Da li imate preko 18 godina?

Ručak u Berlineru

Krilca i krici

Autor: Fotograf: Marija Strajnić

Pre koju nedelju u Savamaloj (na Savamaloj? na Savamala-i? u maloj Savi? Jel postoji neki koncenzus oko ovoga?) otvorena je pivnica Berliner. Imali smo ideju da intervjuišemo ekipu koja vodi ovo mesto, što obično znači da napravimo dogovor sa menadžerom i planski odemo sa tom namerom. Onda smo jednog popodneva jednostavno ogladnele i otišle na ručak.

IMG_2493

Dok su se četiri žene našle u isto vreme, na istom mestu, moralo je da prođe četrdeset minuta, pet telefonskih razgovora i jedno dvadeset kamiona i cisterni. Po ulasku u Berliner prvo što smo primetile da u Beogradu zaista ne postoji mesto sa sličnim bavarskim enterijerom i da je okupiran zanimljivom, opuštenom ekipom (momci koji deluju kao da su izašli sa posla, deca koja trčkaraju, parovi itd). Preskočićemo opis fotelja i lampi i odmah preći na utisak: mesta za sedenje su udobna, stolovi dovoljno raštrkani da niko nikom ne sedi na glavi, muzika dovoljno suptilna da je nismo primetili, a hrana je došla brzo.

IMG_2501

Od klope smo u naletu alavosti naručile ne toliko raznovrsna jela u ogromnim količinama (npr. 18 knedli sa šljivama). Propustile smo kobasice i perece, ali za klasičnu piletinu i neku sa susamom i soja sosom i pomfrit možemo da kažemo da smo slistile.

IMG_2490

IMG_2496

IMG_2497

Pile smo i odlično belgijsko pivo Hoegaarden. Na kraju – svaka je dala oko hiljadu dinara, a negde oko četrnaeste knedle smo počele da haluciniramo od svega što smo pojele, plus jedna od nas do kasnije te večeri nije uspela da zakopča poslednje dugme na farmerkama (classy). Pritom smo se i baš, baaaaš glasno smejale, bez da nam je iko zamerio. 

IMG_2487

Dok ne odemo ponovo nećemo znati da li je do tog suludog dana ili Berlinera, ali činjenica je da smo ostale duže nego što smo planirale, pojele više nego što je razumno, a osećale se bolje nego što je to pre podne obećavalo.

IMG_2503

IMG_2474

Berliner pivnica se nalazi u Braće Krsmanovića 6.

Radno vreme: utorak-četvrtak 13h-1h, petak, subota 13h-2h, nedelja 13h-1h

Lajkuj:

Komentari:

  1. Dragana says:

    Berliner je stvarno najšmekerskije novo mestašce u Beogradu!

    ps. A kaže se u Savamali, jer je to Sava mahala, samo bez ah :)

  2. Končenzuš, da ne kažem says:

    konSenzus ili konCenzus? postoji li konsenzus ili koncenzus oko konsenzusa ili koncenzusa? oh ne! daj još turu Kasteel Donker-a !!!

  3. Mali says:

    U Savamali. Mala je od mahala, a kažemo u mahali, ne u mahaloj.

  4. Nebojša says:

    odličan 5

  5. aleksandar says:

    Sve pogresno, od izbora jela pa do izbora piva, krajnje amaterski tekst.Ko je obisao Bavarsku i nemacke pivnice razumece da je ovo improvizacija.

    1. Slobodan says:

      U potpunosti se slazem sa Aleksandrom

  6. asasas says:

    “Savamali” i “konsenzus”. Dobar članak!

  7. берлин нема везе са сава малом says:

    Зашто би платио пиво 100 динара када можеш за 450.

  8. Aleksandra says:

    Znam da niste tražili, ali evo jednog saveta.
    Angažujte ili pismene novinare ili nekoga ko je stručan za ozbiljnu korektruru i lekturu.
    Berliner, inače, obožavam.

Ostavite komentar:

Slični članci: