Da li imate preko 18 godina?

Vikend u gradu

Decembar je počeo, Festival autorskog filma i dalje traje, a u ovoj nedelji slavimo i nekoliko muzičkih rođendana.

Autor:
0
0

KONCERTI/KLABING

• YOUNG • Klub Šećer / Petak 1. decembar

Petak, 1. decembar

•••••••••••••YOUNG PARTY•••••••••••••
• Little Lu (Downtown Airlines)
• Damjan
• Do the math (Downtown Airlines)

Great guyz/Good music/Bad behavior

Ulaz + garderoba: 300 RSD

#50yearsofsecer

KAD: Petak, 01. decembar // 23h
GDE: Klub Šećer

Breakdown @KC Grad

U petak 1. decembra u K.C. Grad nam stižu DJ Goce i DJ Chvare iz Skoplja. Goce i Chvare su residenti Funky Fresh žurke koja se svake subote održava u kultnom klubu Kapan An u Skoplju.

Na žurci su do sada gostovala imena kao što su: Gang Starr Foundation (NYC USA) The Beatnuts (NYC USA) DJ Angelo (London UK) Boca 45 (Bristol UK) Lord Finesse (NYC USA) Diamond D & Large Proffesor (NYC USA) Propo’88 (NL) i mnogi drugi.
Funk, Soul, Disco, Afrobeat, Hip Hop, R’N’B, Breaks, Originals su samo neki pravci koje ce Goce i Chvare u svojim koferima sa pločama.

Ulaz je 300 dinara a domaća podrška su Iron i Timbe, momci o kojima manje više znate sve ali im je kolekcija ploča svakim danom sve veća, tako da uvek mogu da vas iznenade.

Vidimo se u petak u Gradu.

KAD: Petak, 01. decembar // 23h
GDE: KC Grad

Dušan Lilić

Dusan Lilic aka Lile ovog petka za vas bira muziku u Zaokretu.

KAD: Petak 1. decembar // 19h
GDE: Zaokret

Phillie P

KAD: Petak, 01. decembar // 20h
GDE: Kaldrma bar

Bday no.1 // Barking 

Slavimo prvi rođendan sa našim omiljenim ljudima od četvrtka do nedelje, pa nam svratite.

KAD: Petak, 01. decembar // 20h
GDE: Ljubimac

Philip Berg (Blind Bodies, DE) & 33.10.3402 at Drugstore

LINEUP
Philip Berg (Blind Bodies, DE)
33.10.3402 (L.I.E.S., ESP Institute, SR)

Philip Berg is a DJ and promoter from Frankfurt who runs the Blind Bodies party series at Robert Johnson club in Offenbach where he invites names like Phuong Dan, Vladimir Ivković, Jan Schulte, Tako, Alexis Le-Tan and 33.10.3402. His wicked selection of New Beat, Acid and Trance that attracts hungry dancers and music lovers looking for new discoveries is what earned Philip respect among fellow DJs.
https://soundcloud.com/ philip_berg

33.10.3402 is Belgrade-based producer with several releases on LIES Records News, ESP Institute, Second Circle and KUNSTKOPF (Label). He was Philip’s guest recently at the Blind Bodies party at Robert Johnson.
https://soundcloud.com/ 33-10-3402-nd-b-mkc

TICKETS
300 / 500 RSD

KAD: Subota, 02. decembar // 23h
GDE: Drugstore Beograd

Gypsy Jazz Trio, uživo!

**opis događaja**
Džezva Mehana ove subote ugostiće Gypsy Jazz Trio, koji će svojom furioznom svirkom učiniti da početak decembra prokljuća letnjom vrelinom.
**info o izvođačima**
Gypsy jazz trio čine Andrija Vojvodić- kontrabas, Nikola Miloradović- klarinet Aleksandar Bilbija- gitara . Studenti Muzičke akademije – jazz odsek u Beogradu.
**info o događaju**
ulaz slobodan
trajanje 3 sata
Cara Uroša 19, Džezva
02.12. 21h

KAD: Subota 2. decembar // 21h
GDE: Džezva

Kišobran 9. rođendan

Dok se polako pripremamo za ulazak u desetu Kišobran godinu, vreme je da proslavimo naš DEVETI rođendan! Odavno nismo đaci prvaci, čini nam se da nas je prošao i pubertet (to možda ne važi za sve članove naše ekipe) i polako je vreme da uđemo u odraslo, odgovorno doba. Mada, kada bolje razmislimo, nestašne godine su nam ipak zanimljvije!

Kišobran rođendan je veliko finale godine – žurka u toku koje listamo najjače hitove, kada ples kreće od momenta otvaranja vrata, kada su kečevi van rukava, a glasne žice skoro sigurno u opasnosti.

Ovo je bila opaka muzička godina i zaslužuje da se proslavi na najbolji način – u krugu Kišobran porodice. Jer nijedna žurka, nijedan hit, nijedna ljubav ne bi bili mogući bez vas.

************************** ***************

Kišobran Rodjendan

Subota, 02. decembar 2017. godine

Start: 23:00h

Pretrpodaja narukvica u Zaokretu: 200rsd
Ulaz: 300 rsd

Amerikana:
Kišobran žurka

Mala sala:
Spacewalker

KAD: Subota 2. decembar // 23h
GDE: Dom omladine 

DEŠAVANJA

O samoupravljanju i stanovanju u socijalističkoj Jugoslaviji

Centar za kulturnu dekontaminaciju, Kontekst kolektiv i Kosovo Glocal iz Prištine pozivaju vas na predavanja sa diskusijom:

(18h) Samoupravljanje i nacionalizam. Uloga radničkih štrajkova u raspadu Jugoslavije; Goran Musić (CEU, Budimpešta)

i

(19:30) Od stanova u društvenom vlasništvu do individualne izgradnje: dostupnost stanova u jugoslovenskom socijalizmu i njihova postsocijalistička privatizacija*; Rory Archer (University College London)

Više informacija ovde. 

 

KAD: Petak, 01. decembar // 18h i 19:30h
GDE: Centar za kulturnu dekontaminaciju 

Tribina o inteligenciji biljaka

Nakon brojnih radionica i predavanja, manifestacija ”Inteligencija biljaka” završava se u petak, 1. decembra, istoimenom tribinom. Tribina počinje u 18 časova u Naučnom klubu Beograd, a o inteligenciji biljaka govore dr Dragana Matekalo i dr Branislav Šiler sa Instituta za biološka istraživanja ”Siniša Stanković” Univerziteta u Beogradu. Moderator je Ivan Umeljić iz Centra za promociju nauke.

Biljke ne govore, tako da nam je ostavljeno da sami dešifruju kuda su se uputile. Anatomski se veoma razlikuju od nas, nemaju mišiće, ali imaju iste filamente kao naši bicepsi, nemaju kosti ali tu je drvo, nemaju nerve ali električni signali prenose informacije kroz drugačije sudove. Biljke komuniciraju međusobno i, poput nas, imaju čula.

O komunikaciji biljaka, njihovim kretanjima i migracijama govoriće se na tribini u Naučnom klubu. Pored ovih tema biće reči i o hibridima, semenima i drugim važnim segmentima života biljaka.

KAD: Petak, 01. decembar // 18h
GDE: Naučni klub 

Izložba “Nesaslušane priče”, Centra za kulturnu dekontaminaciju

Ulična galerija / Čavketov pasaž
1.12. – 22.12.2017

O projektu

Centar za kulturnu dekontaminaciju sproveo je projekat “SOKAK – Projekat o različitosti i radoznalosti”, posvećen integraciji migrantskih i lokalnih zajednica duž tzv. “Balkanske rute” stvaranjem zajedničkih primerenih narativa i praksi koje podstiču interkulturni dijalog i međusobno razumevanje. Migranti koji su zarobljeni u prinudnoj raseljenosti već duže vremena nalaze se u stanju limba u Srbiji. Njihova osnovna prava i suštinske ekonomske, psihosocijalne potrebe ostaju neispunjene i njihove potrebe za učenjem ostaju uglavnom nevidljive. Naše aktivnosti se bave neposrednim potrebama migranata, pružajući im glas, omogućavajući im da predstave svoje ideje i mišljenje, zajedno sa građanima zemlje u kojoj žive, kao ključnih u borbi protiv rasističkih, ksenofobičnih i sklerotičnih stavova.

Ova izložba predstavlja digitalne fotografije iz mobilnih telefona prikupljenih tokom 2017. godine kao forme nematerijalne kulturne baštine koju migranti nose kao digitalni prtljag na svojim putovanjima, kao i fotografije nastale tokom radionice digitalne fotografije “Neispričane priče” uz učešće članova lokalne i migrantske zajednice realizovane u junu 2017. godine u Domu omladine Beograd. Fotografije prate priče autora. Jake izjave koje vraćaju glas ovim traumatizovanim ljudima nadglašavaju reči straha i mržnje kroz koje se razvijaju političke tenzije i manipulacije.
Mi, Evropljani, treba da gledamo Evropu očima onih koji su na putu ka njoj, kako bi nas podsetili na vrednosti koje smo zaboravili, a pre svega na solidarnost njenih građana.
Pitanja oko migracije – zaustavljeni život ljudi koji nemaju izbora, zlostavljanja i patnje – neće se odmah promeniti samo zato što je nekoliko umetnika u Srbiji i Libanu radilo na projektu zajedno. Ali to nije njihova odgovornost.

Kultura i umetnost nam pomažu da osećamo i razmišljamo drugačije o okolnostima,o vlastitim stavovima i ličnim iskustvima, motiviše nas da u budućnosti napravimo različite izbore, ne govoreći nam kakva bi ta razlika trebalo da bude. Donosi nam prijateljstvo, ideje, resurse i kreativnost, ona se međusobnim odnosom hrani, dajući nam alate za bolje razumevanje i izražavanje ovih problema.
Protekla decenija pokazala je da umesto koncepta integracije, koji ponekad podrazumevaju nametanje vrednosti i pravila grupama iz drugih kulturoloških pozadina, koncept socijalne kohezije daje mnogo bolju osnovu za harmonizaciju društvenih grupa.

Integracija dve zajednice, ‘naše’ i zajednice ‘migranta’, predstavlja dvosmernu ulicu, a participativna umetnost predstavlja priliku za stvaranje socijalne kohezije zasnovane na pretpostavci da društvene grupe unutar društva fragmentisanog političkim identitetima stvorenim kroz nacionalnost, religiju i jezik, mogu graditi odnose postepenom emancipacijom razlika izgrađenih kroz solidarnost, u zajedničkoj društvenoj borbi za razvoj i bolji svakodnevni život.

Suočavanje s talasima izbeglica tokom devedesetih u Jugoslovenskim ratovima, civilno društvo u Srbiji već je dokazalo kako direktna reakcija čovečanstva i solidarnost vrše kapilarni pritisak na elite koje donose odluke, donosi razumevanje, pomoć i podršku ljudima koji ne mogu da čekaju na promenu politike kako bi počeli da žive normalne živote. Od mikro političkih akcija protiv straha i ksenofobije u lokalnim zajednicama, do akcija dostojanstvenog izražavanja u dobronamernim društvima, civilno društvo treba da ima važnu ulogu u stvaranju osnove za socijalnu koheziju.

Više ovde.

 “SOKAK – Projekat o različitosti i znatiželji” podržan je iz MATRA programa Ambasade Kraljevine Holandije. 

KAD: Petak, 01. decembar // 20h
GDE: Ulična galerija

Ne mogu da budem ono sto ti treba

Andrea Dramicanin i Maja Djordjevic

Pusti me da legnem pored tebe. Zagrli me i ćuti. Posle ćemo misliti o deci, bivšim ženama i podeli imovine. Sada mi ne treba ništa od toga. Samo me zagrli i ćuti.
Malo sam pijana i malo sam tužna. Malo mi fali tata. Malo se plašim da mi se najbolje već desilo. Kada počnemo o tome da govorimo to umire. Pusti me da pričam.

KAD: Subota, 02. decembar // 13h
GDE: Galerija Navigator

Daljina

Izložba rasterskih grafika na staklu, pod imenom “Daljina”, biće postavljena u galeriji Transformart od 2. do 14. decembra 2017. godine.

Više informacija ovde. 

KAD: Subota, 02. decembar // 20h
GDE: Transformart galerija

 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: