Da li imate preko 18 godina?

Valentina i Karanfil čokoladna izložba

Autor:

Valentina i karanfil čokolaterija u Beogradu vas poziva na izložbu u svom choco baru na Dorćolu – koju su organizovali u saradnji sa 8 sjajnih, lokalnih ilustratora! Tema izložbe je (naravno) čokolada – 16 radova umetnika koji učestvuju biće na prodaju, a sav prihod od radova biće doniran u humanitarne svrhe. Otvaranje izložbe ispratiće matineom sa najboljim čokoladama u gradu, koktelima i osvežavajućim pićima, kao i dobrom muzikom i atmosferom za koju će biti zaslužan DJ!

Tim povodom smo razgovarali sa Bratislavom Milenkovićem i  Ekaterinom Trukhan ilustratorima koji su osmislili ovu izložbu i čiji će radovi takođe biti predstavljeni u Valentina čoko baru.

Bratislav je beogradski ilustrator na domaćoj i svetskoj sceni poznat po saradnji sa brojnim velikim i malim brendovima, festivalima, časopisima, inicijativama. Njegova estetika je prepoznatljiva, vibrantna, uzbudljiva i upečatljiva.

Ekaterina Trukhan je ruska ilustratorka na internacionalnoj sceni poznata po ilustracijama i knjigama za decu. Njena živopisan grafički rukopis se osim na knjigama nalazi i na igračkama, odeći i mnogim drugim stvarima za decu. Ekaterina od marta živi i radi u Beogradu.

Pre svega, da li volite čokoladu i koja vam je prva asocijacija kada izgovorite reč “čokolada”?

Bratislav: Naravno, čokolada u mom slučaju zauzima visoko mesto među poslasticama, a uvek asocira na nešto fino i delikatno kao i na dobro raspoloženje.

Ekaterina: Svi vole čokoladu i ja nisam izuzetak. Za mene je čokolada povezana sa nečim srećnim i prijatnim.

Kako ste došli na ideju da napravite ovakvu izložbu?

Bratislav: Zapravo ideja je potekla od Kirila (ViK) i preko Ekaterine stigla do mene, a onda smo zajedno došli na ideju da kroz nju okupimo umetnike sa beogradske scene i radovima posetiocima približimo kulturu čokolade.

Kako ste birali učesnike?

Bratislav: Bili smo motivisani da angažujemo beogradske dizajnere i ilustratore sa interesantnim i dovoljno različitim stilovima, a sa idejom da izložba pruži što raznovrsnije poglede na svet čokolade.

Ekaterina ti si od marta u Beogradu, kako ti se dopada ovde?

Nedavno sam se preselila u Beograd. Na sreću, grad me je srdačno dočekao. Sviđa mi se njegova prijateljska i živa atmosfera. Nisam dugo ovde, ali sam srećna jer sam upoznala neke zaista dobre ljude.

Da li bi nešto posebno izdvojila?

Upoznala sam ljude iz Valentine i Karanfila zahvaljujući Bratislavu. Valentina je ubrzo postalo jedno od mojih omiljenih mesta u Beogradu. Posle par meseci, ispijajući kafu sa ukusnom čokoladom i ćaskajući, došli smo na ideju da napravimo izložbu posvećenu ilustraciji i čokoladi. Bratislav je pozvao lokalne umetnike da se pridruže i pomogao da se ideja oživi. Kiril i Svetlana su se pobrinuli za ostalo. Tako je nastao projekat i veoma mi je drago što sam deo njega.

Osim Bratislava i Ekaterine na izložbi učestviju i Pavle Ćirić, Monika Lang, Sandra Sokolović, Željko Lončar, Ivana Radmanovac i Sergej Tucakov. Sve njihove radove moći ćete da kupite, a sav prihod od prodaje biće prosleđen u humanitarne svrhe.

Dođite da se družimo i uživamo u čokoladi i umetnosti!