Da li imate preko 18 godina?

Šećer. Najstariji disko na Balkanu opet radi

Klub koji je skoro na svaku generaciju ostavio trag

Posle ne toliko uspešne sezone klub Šećer je pored vlasnika promenio i kompletni enterijer. U prostoru, koji je spomenik kulture, a kao takav i zaštićen, nije bilo mnogo mesta za promenu unutrašnjosti.

2015-BA-Secer-NK-38

Sa dve prostorije i potpuno preuređenom trećom, takozvanom Šećer sobom u kojoj se nalazi drugi šank, klub ima potencijal da reši najveći problem većine beogradskih klubova, a to je red za piće. DJ pult je skraćen i time je oslobođen značajan prostor na samom podijumu. Visoki stolovi su zamenjeni zidnim šankovima, dok je u prvoj sobi skraćen šank kako bi se otvorio požarni izlaz koji ranije nije postojao. Sa pročišćenom ventilacijom i dodatnim izlazom rešen je i veliki problem ventilacije, iako se meni činilo da je taj problem nastajao zbog previše ljudi u istom prostoru. Devojke su dobile svoj toalet sa ogromnim ogledalom preko zida i dovoljno prostora da mogu normalno da sačekaju red bez penzionerskog vrebanja za mesto i uskakanja preko reda.

Klub sam posetio nedelju dana pre otvaranja, kada sam probao da saznam šta nas to sve čeka u Šećeru. Budući da su se u projekat prvenstveno upustili jedan DJ i momak koji dolazi iz ugostiteljske familije, samo sam se nadao da u prevelikoj želji naprosto ne izgore i ne krenu kako ne treba. Naravno da nisu, već su me apsolutno uverili u suprotno. Uz nekoliko piva i rakija u kafiću u blizini Šećera izneli su mi svoj celokupni plan, pošto su mi pokazali klub i izmene koje su implementirali, naravno – klub tada nije bio gotov, kao ni prve večeri otvaranja, ali meni to nije zasmetalo.

Prvo što me je obradovalo je to što ime kluba nisu menjali, već su odlučili da nastave tradiciju dugu skoro 50 godina i da na nju pokušaju da stave svoj pečat. Gledajući na Šećer kao na klub koji je skoro na svaku generaciju urbanih Beograđana ostavio trag, muzički koncept kluba nije promenjen već, po Stevanovim i Filipovim rečima, samo obogaćen uzimajući u obzir da su spremni da saslušaju i pokušaju da ostvare ideje velikog broja talentovanih DJ-ejeva kojih je sve više, kako u Beogradu, tako i u celoj državi. Sa odlično odrađenim zvukom (prve večeri je bilo i žalbi stanara okolnih zgrada) i osvetljenjem, niti je mračno niti light show izbija oči, Filip i Stevan su, sa još dvojicom svojih partnera, uspeli da pretvore Šećer u jedan od prvih izbora onih koji vole klubove za oko 200 ljudi.

 

Prijatna atmosfera i profesionalno osoblje u saradnji sa ljudima koji znaju šta hoće je sigurno još jedna od preporuka koju mogu da dam klubu Šećer. Na kraju, volim kada u klubu ima točeno pivo na oba šanka i kada znaju da prave koktele. Obezbeđenje koje se ne mršti, i zna da kaže dobro veče i doviđenja je sigurno nešto bez čega nijedan klub koji ima tendenciju da postane ozbiljan ne može to i da postane.

2015-BA-Secer-NK-21

Radno vreme: od četvrtka do subote od 23:00 do 05:00.
Fb page

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: