Da li imate preko 18 godina?

Restoran i prodavnica italijanskih delikatesa “Infuzija”

Novo mesto u gradu, tik uz "gornji" Koffein

U strogom centru grada, u Uskočkoj 8, sa radom je počela Infuzija- prodavnica italijanskih delikatesa i restoran. Danica, menadžer lokala, mi je posvetila malo svog vremena i detaljnije mi objasnila šta možemo da očekujemo od Infuzije, a ja sam uz kafu i krostine odmorio od sunčanog decembarskog dana.

IMG_9733veb

Fotografije: Uroš Marković

Enterijer

Prostor me pre podseća na neki lokal iz njujorških serija o ženama nego na mesto koje je beogradsko ili italijansko, i lepo je sređen. Ni previše osvetljen, ni previše mračan, lokal daje prividan osećaj ušuškanosti budući da je u ulici koja seče Knez Mihajlovu. Prilično je prostran tako da nemamo utisak prenatrpanosti. Različit tip i visina mesta za sedenje je jedino što mi je odvuklo pažnju sa činjenice da nisam čuo nikakvu muziku.

IMG_9705veb

Kuhinja i prodavnica delikatesa

U okviru Infuzije je prodavnica delikatesnih italijanskih proizvoda, sireva, šunki i pršute. Ceo program kafe, voda, sokova i piva je takođe samo italijanski i zapravo unutar radnje i restorana nećemo naći nijedan proizvod koji nema oznaku Made in Italy. Maslinovo ulje sa tartufima i ruzmarinom je nešto na šta su mi skrenuli pažnju, a nalazi se u prodaji. Na meniju su različite vrste salati, sendviča i krostina, što me je malo obeshrabrilo, budući da sam se nadao malo bogatijoj ponudi jela. Kafa je odlična. Kao i krostini. Potaž od cvekle nisam probao, niti selekciju sireva i pršute, iako mi je cena delovala veoma prihvatljivo.

Gosti

Kao i ceo lokal i gosti su mi delovali šarenoliko. Budući da je reč o prodavnici delikatesa i malom restoranu čiji je meni baziran na hladnoj kuhinji (i skupljim jelima) ovo je mesto za one koje vole da uživaju, ali i da to uživanje plate malo više.

IMG_9712veb

Uskočka 8

Radno vreme:
Pon-Sub:  08.00 – 23.00
Ned: 09.00 – 23.00

+381 63 1144390
infuzijabeograd@gmail.com

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: