Da li imate preko 18 godina?

Resonate 2017: Autori koje ne smete da propustite

Iz bogatog i raznovrsnog programa šestog po redu Resonate festivala, koji povezuje digitalnu kulturu, vizuelne umetnosti i muziku, izdvojili smo za vas muzičke događaje i radionice koje ne bi trebalo da propustite.

Autor:
0
0

Resonate je platforma za povezivanje, razmenu znanja i edukaciju, koja autore i istraživače spaja u kreativnu diskusiju zasnovanu na odnosu između umetnosti, tehnologije i kulture. Predstojeće izdanje festivala traje četiri dana, u periodu od 19. do 22. aprila 2017. godine, a sastoji se iz dve celine: Music i Conference. Dnevni program predstavlja radionice i predavanja koja će se odvijati u Jugoslovenskoj kinoteci i Zadužbini Ilije M. Kolarca, dok je večernji deo festivala muzički program, u kom će na različitim lokacijama nastupiti veći broj svetskih muzičkih zvezda. Osim svojih nastupa, oni će takođe imati predavanja u okviru Resonate muzičke konferencije. Resonate je deo We Are Europe projekta, partner sa španskim Sónar festivalom iz Barselone, te nemačkim festivalom Co/Pop iz Kelna. 

resonate2017.

PREDAVANJA I RADIONICE: 

DIMITRI HEGEMANN 

Resonate festival, u saradnji sa platformom We Are Europe i festivalom c/o pop iz Kelna, predstavlja Dimitrija Hegemana, jednog od osnivača berlinske tehno scene. Najpoznatiji je kao ko-osnivač čuvenog kluba Trezor u Berlinu i kao prostorni pionir koji ruinirane industrijske komplekse pretvara u objekte za razvoj kulture. Njegova misija ostvaruje se na uverenju da samo umetnost može spasiti mala mesta od propadanja u besmislenost.

dimitri hegemann

FLORENCE TO

Florence To je art direktorka i umetnica koja se bavi instalacijama, dok je njeno obrazovno utemeljenje u klasičnoj muzici uticalo na saradnju sa različitim muzičkim studijima u okviru instalacija koje je radila. Florence To istražuje efekte žive izvedbe, kroz istraživanje fizičke kreacije prisustva sa svetlom, te kako drugačiji senzorni aranžmani mogu da stvore emotivni i psihološki uticaj na publiku. Florence To održaće predavanje na prvom danu festivala, 19. aprila 2017. godine.

to

N O R M A L S

N O R M A L S  studio održaće trodnevnu intenzivnu radionicu kreiranja odevnih predmeta koristeći se Augmented Reality metodom. Termin održavanja radionice od 17 – 19. aprila 2017. je od 10h do 18h u KC Gradu. N O R M A L S  studio će, pored pomenute radionice, održati i predavanje, u četvrtak, 20. aprila 2017 u 16h u Jugoslovenskoj kinoteci.

Normals čini kolekciju radova koji se nalaze na raskrsnici između dizajna i fikcije. Radovi ovog kolektiva čine jedan bogati univerzum značenja i budućnost i predstavlja kombinaciju vizuelnog, literarnog, prototipskog i funkcionalnog. Vizije ovog studija su usmerene na sveprisutnost 3D objekata i algoritamskih značenja. Njihovi radovi uključuju AR (augmented reality) kolekcije odeće koju su predstavili na internacionalnim izložbama i na New York Fashion Week-u 2016, kao i parametarske slogovne fontove, nazvane N O R M A L T Y P E, uz seriju grafičkih novela, istog naziva.

„Data Training za poneti“ ili originalno TheWearable Data Training Program je intenzivna radionica nastala iz A P P A R E L projekta, istraživački poduhvat u polju mode AR-a.

AR postaje svakodnevica. Isprva zabavna tehnološka metoda, sada nudi nove načine komuniciranja sa svetom oko sebe kao kada deca u stvarnom prostoru jure digitalne kreacije ili AR naočare koje su sastavni deo svakog ormana u Silikonskoj dolini. Cilj ovog projekta je da otkrije kako će široko rasprostranjena AR uticati na našu stvarnost. Šta ako će naša odeća moći da menja boju ili oblik? Šta će to govoriti o nama? Prototip je razvijen, za sada samo za izložbene potrebe, gde pojedinac može upotrebiti besplatnu iOS aplikaciju da bi iskusio šta će njegova online razmena generisati kao varijablu jednog komada odeće. Suštinski, aplikacija beleži korisnikove aktivnosti na društvenim mrežama i traga za specifičnim rečima da bi ustanovila pravila u različitim psiho – socijalnim kategorijama. Ovo semantičko istraživanje se potom primenjuje na model u 3D-u koji se prati u realnom vremenu preko kamere mobilnog uređaja i na njegov odevni komad. Na primer: što više neko koristi uzvičnika  u svojoj komunikaciji na društvenim mrežama, to će mu ramena na 3D odeći rasti.

Prijave na: http://bit.ly/2o2Ahuz

IMG_1945

BOGOMIR DORINGER 

Bogomir Doringer predstavlja svoj projekat ”I Dance Alone” na predstojećem Resonate festivalu, u petak, 21. aprila, u Jugoslovenskoj Kinoteci. Bogomir kao interdisciplinarni umetnik uzima pojave modnog dizajnera, filmadžije i konceptualnog umetnika kao oblike komentarisanja i raskrinkavanja savremenog društva, čiji je i njegova domovina sa svojom specifičnom sudbinom neizostavni deo. Na Resoante festivalu će predstaviti svoj novi projekat I Dance Alone, na kom radi još od 2014. godine, a u pitanju je svojevrstan istraživački projekat, u kome istražuje fenomen klabinga iz ptičije perspektive. Posmatranje individualne koreografije kao ogledala sociološko – političke okoline i promena. Za potrebe ovog projekta, Doringer će snimati poslednji dan festivala Resonate, koji se bude dešavao u klubu Drugstore.

bogomir-1

CHRISTOPHER M. BAUDER

Autor velikih prostornih umetničkih instalacija, koje odlikuje izuzetno zanima upotreba dizajna svetla. Fokus njegov projekata je prenos bitova i bajtova u objekte ili sredine, ali i obrnuto. 2004. godine osniva interdisciplinarni umetnički studio WHITEvoid, kroz koji stvara svoje radove velikih dimenzija. Njegova radionica održaće se 20. aprila.

bauder

MUZICKI PROGRAM:

STEPHEN O’MALLEY / Chain of Flowers / Beogradski gitarista WoO

Prve večeri festivala, u sredu, 19. aprila 2017. u Domu omladine Beograda, nastupiće Stephen O’Malley, umetnik koji  stoji iza velikog američkog underground sastava Sun O))). Malley je najveći svetski specijalista za glasnu drone gitarsku muziku i alternativni metal, muzičar koji radikalno menja koncept pesme i stvara nezaboravne simfonije buke sam na gitari. Pre njega, Resonate publiku zagrejaće popularna britanska post-punk senzacija – bend Chain of Flowers i beogradski gitarista WoO.

Resonate_B0_Stephen_O'Malley prikaz copy

LEE RANALDO / Vvhile / Anna Von Housewolf

Lee Ranaldo iz čuvenog benda Sonic Youth dolazi u Beograd 21. aprila, u Dom omladine Beograda. Ranaldo je muzičar, kompozitor, vizuelni umetnik, pisac i producent. Jedan je od osnivača Sonic Youth-a, benda koji postoji od 1981. godine. Iste večeri, nastupiće i švedska rok umetnica Ana Von Hausvolf sa svojim zavodljivim, glasnim neogothic bendom, kao i domaći eksperimentalni duo Vvhile.

Lee-Ranaldo

EASY TIGER PARTY 

Easy Tiger je koncept žurki koje je osmislio Marko Nastić, čija je ideja da na jednom mestu okupi domaće i inostrane DJ-eve i obogati ponudu domaće klubske scene. Ovoga puta uz Marka Nastića nastupaju: Jickael Mackson, Ade Kaleh, Kristijan Šajković i Vladimir Dragaš.

fb event

MYKKY BLANCO – closing party curated by Sonar

Svetska senzacija, transgender hip-hoper, kontroverzni američki performer i aktivista – Mykki Blanco prvi put nastupa u Beogradu, u klubu Drugstore, u subotu, 22. aprila 2017,  i to u okviru žurke zatvaranja šestog Resonate festivala. Učestvuju jos i Biosphere, Miloš Pavlović aka Regen i Alba G. Corral.

mykki copy

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: