Da li imate preko 18 godina?

“Radost, sreća, intelekt i energija” – Novo doba i Matrijaršija u Galeriji Pro3or

U četvrtak, 15. februara 2018. godine sa početkom u 19 časova, u galeriji Pro3or biće otvorena izložba prodajnog karaktera u organizaciji Kulturforum ODKR.

Autor:
0
0

15. februara tekuće godine, sa početkom u 19 časova, u galeriji Pro3or biće otvorena izložba prodajnog karaktera pod nazivom Radost, sreća, intelekt i energija u organizaciji Kulturforum ODKR u kojoj učestvuju Novo Doba i Matrijaršija. Autori koji će ovom prilikom izložiti svoje radove su: Miloš Petrović, Aleksandar Denić, Aleksandar Opačić, Radovan Popović, Danijel Savović, Bojan Đorđević – Omča, Denke, Goran Stojčetović, Bernharda Xilko, Joškin Šiljan, Igor Hofbauer, Anna Ehrlemark, Nina Bunjevac.

NOVO DOBA FESTIVAL je festival posvećen stripu i srodnim umetničkim formama, a u prethodnih devet godina postao je deo karakterističe mreže kako festivala, tako i radionica i nezavisnih kulturnih centara koji deluju na sličnim poljima, okupljajući predstavnike domaće ali i inostrane andergraund scene. Paralelno, mreža malih izdavača, festivala i autora iz regiona a i šire pod nazivom Fijuk teži povezivanju i jačanju već postojećih veza, kao i predstavljanju rada organizacija i pojedinaca iz oblasti stripa, umetnosti i muzike. Sa sedištem u Zemunu, njena vrata su otvorena brojnim pripadnicima andergraund kulture, kojima je omogućeno da tamo rade na vlastitim kao i na zajedničkim projektima.

Otkad je nastala 2014. godine autonomni kulturni centar  Matrijaršija  okuplja autore neinstitucionalizovane i nesvrstane umetnosti u svojevrsnu defragmentisanu mrežu koja na sebi svojstven način generiše specifične vizuelne i muzičke prakse kroz nadasve nesvakidašnju komunikaciju sa publikom. Iako Matrijaršija neretko odstupa od definicija kao što su struktura i forma ona obuhvata pomenuti festival Novo Doba kao i mrežu distribucije Fijuk. Poetički i žanrovski teško odredivo, stvaralaštvo Matrijaršije posvećeno je prepoznavanju kodova društvenih uloga i struktura ne bi li se omogućilo njihovo dalje rekombinovanje kao I raščlanjivanje u cilju jačanja nekonvencionalih vidova umetnosti i poimanja istih.

Izložba Radost, sreća, intelekt i energija pored difuzije umetnosti kao neraskidivog elementa kulturnog habitata ima za cilj nenametljivu indiciju da publiku pokrene i ohrabri na razmatranje nestandardizovanih umetničkih izraza. Pored informativno – edukativnog karaktera izložbe, Kulturforum istovremeno nastoji da javnosti pruži priliku za kupovinu i uživanje u  posedovanju umetničkog dela kako bi, kao u dosadašnjem radu aktivno podsticao razvoj domaće kulturne scene.

Kulturforum ODKR, organizacija za društveno kulturološki razvoj, osnovana je maja 2012. godine u Beogradu, kao nevladina neprofitna organizacija. Kulturforum nastoji da okupi i poveže lica, organizacije i institucije, u oblastima kulture, društva i privrede, radi saradnje na medijaciji i komunikaciji kulture lokalnim zajednicama sa ciljem da doprinese opštem društveno kulturološkom razvoju u Srbiji.

Muzička podrška: Super Banko
Zahvaljujemo na podršci: Dina Dizajn, Proto, KAŠ pivo, Pekara Lulu.
Autor rada na pozivnici: Денић Александар

Postavka će trajati do 25. februara 2018. godine. Radno vreme galerije Pro3or je od ponedeljka do subote: 12–20h. Adresa: Koče Popovića 9.

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: