Tajna je u tehnici pripreme
I Scream Rolls - tajlandski sladoled na Andrićevom vencu.
Ova mala, ušuškana radnja nalazi se na Andrićevom vencu i u njoj je (a neretko i ispred) gotovo uvek gužva, posebno u poslepodnevnim satima. Razlog za to je sladoled. I to ne italijanski, koji je godinama mogao da se kupi preko puta ove radnjice, već tajlandski. Najzanimljivije u celom procesu je što sladoled nastaje pred vašim očima. Vešti majstori, na ledenoj ploči koja se smrzava do -35°C, uz pomoć špahtli oblikuju poslasticu za vas.
Stefan Gajić i Bendžamin Šafarič su na Dan mladosti, 25. maja, otvorili I Scream Rolls. Iskoristili smo jedno prepodne, kada je gužva nešto manja, da sa njima popričamo o ovoj tajlandskoj poslastici, izboru lokacije i planovima za zimski period.
Kako ste otkrili tajlanski sladoled i u čemu je njegova tajna?
Tajlandski sladoled je trendi poslastica koja je osvojila svetske metropole svojom jedinstvenošću, tehnikom pripreme i na kraju ukusom. Ideja je bila da Beogradu podarimo novi trend. To nije bilo dovoljno te smo korak po korak krenuli u realizaciju koja je trajala gotovo godinu dana. Tajna je u samoj tehnici pripreme gde smo mi ceo proces podigli na viši nivo i počeli sami da pripremamo osnove koje su, moram da napomenem, bez glutena, alergena, veštačkih boja, aroma i zaslađivača, naravno potpuno prilagođene nešem meniju. Tako da samu tehniku pripreme kao i ukus možemo svrstati pod tajnu.


Kako ste došli na ideju da otvorite shop sa tajlanskim sladoledom i da li ste pre ovoga imali iskustvo u ovoj vrsti biznisa?
Ideja je nastala iz razmišljanja o tome kako bismo i mi sami voleli da pojedemo tako nešto u Beogradu. Na kraju krajeva zašto mi ne bi bili ti koji bi doneli taj trend u Beograd, i pritom započeli svoj biznis. Imali smo iskustva sa raznim projektima vezanim za preduzetništvo ali ni jedan od njih nije bio na temu ugostiteljstva.
Koliko je kod pravljenja ove vrste sladoleda važna improvizacija i prilagođavanje ukusu konzumenata?
Odlično pitanje. S obzirom na to da pored samog proizvoda mi prodajemo i neku vrstu emocije dok se sve to sipa, sitni, razvlači mi komuniciramo sa vama, dajemo vam preporuke, praktično vas vodimo kroz naš meni. Samim tim smatramo da je improvizacija jako bitna pogotovu u trenutcima kada su velike gužve ili kada je neko pre vas uzeo možda poslednju kuglicu Fererra, a vi ste je želeli samo za sebe. Mi naravno želimo da svaka mušterija ode iz našeg lokala zadovoljna, sa osmehom na licu, te ništa ne prepuštamo slučaju i uvek damo mašti na volju.





Sladoledi imaju zanimljive nazive. Kako ste došli do njih?
Želeli smo da svaki naš proizvod ima neku svoju priču koja će biti usko povezana sa samim nazivom, kao i sa sastojcima i koja će se kasnije pričati kroz naš marketing i samu prezentaciju proizvoda. Nije bilo teško, to je nekako došlo na kraju pa je uvršteno u slatke muke. Ovde je kao i od samog početka projekta glavnu ulogu igrala kreativnost.
Kako je pala odluka da radnja bude na Andrićevom vencu i kakva su vaša iskustva sa poslovanjem u centru grada?
Splet okolnosti, malo sreće, dobri ljudi na tom putu i dosta upornosti. Znali smo da je cirkulacija ljudi najveća u centru, pored nas je Andrićev spomenik, muzej, zgrada Predsedništva, dosta hotela i hostela, želeli smo i stranu publiku isto koliko i domaću. Srodna delatnost je bila u lokalu pored koji se zatvorio tako da je bilo dosta preduslova za otvaranje jedne sladoledžijske radnje. Kockice su se sklopile, platili smo zakup i započeli renoviranje.


Kakvi su vam planovi za zimu, pošto je sladoled uglavnom poslastica koja se konzumira leti?
Sproveli smo jedan vid istraživanja gde smo doznali da dosta naših mušterija konzumira sladoled i u zimskom periodu, ali pošto mi ništa ne prepuštamo slučaju spremamo iznenađenje na jesen. U pitanju je novi proizvod koga takođe nema na našem tržištu.
Verujem da se red na Andrićevom vencu neće smanjiti ni tokom dugih i hladnih zimskih dana.
Dođite do nas, a mi ćemo već naći načina da vas ugrejemo.




Kakvi su vam planovi za dalje poslovanje?
Još uvek je rano da pričamo o tome, možemo samo da kažemo da dobijamo dosta zahteva od samih mušterija kako bi želeli da sledeća I Scream Rolls radionica osvane pored njihove škole, omiljenog parka, u kraju ili u nekom drugom gradu. Napomenuli smo da spremamo novi proizvod koji ćemo promovisati cele zime, obojica smo jako spontani i verujem da kad bude došlo vreme za novi poslovni poduhvat – mi ćemo ga dočekati spremni. Za dobre stvari treba vremena.
Slični članci:
- Luka Ivanović ili Odakle dolazi zvuk
Luka Ivanović ili Odakle dolazi zvuk
Kako se otkriva muzika, kako se kanališu opsesije…
- Robna kuća Beograd: Mesto lepih uspomena
Robna kuća Beograd: Mesto lepih uspomena
Sa Marijom Šehanović koja stoji iza Robne kuće Beograd razgovarali smo o vintage modi, održivoj modi i o tome kako se osećamo pri kupovini.
- Nije dovoljno biti politički odgovoran i svestan pozorišni stvaralac
Nije dovoljno biti politički odgovoran i svestan pozorišni stvaralac
Tomas Ostermajer o Neprijatelju naroda, Bitefu, pandemiji...
- Bajsom na posao: uživanje, zdravlje, brzina i ušteda
Bajsom na posao: uživanje, zdravlje, brzina i ušteda
- Novo mesto u gradu: Galerija Kula
Novo mesto u gradu: Galerija Kula
Koncept Kule je da se konstatno menja i evoluira.
- Dušan Rajić – Dulait
Dušan Rajić – Dulait
Za Before After neposredno pred otvaranje izložbe "Prelepo al' ružno".
Lajkuj: