i na kom nastupaju najveća imena disko i eksperimentalnog zvuka. Muziku pušta isključivo sa ploča, a kako do nje dolazi možete da pročitate u intervjuu koji je dao za MjuzNews pred svoj prvi beogradski nastup. Albion u Beograd dolazi vikend nakon nastupa u helsinškom klubu Kaiku.

Albionove mikseve možete da preslušate na njegovom soundcloud profilu, a evo i nekoliko naših omiljenih traka koje je izvukao iz zaborava.

Žurka počinje od 23h uvodnim setom Bojana Luleta Gajića kog je ljubav prema editima dovela do istog lejbla na kom i Albion objavljuje svoje edite, Passport to Paradise. Nakon Albiona će vas do jutra ispratiti Bagira.

ULAZ na ovaj parti je BESPLATAN pre ponoći i naplaćuje se 400 RSD nakon ponoći.

Pridružite se Facebook eventu.

KAD: Petak, 08. decembar // 23h
GDE: Klub 20/44

The FUNK w/ Iron & Necone • Klub Šećer

Petak, 8. decembar

Prošle sezone se u Šećeru ponovila legendarna žurka koja se dešavala pre dosta godina u klubu Cvijeta. Djuskali smo do ranih jutarnjih sati.

Ove sezone ponovo u klubu Šećer.

The FUNK

• Necone
• Iron

Ulaz + garderoba: 300 RSD

#50yearsofsecer

KAD: Petak, 08. decembar // 23h
GDE: Klub Šećer

Igor Jadranin @Kaldrma bar

Igor Jadranin

KAD: Subota, 09. decembar // 29h
GDE: Kaldrma bar

Byp_ @Zaokret

Mili pušta muziku.

KAD: Subota, 09. decembar // 19h
GDE: Zaokret

DISCO NOT DISCO

Nick the Record UK & Dj Brka
=====================
Ovo je tekst o zabavi na kojoj ćete čuti muziku koja i jeste i nije disco, koja i jeste i nije techno, koja i jeste i nije klupska. Tekst o klupskoj noći koja se dešava u gradu koji to odavno nije, na brodu koji odavno ne plovi, o klupskoj noći koja to istovremeno i jeste i nije.
Da ne bude zabune, iza ove zabave nema neke velike ideje, nekog naročitog promišljanja i plana, već samo neprestana impulsivna potraga za intezivnim klupskim iskustvom, za iskustvom koje je istovremeno i telesno i estetsko. Potraga za ekstatičkim iskustvom koje nudi bekstvo od tiranije subjektivnosti, od različitih upisa, od priča koje nas smeštaju, koje nam govore šta treba da budemo, koje nas uče kako da živimo, te šta je normalno a šta perverzno i nastrano.
Ovo iskustvo je hepening – ono se desi kada se desi. Nema oprobanih recepata, niti preciznih mapa. Najveći su izgledi da će do njega doći u prostoru koji je ograđen od komercijalnih interesa, prevelike medijske izloženosti i ega organizatora. Jasno je da izvođači moraju eksperimentisati, da moraju izlaziti iz okvira uobičajenog, jasno je da publika mora biti otvorena za različito i za nepoznato, ali, opet sve to nije dovoljna garancija da će do takvog iskustva zaista i doći. Njega, budite sigurni, neće prizvati samo ime zabave, niti njena romansirana biografija i mitologizacija, a kamoli kakav njen jubijel ili kakav afirmativni tekst.
====================
Free do ponoci 400 RSD after

KAD: Subota, 09. decembar // 23h
GDE: Klub 20/44

POPactually Soirée: About Lorna, Weird Fishes + DJ Set

POPactually je metablog koji vodi Vojkan Bećir. To je radijska emisija i stalna potraga za autentičnim, odnosno, muzička selekcija koja graniči eklektično i šizofreno.

POPactually Soirée mesečna je koprodukcija sa Kulturnim centrom GRAD gde se predstavljaju domaći producenti, autorski bendovi i didžejevi.

Prvi #POPactuallySoirée održan je 11. novembra, pred punim kapacitetom KC Grada. Tokom večeri, napravljena je koncertna promocija novih spotova Bojane Vunturišević, a noć se nastavila žurkom uz POPactually DJ set.

U subotu, 9. decembra, svoj nastup imaće About Lorna.
Ovaj trio koji sada čine Ivanka, Čeda i Srđan, prave pesme sa elektronskim matricama, bez bubnja ili bilo kakvog perkusivnog elementa. Izdvaja ih to što stvaraju i na srpskom jeziku, a od instrumenata koriste tišinu, koliko i njeno odsustvo.
Njihovu muziku najlakše je podvesti pod trip-hop, ali About Lorna se žanrovski širi, pa su neke pesme potpale pod elektro i dream-pop.

Na početku večeri, predstaviće nam se i jedan sasvim novi duo – Weird Fishes! Katarina Vukoman i Peđa Todić, pre godinu dana, započeli su ovaj akustični projekat iz ljubavi prema repertoaru koji u Beogradu nije zastupljen, a ima svoju publiku.
Njihov prvi autorski singl, Shades of You, upravo je objavljen. Počinje gitarom i glasom, a razvija se u elektropop koji nedostaje domaćim radio stanicama. Producirao ga je Srđan Popov AKA Sergio Lounge.

Nakon koncerta sledi POPactually DJ set uz lipsink nastupe lokalnih dreg umetnika Haus of K.G. pod okriljem organizacije RPDR Serbia.

Ulaz 400/300 RSD

KAD: Subota, 09. decembar // 23h
GDE: KC Grad

Boston 168 Live presented by TRII

Kao u Detroitu pre skoro pola veka, grad Torino na severu Italije poslednje dve decenije prolazi kroz društveno socijalnu metamorfozu. Promene su bile iznenadne i izazovne za kontekst u kome stasava torinska omladina. U traganju za smislom i u nameri da definišu sopstveno određenje, razne generacije privučene underground supkulturom, otkrivaju napuštene fabrike i magacine i prilagođavaju ih klupskoj muzičkoj kulturi. Sirovi zvuk fabričkih mašina zamenjen je sirovim tehno frekvencijama.

Iz takve sredine, u beogradski tehno hram Drugstore Beograd dolazi mlad, dinamičan, internacionalno priznat duo, Boston 168, projekat koji čine Sergio Pace i Vincenzo Ferramosca.

Sergio i Vincenzo su dugogodišnji prijatelji koji su nakon nekoliko godina samostalnih karijera zaključili da ih više inspiriše zajednički rad. Kreativni impuls i teritorija na kojoj se ovaj dvojac muzički kreće pripada žanru acid tehna, koji neprestano inoviraju novi zvucima i semplovima kombinujući ih sa eksperimentom na polju aranžmana tehno muzike, uglavnom uz korišćenje analogne muzičke elektronske opreme i instrumenata.

2010. godine, osnovali su izdavačku kuću “Old and Young” , kroz koju plasiraju muzičke radove koji su proizvod starih klupskih muzičkih postulata, ali u kombinaciji sa savremenim doživljajem elektronskog tehno zvuka.

U svom radu, kao i na live nastupima koriste i legendarne stare analogne mašine Roland, Korg, Moog. Iza sebe imaju desetine muzičkih izdanja, od kojih neke na etiketama Enemy, Involve, Oddeven, Attic.

KAD: Subota, 09. decembar // 23h
GDE: Drugstore Beograd

DEŠAVANJA

Laufer II Eugster :: Marta Jovanović – Motherhood

You are invited to the opening of Marta Jovanović’s solo show Motherhood on December 8 at 19.00.

Laufer || Eugster is delighted to present new sculptures by Marta Jovanović, curated by Dr. Anja Foerschner.

“SeeingJovanović carefully navigate the slippery ground in Motherhood, feeling her frustration, sometimes her anger, witnessing her on the brink of losing control and then, at the tipping point, catching and stabilising herself, is a metaphorical illustration of the delicate line women walk in their lives as they face the choices of becoming a mother or remaining childless, of fulflling social expectations or following their own.”

Dr. Anja Foerschner

Marta Jovanović – Motherhood
Opening December 8, at 19.00

On view by appointment only
from December 9, 2017
to January 26, 2018

Laufer || Eugster
Viline Vode BB
Belgrade, Serbia

KAD: Petak, 08. decembar // 19h
GDE: Galerija Laufer II Eugster

Drama u Baraci

U KC Baraka na kraju godine počinje sasvim nov program. Dramski tekstovi mladih pisaca oživljavaju pred vama, a ostaju zauvek živi na našem radiju i YouTube kanalu.

DRAMA U BARACI je spoj javnog čitanja i snimanja dramskog teksta uživo.

Eksperiment se otvara radio dramoletom „Princ Arslan“, Luke Kurjačkog. Odmah nakon (a možda i u toku) izvođenja teksta, sa autorom možete da popričate o svemu što vas zanima.

Pritom, ako si mlad/a ili se tako osećaš, a imaš neizvedeni dramski tekst koji želiš da publika čuje i vidi, pošalji ga na kulturnicentarbaraka@gmail.com do 09.12.2017. i tvoja drama će možda sledeća drmati Barakom.

Vreme – 8. decembar u 8 uveče
Mesto – KC Baraka, Makedonska 42 (ulaz iz Nušićeve)

KAD: Petak, 08. decembar // 20h
GDE: Kulturni centar Baraka

Dobre navike
Šetnja kroz savremenu umetnost Beograda
Subota 9. decembar 2017. godine
od 11 do 14 časova

U subotu, 9.decembra 2017. nastavljamo sa šetnjama po galerijskim prostorima Beograda.

Organizovane šetnje – “DOBRE NAVIKE” namenjene su svim ljubiteljima savremene umetnosti i drugim zainteresovanim građanima koji imaju potrebu i želju da poboljšaju svoj kvalitet života i da se na kreativan način upoznaju sa savremenim kretanjima u vizuelnoj umetnosti. „DOBRE NAVIKE“ nisu klasična vođenja već pre upoznavanja, razgovori i razmene zapažanja između publike, umetnika i radnika u kulturi. Svaka šetnja započinje uvodnim predavanjem o savremenoj umetničkoj sceni i predstavljanjem tekuće izložbe u Remont galeriji, a zatim slede posete izabranim izložbama gde goste dočekuje domaćin prostora (umetnik, kustos).

Za svaku šetnju pripremljen je štampani letak sa više informacija o izabranim izložbama i preporukama za posetu.

Kontakti za sve informacije i prijave za šetnju: remont@remont.net, tel + 381 11 32 23 406

Projekat se realizuje u saradnji sa ERSTE BANKOM

Progam cele šetnje možete naći na Facebook eventu.

REMONT – nezavisna umetnička asocijacija, Maršala Birjuzova 7
remont@remont.net , +381113223406, www.remont.net

KAD: Subota, 09. decembar // 11h
GDE: Remont

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: