Da li imate preko 18 godina?

Sablasno prazan centar Beograda

Vikend šetnja praznim centralnim beogradskim ulicama.

Autor: Fotograf: Nikola Vrzić
1
0

Prošla subota i nedelja izvesno su bile poslednje ovog proleća kada na centralnim gradskim ulicama nije bilo ljudi, otvorenih radnji i automobila. Krizni štab je odlučio da policijski čas traje od petka, 30. aprila u 18:00 do subote, 2. maja u 05:00. Tako je prvobitna odluka da ćemo imati policijski čas koji traje 83 časa promenjena.

Život će se lagano vraćati u normalne tokove, posebno vikendima koje smo proteklih nedelja provodili u svojim domovima. Tako ćemo ove subote i nedelje, uprkos najavljenoj kiši, imati prliku da vidimo ljude koji šetaju Knez Mihailovom ili Terazijama, nešto veću gužvu u saobraćaju u centralnim gradskim ulicama i one koji će svoje radnje, kafiće, restorane i druge objekte pripremati za ponovno otvaranje.

Imali ste priliku da vidite kako beogradske ulice, mostovi i auto-put izgledaju vikendom uveče, a ovoga puta Nikola Vrzić sa N1 zabeležio je trenutke tokom dana u vreme prethodnog policijskog časa.

Panderija Korona virusa promenila je naše navike. Oprez i fizička distanca su svakako najvidljivije. Svakako mnogo više računa vodimo o ličnoj higijeni, posebno o pravilnom pranju ruku. Nesumnjivo trošimo mnogo više sredstava za zaštitu i dezinfenkciju.

Važna navika vezana je i za nabavku hrane i pića. Ugostiteljski objekti, pre svega kafići i restorani, i zapsoleni u njima, pretrpeli su značajne finansijske gubitke tokom ove krize. Neki su uspeli da se vrlo brzo reorganizuju za dostavu hrane, tako da za vreme policijskog časa na ulicama možemo videti vozila raznih kurirskih službi, brze hrane i restorana kako dostavljaju hranu, uz naravno one koji zbog prirode posla moraju da rade i imaju dozvolu za kretanje u ovo vreme.

Protekli vikend je bio i poslednji kada su parkovi bili zatvoreni.

 

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: